Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění víko ventilů, je třeba měnit pak olej

Od: ok® odpovědí: 5 změna:

zdravím, prosím o radu - mám FIAT PUNTO I 1.1

za měsíc mě čeká STK a přes těsnění víka ventilů mírně proskuje mastnota (vyměněno bylo před 3 roky)

na podzim jsme vyměnoval olej, je nutné teda vyměnit i "nový olej" co je teď v motoru ,nebo stačí jen vyměnit to těsnění,

anebo kdybych to nechal tak, tak mě na STK nevyrazí,že mám špinavý motor?

je to složitá výměna těsnění? nebo se to dá vyměnit i doma v garáži?

děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě se to dá vyměnit doma,lépe je asistence někoho,kdo to už dělal.Pokud se při montáži nezasviní,není ho nutné měnit.(olej)

JABRAKA

olaf71*
hodnocení

0x

Vyměnit těsnění pod víkem je jednoduché. sundat, nasadit nové, lehce pomáznout olejem a dát zpět. nebo se používá spešl pasta v tubě. olej se nemění, při výměně víka tam žádný nebude, jen mastný povrch. olej steče do vany motoru

buss
hodnocení

0x

Není důvod, spíše se pak podívat, proč víko netěsní.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, víko lehce dotáhněte a motor otřete suchým hadrem. Nebude třeba těsnění vůbec měnit.

doplněno 08.01.12 15:14:

Těsnění jsem neměnil osm let.

ok®
hodnocení

taky nápad! jenže jsem před 3 roky měnil těsnění, tak jestli už není např. špatné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]