Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ráda bych se informovala,kam můžu podat stížnost,nebo případně,jak řešit můj problém.Jedná se o to,že v červnu 2011 mi byl zaslán dopis o nedoplatku povinného ručení.Vše se vysvětlilo,zaplaceno jsem měla vždy řádně.Problém je ten,že dopis přišel na bývalé jméno a bývalou adresu,nebýt sousedky,tak mi exmanžel ani nedal vědět,že mi nějaký dopis přišel,samozřejmě to není jeho povinnost.Po několika urgování,kde si mám adresu změnit mi tvrdili,že mají záznamy z registru vozidel-hloupost,tam jsem nové údaje nahlásila,poté se vymlouvali na pojišťovnu,což se také ukázalo jako nesmysl.Poslední telefonát,kdy jsem se ptala,kdy mi míní odeslat dopis o ukončení případu mi pán oznámil,že dopis byl odeslán v srpnu,ale zřejmě opět na starou adresu.Po dotazu,zda se může situace opakovat mi oznámil,že může,tudíž se tuhle skutečnout dozvím,až mi přijde jednou exekutor olepit dům?Jak se má člověk bránit,když odesílají falešné výzvy na neexistující jméno a adresu?Kde si tyto údaje můžu změnit,když oni nejsou schopní?
Děkuji za odpověď
Na čkp má spadeno mnoho lidí v ČR. Jsou to neskutečné ho...! Doporučuji si přečíst tento odkaz a možná se budete lépe rozhodovat, jak naložit se svou stížností.
doplněno 07.01.12 20:06: tady to je: toyotaklub.cz/...Věřím, že nejsme jediní, kdo reaguje stížností na čkp a brzy možná dojde k tomu, že celá slavná čkp zanikne - bohužel si do té doby na mnoha nahrabou neoprávněně stovky milionů!
doplněno 07.01.12 20:19:Nevím proč odkaz nejde ale zde na otázce od "sedmice"
Čkp transcom žaloba, jde to k souduDěkuji,odkaz nefunguje,ale zřejmě tu stížnost opravdu podám,je potřeba,aby jsme se začali bránit!
zkuste tento odkaz toyotaklub.cz/...
(misto "..."je tam "m/"). Je to o nekom kdo podal zalobu na CKP, celkem zajimave.
Pokud jste změnila trvalé bydliště a máte ho i v registru a na pojišťovně tak už nikde. ČKP bere údaje z registru vozidel a databáze pojištěných vozidel. Kdo jí dal vadné víte? Jinak nad ČKP má dohled ČNB, tudíž si stěžujte tam. ČKP se ale vymluví že jí údaje sdělil jiný. Pak tedy ještě stížnost na registr že dali vadný údaj o bydlišti. Nemusela být však změna v centrálním registru vozidel, ale to je chyba úřadů jak spolu komunikují
Pochybuji, že by ČKP dala podnět na exekuxi, to se ještě neobjevilo...
Předchozí aderu jim dala pojišťovna,u které jsem dřív měla auto pojištěné,ale nerozumím,jak můžou obesílat osobu,která už vlastně úředně neexistuje.Registr dal údaje správné,jen chybí komunikace mezi ČKP a registrem,případně pojišťovnami.
To se nesnažte pochopit, prostě švajnerajn. P"roblém je, že na to může doplatit ten, kdo je je poctivý. Preventivně obesílat i ČKP...
Stížnost na postup ČKP lze podat u ČNB. Adresu zjistíte snadno na internetu. Já jim ji poslal na doručenku, doručenka se mi vrátila - dopis byl doručen, nicméně České Národní Bance nestojím ani za odpověď. Ani za sdělení ze ji přijali. Připadám si jak otravná bzučící moucha. Takže nevím, jestli to má smysl. Přemýšlel jsem o stížnosti finančnímu ombudsmanovi, nicméně nevím, jestli mu to přísluší.
Já jsem byl v podobné situaci jak vy, byl jsem si stoprocentně vědom toho, že to není můj renonc, a tak jsem jim napsal jen ve stanovené lhůtě že jim nic nedlužím, napsal nacionále, jejich jednací číslo, jinak nic. Ani VIN, ani nic jiného, žádné potvrzení. Ať si to dohledají sami. Když umí otravovat život, tak proč udělat jediný vstřícný krok. Ať se snaží, ať si to zjišťují všechno sami. Já jsem to sice taky musel pro klid duše udělat, ale proč bych jim to říkal. Nemám jedinej důvod jim ulehčovat život. Mají co chtějí. Začali si hrát, já na tu hru přistoupil a co bude dál uvidíme. Já na to nedoplatím. Pokud tu existuje právo, tak se ho dřív nebo později dovolám. Ale určitě na tom neprodělám.
musíte si řádně přečíst zákon o ČNB a část věnující se dohledu, podle toho i formulovat stížnost, stížnost nemůže napsat pitomec stylem...bylo jednou jedno auto auto už není inkasní agentury mi vyhrožují co mám dělat atd...nic nevím blablabla, jsem nešťatstný...
Pokud má ČNB například možnost kontrolovat správnost administrativních postupů pojišťoven, tak to je právě jedno z možných témat na které může být jeden bod stížnosti...Pokud má dozorovou činností ČNB zajišťovat důvěru veřejnosti v pojišťovnictví, tak to je další možný bod kterého se lze chytnout a popsat jak se z ČKP stává noční můra poctivých občanů...atd...
A tak bych moho pokračovat, stížnost musí být konkrétní a podložená argumenty...pokud tam napíše nějaký prosťáček že auto asi pojištěné bylo ale už si nic nepamatuje tak není co prověřovat...Ale když tam pošlete důkazy o tom že jste si splnili vše co Vám zákon ukládá a přesto ČKP něco požaduje, protiprávně, pak je co prověřovat a napravovat...
myslím si,že vcelku účinně by pomohla medializace-první vlaštovkou byla nedávná reportáž ve zpravodajství Novy-čím víc toho bude,tím líp pro nás všechny-mohlo by to "narušit" tu jejich arogantní ignoraci všeho a všech...
Bylo to na Nově,ale reportáž byla velmi slabá a mluvila jen o totálních kixech - já řeším s CKP zapeklitější věc - v zákoně ,je že vozidlo (po koupi) musíte pojistit ve lhůtě 14ti dnů a PO TÉTO LHÚTĚ můžete dostat "pokutu" - CKP si to vykládá po svém a účtuje mi i dny nepojištěné v této V TÉTO LHÚTĚ a to i přes to ,že jsem vozidlo prodal do 14ti dnů! - dovolání nikde - na úřadě mi sice řekli,že je to blbost ale písemně mi to nedají a můžu se jen dohadovat s CKP...
roba, těch 14 dní si špatně vysvětlujtete
nesmíte ani jeden den provozovat vozidlo bez pojištění
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz
to je na delší vysvětlení, nikde není napsáno, že můžete provozovat 14 dní bez pojištění, jen je napsáno že do 14 dnů musíte pojistit nebo deponovat
ale to nesmíte jezdit.
OK?
IICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz
...proto jsem se byl zeptat na MÚ-odbor dopravy a tam mi řekli,že zákon (teď nemám po ruce číslo pargrafu) právě povoluje tuto 14ti denní lhůtu! - i oni ukládají pokuty až od 15tého dne!... Jednám podle zákona, s požehnáním úřadu a je to špatně?
To,že jsem vozidlo neprovozoval vůbec,je již asi na jinou dikuzi...
...pochopitelně nehodlám někde jezdit bez pojištění - ale jak správně píšete,do 14ti dnů(přesná formulace:ve lhůtě 14 dnů) pojistit - to jsem 14tý den udělal a CKP mně hned chce kasírovat za 13 dní bez pojištění - tomu říkám buďto neznalost zákona(což bych u takovéto organizace nečekal), nebo nenažranost!...
No jde jim o prachy, tak to zkoušej. Zkoušej co člověk vydrží. A vsadím se, že 90% lidí radši zaplatí, než by se handrkovalo. Dobrej kšeft. Pro ně.
roba, neznalost zákona je jen na Vaší straně. Omlouvám se, ale je to tak. Ta lhůta je na sjednání nového, či uložení do depozitu. Ale po tuto dobu nesmíte vozidlo provozovat, a to je třeba čkp doložit, že jste neprovozoval.
Když provozujete, musí být každý den pojištěno.
...oni po mně něco chtějí, tak ať mi oni doloží ,že jsem vozidlo provozoval! Zákon jsem jak vidno neporušil,tak co mám co prokazovat?!
je to jen na Vás, co budete dělat. Klidně čekejte na jejich doložení...
Pak dejte vědět, až Vás obešle soud. Já jen reaguji na Váš názor.
doplněno 22.04.12 12:00:roba, přeji Vám spravedlnost
...No na ten soud to zatím vidím také,ale mne jako žalujícího! Myslím ,že znění zákona je v tomto případě jasné!...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.