Nejste přihlášen/a.
Manžel je držitelem řidičského průkazu skupiny A, B, C, BE, CE.Pokud by chtěl jako brigádník jezdit s Avií 31 se speciální nástavbou ČIVO ( čistič vozovek), musí mít průkaz profesní způsobilosti. Děkuji za odpověď.
Na obecný dotaz obecná odpověď! Pokud má tazatel zájem o odpověď na konkrétní dotaz, stačí se vhodně zeptat. Nebo máte dojem, že je zde vhodné kopírovat znění zákonů nebo jejich částí. Nemluvě o tom, že tyto znalosti jsou součástí odborné způsobilosti potřebné k získání řidičského oprávnění. ![]()
Až všichni budou znát všechno co by ze zákona měli znát, a vše co by potřebovali, stane se tahle poradna zbytečnou. Můj názor.
Bohužel, ale lidská hloupost a lenost jen tak nevymizí, proto i nadále má tato "poradna" (mnohdy spíše drbárna) své opodstatnění. ![]()
Musím se zastat cyrila!
Pokud někdo předloží právní předpis, že vždy při řízení nad 3,5 tuny musí být profesák, obětuji pro něho jednu řízkovou pochoutku. A to jsem ještě nikdy neudělal.
Ne vždy musí být profesák nutný, dokonce i Liazku můžete řídit bez profesáku...
Samozřejmě ,že jsou výjimky Milane,třeba když si pojedu s vypůjčeným náklaďákem pro nějaký materiál jako soukromá osoba.Jenže otázka zněla v tom smyslu,že se tím chce jmenovaný živit i když jen po dobu brigády.Rok ve kterém byla změněna povinnost mít profesák na vozidla převyšující 3.5 tuny si již přesně nepamatuji,protože v 2007 jsem šel do důchodu a daná problematika mne už nezajímala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.