Nejste přihlášen/a.
Manžel je držitelem řidičského průkazu skupiny A, B, C, BE, CE.Pokud by chtěl jako brigádník jezdit s Avií 31 se speciální nástavbou ČIVO ( čistič vozovek), musí mít průkaz profesní způsobilosti. Děkuji za odpověď.
Na obecný dotaz obecná odpověď! Pokud má tazatel zájem o odpověď na konkrétní dotaz, stačí se vhodně zeptat. Nebo máte dojem, že je zde vhodné kopírovat znění zákonů nebo jejich částí. Nemluvě o tom, že tyto znalosti jsou součástí odborné způsobilosti potřebné k získání řidičského oprávnění.
Až všichni budou znát všechno co by ze zákona měli znát, a vše co by potřebovali, stane se tahle poradna zbytečnou. Můj názor.
Bohužel, ale lidská hloupost a lenost jen tak nevymizí, proto i nadále má tato "poradna" (mnohdy spíše drbárna) své opodstatnění.
Musím se zastat cyrila!
Pokud někdo předloží právní předpis, že vždy při řízení nad 3,5 tuny musí být profesák, obětuji pro něho jednu řízkovou pochoutku. A to jsem ještě nikdy neudělal.
Ne vždy musí být profesák nutný, dokonce i Liazku můžete řídit bez profesáku...
Samozřejmě ,že jsou výjimky Milane,třeba když si pojedu s vypůjčeným náklaďákem pro nějaký materiál jako soukromá osoba.Jenže otázka zněla v tom smyslu,že se tím chce jmenovaný živit i když jen po dobu brigády.Rok ve kterém byla změněna povinnost mít profesák na vozidla převyšující 3.5 tuny si již přesně nepamatuji,protože v 2007 jsem šel do důchodu a daná problematika mne už nezajímala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.