Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám možnost koupit automobil z dědictví. Ale nenašel se malý technický průkaz. Velký technický průkaz je k dispozici. Auto je již převezeno do jiného kraje a má propadlou STK a EM. Auto mi nabídla osoba, která je oprávněna plnou mocí nakládat s dědictvím.
Bez malého technického průkazu nelze projít STK a EM a bez toho tedy nelze auto ani přepsat. Je nutno nechat vystavit nový malý technický průkaz osobně (200km) na DI kraje, kde bylo auto přihlášeno (aby mi ho zde, po absolvování STK a přepisu rozstřihli, že...), nebo lze i jinak?
Děkuji za odpověď, alfagamma
1.) především je povinností přímého dědice nahlásit na úřadu kde má trvalé bydliště příslušnou informaci, tedy s usnesením o dědickém řízení které nabylo právní moci se přihlásí místo zůstavitele do registru, v příapadě propadlé STK lze dát obratem auto do stavu dočasného vyřazení, v tomto stavu auto pak odhlásí na Vás, Vy pak absolvujete technickou prohlídku, evidenční kontrolu a auto zaregistrujete na sebe současně s ukončením dočasného vyřazení, nebo auto v režimu dočasného vařezní ponecháte.Tento postup doporučuji kvůli ekologické dani od které je dědic osvobozen ze zákona, předloží se zančka, velký a malý TP, Usnesením dopkald totožnosti, za ztracený malý TP vydá úřad za 100,- Kč jiný
2.) vy pak auto přihlásíte tam kde máte trvalé bydliště , správní poplatek je 800,- Kč, eko-daň platit nebudete
3.) na pojem DI zapomeňte, jednejte na dopravním úřadu poté co dosatenete do triky velký TP kde budete uveden v mezikolonce "vozidlo odhlášeno na"
4.) je jedno kam bylo auto převezeno, ze zákona se jedná vždy tam kde má oprávěný žadatel trvalé bydliště, odpověď je v Usnesení o dědictví, tam se provede první krok který sjem popsal, registrace na Vás se provede tam kde jset hlášen k trvalému pobytu, máte to napsáno na zadní straně o.p.
5.) i kdyby bylo auto odvezeno 700 km mimo, výše popsaný postup je zákonný a TP a EK můžete absolvovat na kterékoliv STK v ČR, registrovat musíte tam kde Vám to ukládá zákon
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.