Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepsat auto

Od: andula* odpovědí: 19 změna:

Můj syn si vloni koupil od kámoše auto se kterým nejezdí,protože je rozbitý. Dostal velký TP ve kterém je odhlášena původní majitelka která auto přepsala na jistého starého pána který s prodejem mému synovi nemá nic společného,ale ten pán se jako majitel nenahlásil. Takže syn má auto,velký TP na toho nepřihlášeného pána a odhlášenou majitelku, malý TP na původní majitelku a nemá kupní smlouvu ani doklad o zaplacení. Kdo má platit povinné ručení? Může syn dát auto k eko likvidaci? Děkuji za rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Co se týká přehlášení/odhlášení je toho v historii kopa, problémeček je, že každý úřad dává trochu jinou informaci, tedy nejlépe vám místně příslušný podá info jak to řeší oni.
Zda je pojistné hrazeno zjistíte sa-apl2.ckp.cz/... a kdo ho hradil? Ten kdo byl v TP, ale může ho hradit kdokoliv.

nu*
hodnocení

2x

Polopřevod a odhlašování "na" je specifikou české legislativy, je jedno na koho je TP a kdo je v odhlášce, ten kdo auto skutečně provozuje má auto pojistit, a ten kdo auto skutečně provozuje má za povinnost registrovat se jako provozovatel a majitel auta. K registaci na sebe potřebuje syn kponí smlouvu s člověkem uvedeným v TP v kolonce "vozidlo odhlášeno-převedeno na", platnou technickou prohlídkum, protokol o evidenční kontrole, předpokládám že je tam uvedena jakási paní, tedy originální kupní smlouvu nebo fakturu s touto paní, pokud chce auto trvale vyřadit, dá auto sešrotovat a s potvrzením o převzetí autovraku, velkým a malým TP, přední a zadní zančkou a občankou vyrazí na úuařd kde má trvalý pobyt a tam auto doregistrije a sebe a obratam vyřadí.nebide potřebovat evidenční kontrolu ani pojistku.

Možná se to zdá lidem příliš složité a už slyším ty kecy o úředních šimlech, ale Dobeši-Sebode, jak jsi správně poznamenal, kdyby se lidé starali o svá auta a měli vše v pořádku, nenastávaly by situace že se nakumuluje několik úředních úkonů a pajk sde vám ot zdá složité a nepochopitelné.

Volejte na úařad konkrétními člověku a s tím pak osobně jednejte.

doplněno 04.01.12 20:44:

Pokud uvádíte že syn kupní smlouvu nemá, bude si jí muset opatřit, nic jiného se poradit nedá. A mimochodem, nechápu proč ho vedete at ručičku, když je dospělý. Děti máme učit samostanosti a vedeme je k odpovědnosti.

hodnocení

2x

andulko,

poslěchněte nu,

jak zajistit kupní smlouvu... to si určitě poradíte,,,,,pojiětění musí platit provozovatel či majitel, nikoliv ten co je v techničáku uveden. (tam může být úplně někdo jiný)

OK?

syn může dát auto k likvidaci, ale evidenčně to jen tak lehce nevyřeší...

ale jde to!

andula*
hodnocení

Jo a to jsem ještě zjistila že auto nemá zaplacený povinný ručení od října 2010. Jaký je tady postih když dá auto zlikvidovat a odhlásí ho. Od té doby co ho koupil není pojízdné.

nu*

auto neodhlásí protože ho nemá na sebe přihlášeném, odhlašuje se jen přihlášené auto

doplněno 08.01.12 20:29:

přihlásit-odhlásit

andula*
hodnocení

Děkuji za odpověď, je mi jasné že musí auto nejdříve přihlásit, ale ještě mě zajímá jestli má někde hlásit to,že neplatil povinný ručení. Bydlí totiž sám a myslel si že to platit nemusí když s autem nejezdí. My jsme vůbec nevěděli že v tom má takový chaos.

laybor*

Jak zjistí ČKP že je někdo neplatí,když není ani v registru ani ve velkém techničáku.

Napište si kupní smlouvu od datumu kdy začnete platit povinné ručení,a pak si vůz přihlaste.

Andulko, je již vše jasné?

andula*
hodnocení

No jo,ale je tady problém,že syn nemá smlouvu,ale ten pán co mu auto prodal jí má. Takže mám strach, že když si teď syn sjedná povinné ručení, někdo mu napíše smlouvu od a auto si přihlásí teď jestli pak nebude někdo dohledávat kdo měl platit povinný ručení. Když ve velkém techničáku v kolonce převádí se na: je ten pán co si auto nepřihlásil ,ale asi bude mít kupní smlouvu s tím člověkem co synovi to auto prodal. Když syn přivezl auto domů to bylo 8.10.2010 akorát v den kdy končili povinné ručení na tu paní co je v malým techničáku, technickou mělo do 10.10.2010,ale tu mu pak někde udělal. Ještě si pamatuju ,že když s tim přijel domů jsem mu koukala na papíry a ty techničáky mi byly hned divnkupní smlouvu tam neměl, tak jsem se ho ptala kde jí má a on mi řek,že jí podepsal a ten pá prý mu řek že mu jí dá příště. tak jsem mu vynadala a řekla ať si to dá do pořádku. Jenže pak jsem mluvila s tím jeho kamarádem,který mu to dohodil a ten mi říkal že byl u toho když tu smlouvu podepisovali a že si jí syn odnes v těch deskách s techničákama. Tak nevím proč by jí někam dával. Je to celý divný už aby to bylo vyřešený. Děkuji za rady.

Můžu mu napsat kupní smlouvu třeba já? Jestli ano jaké je riziko?

nu*

Sám mu můžete napsat i vysvědčení nebo vysokoškolský diplom, s tím že doklady budou neplatné...nic jste nepochopil, záznam v registru nebo v TP nesvědčí o ničem, pokud jde o pojištění, rozhodující je zda je auto provozováno nebo ne...a kdo vlastní a provozuje auto...jiný je pohled ĆKP, kterému je nutné rázně čelit. Kdo chce, ten může ČKP platit, donenkonečna...

Pokud jde o zápisy v TP a kupní smlouvu,smlouva by měla být s posledním člověkem který je v TP uveden, případně ten kdo auto prodal synovi a není v TP uveden by měl mít kupní smlouvu s člověkem uvedeným v TP.

andula*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Ale mám v tom trochu zmatek. Teď bude asi nejlepší když si sjedná povinné ručení. Kvůli smlouvě zkusím dohledat toho pána z velkého TP, prý to je nějaký důchodce. Bez kupní smlouvy mi asi povinný ručení neudělaji. Ale jestli smlouvu seženu stejně tam bude datum kdy mu auto prodal, a on si ho přihlásí teď a hned ho zlikviduje a odhlásí ,tak budou stejně na čkp dohledávat majitele od toho října 2010 co auto nebylo přihlášený nebo ne?

Andulko, stále to nechápete, nechcete si mě nalézt on line?

ICQ 55180641, skype milancukrar, tel...

andula*
hodnocení

dneska si udělal povinný ručení,takže na ČKP budou mít záznam ,že auto pojištěný je. Snad se v tom nebudou vrtat zpětně. A zkusíme nějak dořešit tu kupní smlouvu a přihlásit to. Doufám, že je to tak správně. Kdyby ne spojím se s vámi přes Skype. Díky nashledanou.

cyril*

Kdo chce kam ... Je to marný, je to marný a vůbec! *ee*

andulko, to jste tomu dali!

kdo Vám toto poradil?

cyrile, milý sousede, máte pravdu.

andula*
hodnocení

Dobrý den

Na našeho syna je ve všem spolehnutí,takže si tam nedošel. Pojistku nemá. Tentokrát se mu to asi vyplatilo. Ráda bych se s Vámi domluvila,ale lépe po telefonu skype má dcera a já s tím neumím. Děkuji

Andulko, ale nikomu neříkejte moje číslo! :)

603902651

doplněno 13.01.12 13:16:

mezi 7-22 hod... po-ne

andula*
hodnocení

Děkuji, určitě neřeknu a kdy by Vám to vyhovovalo? Já můžu volat dopoledne odpoledne jsem v práci. Nebo o víkendu.

jarda3*
hodnocení

0x

Ja osobne bych to auto sesrotoval a tvaril jse, ze jsem ho nikdy nevidel. Jak se to pojisti nebo zaregistruje, CKP po tom skoci a budou problemy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]