Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvody motoru (řemen)-záruka

Od: redroker® odpovědí: 14 změna:

Objednal jsem auto do servisu a mimo jiné,jsem požádal o kontrolu rozvodů motoru,protože jsem je nechal měnit (v jiném servisu)přesně před 36000km a v odborném časopise jsem se dočetl,že by se měly kontrolovat asi po 30000km po výměně.V servisu mi řekli, že by ten servis měl poskytnout záruku,ale nevím jestli na nějaké období,či určitý počet km,nebo dokonce do další doporučené výměny (cca 90000km)? Jak to tedy je?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

záruka na práci je kapitola, která mě kdysi dostala do kolen. po druhé opravě pračky (v záruce), kdy stejná závada nebyla odstraněna, mi na třetí reklamaci řekli, že jí musím zaplatit, protože se na opravu jako takovou záruka nevztahuje, jen na náhradní díly. tak by mě zajímalo, jak by jste v servisu dopadl, kdyby se něco po...

des*

Co to bylo za odborný časopis?To bych si rád přečetl.Pokud já vím,tak mi měnili řemen po 120000km,včetně rozvodů a pumpy.Nikdo o záruce nemluvil,ani o nějaké kontrole.Jsem v tom domění,že mi řemen vydrží ,jak ten minulý nejmíň dalších 120000.Tak co se plašíte?

hodnocení

Odborný časopis? Svět Motorů! Co když v servisu něco podělaj a rozvody odejdou při 30-50000km?

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jak se kontroluje rozvodový remen? Kdyz uz jsou na nem videt praskliny tak je vejpůl. To je jako hlaska ze nekdo chce zkouknout olej jestli je k vymenne nebo jestli vydrzi

polulinapermanenta

Vážím si vašich znalostí, ale olej se zkoukává v oboru zvaném tribotechnika. Na řemenu kontroluji napnutí tj. jak moc se vytahal, jestli není zaolejovaný, jestli nemá otřepy...

Záruku vám nikdo nedá, servisu stačí trvat na tom, že jste auto roztahoval, že oni udělali práci kvalitně, u soudu pak bude tvrzení proti tvrzení. Firma sice přijde o zákazníka, ale ušetří nemalé prachy za nový motor,

blackflamesiczi*

jasne takze odeberu na dilne olej a poslu do laboratore*smich* , linak remeny maji automaticke napinaky a vizuelni pohled je k nicemu.

erikch*

a ještě nezapomen při odběru vzorku(ů) oleje udělat zkušební sondu do pneu a zrentgenovat hlavu válců...*smich*

blackflamesiczi*

hlavne abych si tu sondu omylem nekam nezapichl

polulinapermanenta
Ste se nikdy nedíval na sedmsetdesítku z druhé strany, jestli v oleji není voda nebo nečichal, jestli v něm není benzín?
Toto udělá glykol s motorovým olejem.
des*

Díval jsem se do 805tky a voda v oleji nebyla bestyje.

hodnocení

Je tedy běžné (normální), nechat řemen prohlídnout?

des*

Ne neprohlíží se,jenom když jsou z těch míst slyšet nějaké pazvuky.Jinak má plánovaný proběh dle výrobce a je to v servisní knížce.Já mám např u Renaultu do 125000km.

sordina
hodnocení

0x

o záruce by určitě věděli na lince dtestu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]