Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak určit správný olej do vozu?

Od: michalll* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám nové koupený vůz Passat 2002 ročník, motor 1.8T 110kw... Chtěl bych vyměnit olej, mechanikům nevěřím, takže si ho chci koupit sám a nechat vyměnit, ale jak a kde se dozvím, jaký olej do vozu nejlépe dát? Podotýkám, že bývalý majitel podle štítku a prázdné nádoby do auta dával olej 0W30, což je na daný motor zbytečné, neuškodil motoru to spíše naopak, ale ne každý má na to, kupovat litr oleje za 400kč...

Podle toho, co jsem četl, by do motoru patřil olej 5W40, ale někdo dává i 10W40...V knížce kterou jsme k vozu dostal, taky nepíšou který olej...

A ještě větší problém je, jaký olej do automatické převodovky? Chtěl bych ho taky vyměnit? Děkuji za radu, nejlépe od někoho, kdo tento motor má ne jen ve VW passat, ale i v octavii atd...

Děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

2x

od kdy vw uvadi specifikaci jako 5w40 a podobne? kupte nejakou 505,00 cena okolo 200,- tomu motoru to staci ´, jinak ve vetsine rozumnych servisu maji sudove oleje a vyjde vas to levneji. A ze vas nekdo okrade a da tam horsi olej je smesne. U automatu zalezi na typu ale bbohaze bude stacit specifikace dextron III, jine specifikace jsou jen odrudy dextronu

michalll*
hodnocení

Co je olej 505,00... Neveřím mechanikům, že když si zaplatím výmenu oleje třeba můj oblíbený Castrol, že tam nenalijou nějaký Texaco apod... To se prostě nezlobte, ale nevěřím cizím lidem. Bohužel.

Víte, ono je vcelku putna, jestli tam dáte Castrol, Texaco, či cosi jiného. Vřele vám doporučuji přečíst si toto:

ioleje.cz/...

je to článek od opravdového odborníka přes oleje.

Víborný článek!

doplněno 04.01.12 10:15:

Velmi se omlovám - výborný - to se stane maximálně jednou za 10 let.

Jesli nevíš, základ oleje Castrol je z Parama.

Osobně chodím do servisu, který znám a vím co mi udělá a za kolik. Při trochu inteligence se to pozná velmi snadno. Nedovedu si představit, že v mém servisu mi dají jiný olej. Už jen proto, že každý servis je specializovaný na určitou značku a bere jak bylo řečeno sudové oleje. Potom ti vyjde výměna a olej v servisu stejně, jak jen olej koupený u pumpy.

blackflamesiczi*

takze si na internetu koupite stocenej olej ze sudu to plastoveho obalu za luxusni cenu*smich*. A jakej je rozdil mezi TEXACO a castrolem? IMAGE?

Jestli neverite cizim lidem udelejte si zastoupeni s castrolem a pak si od nich kupte 4 litry oleje*smich*

petapeta*
hodnocení

0x
Dle manuálu jsou doporučovány tyto specifikace:
s LongLife servisem
VW 504 00, VW 503 00
bez LongLife servisu
VW 502 00, VW 504 00
doplněno 03.01.12 22:40:

.

Specifikace VW 505 00 je doporučována pro dieselové motory.
blackflamesiczi*

99% oleju splnuje specifikaci 502 a 505 soucasne takze je to jedno

michalll*
hodnocení

Ale jaký olej mám do auta koupit, mi nikdo z Vás neporadil a neřekl... Jen spousta řečí okolo...

Vždyť ty specifikace od VW tady někdo přece psal.

doplněno 04.01.12 12:02:

Takže u Castrolu, např.

Magnatec 10W40: VW 505 00

Magnatec 5W40 C3: VW 502 00, VW 505 00

Takže jak vidíte, těžko vám tady někdo napíše specifikaci dle SAE, protože oba uvedené oleje splňují VW 505 00.

blackflamesiczi*

jestli cekate znacku a neco ve stylu 10w40 to je asi hovadina , kupte olej co splnuje specifikaci 505.00-502.00 (stejne) a v kelly ci elitu ne na netu

nu*
hodnocení

0x

jak a kde se dozvíte v manuálu k passatu, máte ho společně se servisní knížkou v černých deských v přihrádce palubní desky, podívejte se pod volant. Podomácká výměna vás vyjde dráž než výmena v solidním malém servisu táta a syn, kde mají olej ve velkém balení a kde nakupují ve velkém i filtry. Různým radám pseidoodborníků ve zdejší poradně bych nevěřil a držel bych se oleje specifikace WV

michalll*
hodnocení

OK rozhodl jsem se pro Castrol 5W40, splňuje specifikaci VW 502 00/ 505 00...

Jenom, poví mi tady někdo z vás, jaký je rozdílmezi Castrol Edge a Castrol Magnatec?

maziva.heureka.cz/...

maziva.heureka.cz/...

Jsou úplně stejné, mají stejnou specifikaci, jen jsou prostě odlišené a mají jinou cenu...Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]