Nejste přihlášen/a.
Dobrý Den,potřebuji vyřadit své auto z registru,ale nemám malý technický průkaz a SPZ,před 2 roky bylo dané do šrotu,ale nemám žádné potvrzení.Nevím si už rady co mám stím dělat.Poradí te mi prosím
Děkuji. Sl.Magda
Pokud jste v registru vedená jako majitelka-lze cokoli,a to i bez dokladů-musíte si nechat vydat duplikát a pak následně vyřadit...Ovšem otázkou je,co ony dva roky-předpokládám žádná pojistka,čili dříve či později zřejmě dorazí "pozdrav" od ČKP,což jsou zase další starosti...Fakt,že na sebe máte v registru registrované neexistující auto vás sám o sobě nemusí nijak trápit-je to vcelku jedno a až se případně ozve ČKP,zareagujte v dané lhůtě zasláním antidatové kupní smlouvy -vozidlo jste v roce 2009 prodala(asi) panu Nguyen Thrac Mingovi(nacionále viz.třeba živnostenský,obchodní rejstřík) v souladu s Obč.zákoníkem na základě platné kupní smlouvy,tudíž za věc,která již dva roky není vaše nenesete žádnou zodpovědnost...A propós-případnou zasílanou kopii kupní smlouvy začernit(znečitelnit) vše krom jména a bydliště-porušila byste tím zákon na ochranu os.údajů-pokud už je znáte,nesmíte je třetí osobě sdělovat...A tím je věc vyřešena-prosté,účelné,bezplatné...Ono totiž po dvou letech vyřazovat cokoli,co nebylo pojištěno zavání zbytečnými problémy...
Musíte se ale rozhodnout a rozmyslet, co udělat, protože míněné rady od "erika" ( mimochodem velmi dobré rady) nejdou udělat současně buď jedno nebo druhé. Jestli-že napíšete antidatově kupní smlouvu o prodeji tak už nemůžete jít a žádat o duplikát a cokoli řešit (likvidovat) protože nejste majitelem.
ahojky prosim te mam podobny problem, mam papiry psany na sebe, ale auto uz neexistuje, bylo prodano na ND. jeste ke vsemu sme se prestehovali a auto zustalo napsany na Prazske adrese. slape po me CKP. kamos by se mnou klidne sepsal kupni smlouvu a nechal to hodit na sebe, ale nevim zda mi ho odhlasi bez pojistky a bez platne STK...potrebuji nutne pomoc tak kdyztak napis na icq 291427330 diky moc
Líbí se mi jak nidko nic neřeší a probere se až poté co po něm někdo šlape, alespoň vidítě v praxi mentalitu českého národa a vysoké právní vědomí...Ústava každému zaručuje právo vlastnit, každý také může se svým majetkem naložit jak uzná za vhodné, tady však dochází ke konfilktu mezi zájmy soukromých osob a zájmy celé společnosti v souvislosti s ochranou životního prostředí. Rozbrat doma znamená nějakým způsobem naložit s náplní chladiče, motoru, převodovky rozvodovky, atd...chladící náplně obsahují JEDOVATÉ látky...brzdové destičky a obložení azbest...čalounění, plasty, pryže, staré sedačky nidko nevykoupí, čelní boční skla, kabely atd, tyto komponenty často končí v kontejnerech na komunální odpad nebo někde pohozené...
Nelze se pak divit že se stát této praxi brání, jde o celosvětový problém který řešila před lety Evropslá unie která zavázala členské státy nevyřadit trvale z registru auto s ukončenou životností pokud nebylo předáno subjektu který má licenci k tomu aby auto ekologicky . tedy šetrně k životnímu prostředí zlikvidoval. Bohužel skupinka poslanců před pár lety tento novelizovaný zákon zaplevelila paragrafem že lze auto vyřadit pokud zaniken účel jeho využití, bez dalšího vysvětení. Myslím že toto nemá v Evropě obdoby, v SRN nebo v Francii nikdo nevyřadí auto na základě čestného prohlášení že je z auta větroň nebo sklad. Je to možné jen v zemi Josefa Švejka. Předkladatelé vypadli z parlamentu ale jejich dědictví v podobě novelizovaného paragrafu 13, který si každý vysvětluje po svém tady nadále přetrvává. Chápu ministerstvo dopravy které se neodhodlalo novelizovat příslušnou vyhlášku , která by jasně popsala co jak má žadatel doložit, a to proto, že celá tato nevela zákona je v rozporu s Evropským právem, které platí vertikálně a je nadřazeno národní legislativě...takže přidat k tomu ještě vyhlášku odporující evropskému právu by bylo skitečnmě úsměvné...
Proto bude toto ustanovení z novelizovaného zákony vypuštěno, pokud bude platit tento zákon v létě 2012, jak v médiích prezentuje ministerstvo dopravy, na žádné čestné prohlášení už nikdo nikdy NIKDE žádné auto nevyřadí. Předložení potvrzení o převzetí autovraku bude podmínkou trvalého vyřazení, a pokud by došlo k fyzickému zániku auta, například požárem který by většinu auty zničil, nebo takovou destruktivní dopravní nehodou že by z auta zůstalo jen pár střepů, bude možnsot vyřadit auto podle prvného odstavce "motorové nebo přípojné vozidlo zaniklo" jen po předložení písemném potvrzení této skutečnosti, například policejním protokolem ze ketrého to jasně vyplyne, nebo potvrzením pojišťovny. Střepy a škvarky které na místě zůstanaou zametou a odvezou například hasiči.
Máte tedy posledních pár měsíců, respektive poslední půlrok dořešit a definitivně vyřešit to, na co jste celé léta s***li, tím myslím všechny ty spící líné nezodpovědné nic neřešící provozovatele, kteří už léta auto nemají, ale opatrují značky, papíry, "psané na ně"...a jediné čeho jsou schopni je nadávat na úředníky, to že měli do 5 či 10 dnů od momentu kdy auto nejednou "nebylo" zvednout své těžké zadečky a zčít vše úředněš řešit tady nikdo nepřizná, nadávat na úředníky umí každý, to vám jde skvěle, rádcové... A skutečně, žádná jiná zákonná možnost tady nebude.
Závěrem Váš asi popadesáté upozorňuji, že dopravnímu odboru nepřísluší nic jiného, než provést regiztrační úkon poté co splníte zákonné podmínky, nebo úkon neprovést. Pokud nesplníte zákonné podmínky,úřad úkon neprovede.Nic jiného úřadu nepřísluší, ani posuzovat vlastnická práva, ani provádět úkony na základě Vašeho vyprávění o tom že bylo jednou jedno auto, auto najednou není, je psané na mě, mám jen papíry značky a co s tím uděláte, ani posuzovat teorii a praxi a svovolně rozhodnout o registraci auta bez náprav bez kol neschopného odtahu jen proto že někdo se rozhodl z nevědomosti nebo blbosti nerespekltovat zákon.
pokud ja vim tak tady to je od toho aby si lidi poradili vlastni zkusenost nebo hledali nejaky zpusob a ne hned zbuzerovali...chtela sem zkracenou radu a ne okopirovany odstavce, to sem si na netu taky mohla najit...mela sem miliony problemu do toho stehovani, a pak davani papiru dohromady, do toho ten dopis...z toho auta uz tu nezustalo vubec nic, ani vicko od nardze, pokud nebylo pouzito jinam...
Nevím jaký okopírovaný odstavec z netu teď myslíte, vše jsem to napsal na základě znalostí dané problematiky, a nebylo to jen pro Vás, Vám bych tak dlouhý odstavec nikdy nepasal, protže to stejně nepochopíte...předpokládám že jste to také ani nečetla, jinak by jste nepsala hlouposti o okopírovaných textech...Pokud jde o zbuzerování, nečekal jsem že mi poděkujete, a protože jste vůbec nic nepochopila, napíšu Vám to ještě jednou, na administrativní dořešení Vašeho problému máte ještě půl roku...pak máte smůlu...
Měla jste vše řešit v momentu kdy jste se rozhodla auto rozebírat, a ne teď...víčko od nádrže jste měla dát také do šrotu, pokud je kovové byl by za něj nejaký desetník...Neříkejte mi že jste kvůli stěhování nemohla zavolat na dopravní úařd a zeptat se co a jak..s telefonem snad umíte...a pokud jste se konečěn přestěhiovala, nic Vám nebrání zavolat tam v poldělí ráno...tak dostanete komplexní, nezkrácenou radu.
A co je státu do mojeho soukromého majetku? Mám auto a jeho účelem je jezdit a ne se nechat buzerovat od úřadů. Až budu chtít za půl roku zlikvidovat auto, zajdu na bengárnu a nahlásím krádež a hodnotu vozu 0 kocourkovských. Když jsem prokazatelně vozidlo nepoužívala, dám čestné prohlášení, že ho používám jako psí boudu a povinné ručení neplatím.
Sám píšete, že ústava zaručuje právo každému vlastnit, každý také může se svým majetkem naložit jak uzná za vhodné. Tak proč by si každý se svým majetkem po ukončení jeho původní životnosti nemohl udělat, co sám uzná za vhodné. Já s tímto naprosto souhlasím. A pokud si budu chtít ze starého auta udělat traktůrek, abych nemusel jezdit po zadhadě s károu, tak proč bych nemohl. Kdyby to takto pokračovalo dále, tak by jste si například časem nemohl koupit kompaktní zářivku bez toho, aby jste před tím obchodníkovi odevzdal starou žárovku. Tyhle ekoteroristické zákony jsou na ruku jen lobistům z automobilek a jiných velkých firem, které za tyto zákony musí skrytě platit a nakonec to všechno zaplatíme stejně my, spotřebitelé v ceně každého výrobku.
Jinak pokud čerstvě rozebrané auto nelze vyřadit na čestné prohlášení, provozovatel má jen značky a doklady a autu ještě nepropadla techncká prohlídka, lze vyřazení auta docílit tak, že se auto odhlásí k trvalému exportu na subjekt v zahraničí, včetně výdeje exportních značek, podmínkou je platná technická prohlídka v momentu odhlášení, platná pojistka / tu lze obratem po provedení úkonu zrušit/ a cizinec s platnými doklady a osobními údaji, nebo jeho plná moc..tu nebude problém získat...celé to stojí na úřadu 800,- Kč a auto bude vymazáno z registru
technickou to nema zhruba 5let, nebot motorove odeslo, tak si ho vzali kluci na zahradu, a spz se mi asi pri stehovani nekam ztratily...zkkousela jsem likvidaci, tu se boji risknout nebot nemam VINko, tak ted zkousim kamose hasice...pokud i on neprojde, tak sepisu z kamosem kupni smlouvu, on si pry s tim nejak poradi...na odhlaseni nepotrebuju mit technickou ani pojistku, ze?
pokud si to cetl od zacatku, tak tam je, ze auto uz neexistuje...oni ho za ty leta rozebrali, kdyz sem u nich ted byla tak rekli ze auto vubec neni a VINko neuchovali..kdybych VINko mela, tak uz mam i likvidacku bez auta...
Stačí se podívat do zákona a do vyhlášky, povinností prodávajícího na kterého bylo "psané" auto bylo nahlásit změnu vlastníka a nechat to zapsat do TP... to se mělo hned...já bych se s nima nepáral, když bylo auto dané do šrotu tak ať seženou potvrzení, jinak bych auto na ně odhlásil dodatečně a poslal jim doklady. Tečka. Za chybějicí doklady a značky lze vystavit duplikát. To se ale musí někdo zvednout a dojít na úřad...Přijdu na úřad, přinesu co mám, řeknu že jsem auto před 5 lety prodal ale z blbosti a lenosti jsem nenahlásil změnu, a oni mi řeknou co udělat a co vyplnit...Potřebuješ jen jméno, příjmení, rodné číslo a bydliště kupce...Pokud ho nemáš, musíš ty údaje sehnat. Není co víc radit.
Kdyby někdo z nich /kupujících rozebírajících / odporoval, poslal bych je do hajzlu, je jedno na co bylo auto prodáno, na díly nebo na kuličky...Občanský zákoním nezná změnu vlastnictví s přívlastkem na díly...
Výborně, kvuli zaje..nému státu si budu dělat peklo mezi známými, budu bonzovat své příbuzné a vyhrožovat kámošům.
ahojky, prave ze si to nikdo neriskne...ja to auto nemam 5let...a nevedela sem ze nekoho napadne takovy stupidni zakon...uz nevedi jak z nas tahat prachy...
Odpověď je v tom dlouhém textu který jsem napsal z vlastní hlavy.žádné nakopírované texty z internetu. 5 let to je 2007, a zákon platí od roku 2004. Takže 8 let. Měla jsi se někoho zeptat, když jsi nic nevěděla.Líná huba holé neštěstí.
Že by nevědeli jak z nás tahat prachy tak to si nemyslím. Oni bohužel, jak na tu lůzu na tu spodinu a na ty obyčejný tam někde dole a možná pro ně ještě níž - zatlačit a vytáhnout další miliony - moc dobře vědí. Oni vědí jak na lidi, jako např. řada exekučních posvědcených zákonů a firem! A nejen to!
Za každý den, kdy vozidlo nebylo pojištěno, zaplatí majitel či provozovatel vozidla s platností od ledna 2009 příspěvek do garančního fondu České kanceláře pojistitelů. Denní sazba příspěvku se pohybuje podle druhu vozidla od 20 do 300 Kč. toto si asi prehlidl...
doplněno 07.01.12 15:46:S platností od 1. 1. 2009 se příspěvek do garančního fondu České kanceláře pojistitelů hradí za každý den, kdy nebylo vozidlo pojištěno. Tato povinnost se vztahuje na majitele a provozovatele nepojištěných motorových vozidel a vyplývá z §24c zákona č. 168/1999 Sb. Příspěvek do garančního fondu nemá zpětnou účinnost, tzn. nevztahuje se na období před 1. 1. 2009.
" chtela sem zkracenou radu a ne okopirovany odstavce, to sem si na netu taky mohla najit "
evidentně vůbec nic nechápeš, přestaň hledat nakopírované odstave a ty kopírovat dál, ale najdi si zákon o povinném ručení a přečti si první paragrafy je tam napsáno že povinnost pojistit auto má ten kdo auto provozuje...když auto 5 let není, nebylo tedy 5 let provozováno, pokud nám nelžeš...už s tebou nebudu ztrácet čas
2007 skoncilo s jezdenim, a asi rok si ho nechali na rozebirani, pak slo uplne fuc...ale uz to mam ve ctvrtek jdu na magistrat a budu to mit vyrizeny jen za 1.500..s papirem o vyrazeni z evidence...pak pojistovna...hold si zaplatim ty ztraceny leta, v roce 2007 sem teda povinny ruceni uz neplatila..a prisel mi od CKP ze ho neplatim od 1.1.2009...ty roky predtim je nezajimaji, nebot to jeste nebylo platny...
Kdyz nemas pojisteny auto, tak te ceka postih...ja nemela auto pojisteny od roku 2007, a zakon o neplaceni povin. ruceni je od roku 2009...takze ja jakoby nemela nikde auto pojisteny od roku 2009 proto me napadaji, jak to s tim autem vlastne je...protoze kazdy auto ma mit pojistku, a kdyz nejezdi tak se maj dat znacky do depozitu, coz ja nemohla..proto mi to nauctovaly za ty roky zpet (nepojistene obdobi) bezpojisteni.cz/... tady sou nejake informace...
tak ja mam vse vyrizene...auto vyrazeno z evidence...stalo me to jen 500kc...ale jelikoz to nejde dat zpetne, tak budu muset zaplatit cele nepojistene obdobi...ale je to fajn, jsou schovivavi muzu si to rozlozit do splatek... aspon vim ze v budoucnu s timto autem uz nebudu mit problemy...
Tak to je tedy opravdu "FAJN"! Jěště že je stále dost takových jako vy, jinak by ČKP a podobná bratrstva musela dávno zkrachovat.
P.s. Nechcete mi pravidelnými splátkami také posílat nějaké peníze - nějaký zákon si na to už najdete.
olišku, I když jsem minule od Cyrila dostal vynikající řízek, tak Cyrilovi nedávejte nic, on dostal minule. Dejte raději mě, nějakou korunku, když tak zbytečně rozdáváte dobrovolně čkp. Sice nevím zač platíte čkp, nevím zač dáte korunky mě, ale je to jedno, Hlavně že posíláte různě peníze za nic.
No, já nevím, ale proč si nepročtete vše kolem ČKP tady na poradně. Vždyť se to tu řeší stále dokola. Mě se to nechce číst celé zpátky, ale než zaplatíte, tak se podívejte tady:
kdo musí platit povinné ručení. Je to zákon 168/99sb §1, odst. 2. Pokud jste neprovozovala vozidlo, tak nemusíte platit povinné ručení, ani zpětně. Chce to jen se efektivně bránit.
no ale jak jim dokazu ze auto sem neprovozovalo..to ze sem jim napsala do formulare ze auto nejezdi od roku 2008, tak to nic nevyresi...pro ne to neni dukaz...
olisku,
to jdete z jiného konce...
jak chcete dokázat že jste něco neudělal? Oni musí dokázat že jste něco provedl. Již prve jsem uvedl,... dlužíte mi 4 jablka, dokažte že ne?
Už to chápete?
Zdravím, mám podobného kostlivce, zjistil jsem, že mám na sebe stále napsáno auto, které je od roku 2007 neprovozováno a umístěno na veřejně nepřístupném pozemku, který není komunikací. Z dokladů vlastním pouze OTP. Vyřazení z evidence by neměl být problém, lze vyřadit z důvodu zániku účelu i bez dokladů, pouze s čestnými prohlášeními, ale problém nastane s ČKP. Po pročtení diskusí jsem zjistil, že se v této problematice orientujete a prosím o radu. Stačí tedy, dle Vašeho předchozího příspěvku, napsat do dotazníku ČKP, že vozidlo jsem neprovozoval, stálo na výše uvedeném místě a že nemohu prokázat, co jsem neudělal? U vozidla zaniklo dne 10.5.2007 povinné ručení, je tedy také argument, že ČKP má oznamovací povinnost vůči registru a ten by měl po oznámení vozidlo dlouhodobě vyřadit? Což se nestalo...Samozřejmě jsem spáchal přestupek, že jsem neodevzdal RZ, ale tam je zase promlčecí doba.
Děkuji za reakce a pomoc
Zdravím pane Milane, víte co jsem se dozvěděl od právníka? že nemám pravdu s tím, že když oni chtějí, musí dokazovat. Musím dokázat prý já. A že nic nevyhraju, je to bez šance.
jj sepsala jsem formular o ztrate SPZ...pise se tam kdy sem je ztratila a kde, a zda sem to hlasila na policii...
Ahoj
Mam stejny problem mohl by jsi mi napsat na email 8edecko@seznam.cz co vsechno jsi k tomu potreboval a jak ma asi vypadat to cestne prohlaseni. dik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.