Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak v kolech u PEUGEOT 206

Od: vlazy* odpovědí: 6 změna:

Vlastním PEUGEOT 206 a včera když jsem přijel domů po krátké jízdě jsem zjistil, že v jednom předním kole je asi trochu málo vzduchu. Při zatlačení prstem na pneumatiku je to trochu měkčí než u ostatních kol. Dnes ráno jsem to kontroloval a vypadá to, že je to asi stejné jako včera. Kdyby v pneumatice byla díra tak od včera by snad bylo poznat viditelný větší úbytek vzduchu. Přiznávám se, že tlakem vzduchu v kolech auta se příliš nezabývám, protože se v tom ani příliš nevyznám a ani nevím jaký tlak bych u mého auta v kolech měl mít. Naposledy mi foukali vzduch do kol loni koncem října v pneuservisu při výměně pneumatik na zimní. Nyní bych do toho jednoho předního kola chtěl zkusit dofoukát vzduch, ale nevím na jaký tlak bych to měl nafoukát tak aby to bylo v pořádku. Zajímalo by mne proto jaký tlak má být v předních a zadních kolech u PEUGEOTu 206. Pokud by i po dofoukání vzduchu tlak v kole klesal, tak asi nezbude nic než s tím zajet do pneuservisu aby mi to zkontrolovali a opravili.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petula00*
hodnocení

0x

Nic ve zlém,ale neděláte si z nás tak trochu prču?Toho Vašeho Peugeota by jsem chtěl vidět.Jak dlouho jezdíte?Kdyby to auto mělo rozum tak Vás nakope do zadku za to jak se k němu chováte.Ale aby jsem jen nekritizoval.Přední pneu s eu většiny OA hustí na 2.0-2.1 MPa. zadní na 2.1-2.3 dle druhu (zimní/letní).V příručce kOA je uvedeno na kolik se mají hustit.Mělo by to být také u pantu horního závěsu předních levých dveří po jejich otevření.Je tam nalepen štítek s údaji o huštění.V poviné výbavě je i tlakoměr.Stačí vyndat a změřit.U každé benzinové pumpy je většinou kompresor k nahuštění pneu.

doplněno 03.01.12 11:06:

google.cz/...

vlazy*
hodnocení

petula00: Ano možná se o moje auto trochu málo starám, ale je to proto, že se v tom příliš nevyznám. Takových řidičů kteří autem hlavně jezdí, ale příliš se v jeho údržbě nevyznají je asi dost. Vím, že je to na kritiku, ale spíše jsem zde čekal nějakou konkrétní radu než hned kritiku. Lidí toho mnoho neznají a neví a tak nevidím nic špatného a kritizovatelného v tom když se na něco zeptají a chtějí se poradit s jinými kteří se v tom možná vyznají mnohem lépe. Jsme zde v poradně a tak se dá předpokládat, že tazatelé zde spíše čekají na slušně vyjádřené dotazy nějakou radu než kritiku.

Díval jsem se na ten štítek u předních dveří na straně řidiče, ale příliš se v tom nevyznám. Je tam mj. uvedené 2.4/2.4 pod tím 2.4/3.0 a dále níže 175/65 R14 ..T. Z toho by se snad mohlo dát ten tlak předních a zadních kol zjistit. Nyní mám na kolech samozřejmě zimní pneumatiky pokud je rozdíl v tom tlaku mezi zimními a letními.

doplněno 03.01.12 12:35:

Ještě si dovolím doplnit obrázek s kopií části technického průkazu ohledně kol, pokud to bude k něčemu dobré.

Tlak v kolech u PEUGEOT 206

petula00*
hodnocení

0x

To už je něco jiného.Ano ty hodnoty huštění jsou vztaženy ktomu typu pneu která je tam uvedena.Ty první dvě hodnoty jsou za normálního provozu,ty druhé dvě(s vyšší hodnotou)za plného vytížení vozidla.(např náklad na dovolenou).popř.combi provedení.Omlouvám se za poněkud ostřejší tón,ale znát tyhle údaje je jedna z věcí které by měl motorista znát.Samozřejmě jsou věci a záležitosti které je potřeba nechat na odbornících.Takže ještě jednou omluva a následuje veliké přání ,nejen zdraví ale i hodně bezproblemových km v letošním roce.

doplněno 03.01.12 13:04:

V zimě se volí spíše ty nižší hodnoty tlaku.U Vás jsou hodnoty stejné jak ve předu tak vzadu.

vlazy*
hodnocení

petula00: Omluvu přijímám a děkují za přání bezproblémových km v letošním roce. To stejné ti přejí i já.
Pokud jsem to dobře pochopil tak bych měl mít tlak ve předních a zadních kolech stejný bez rozdílů na zimní nebo letní pneumatiky a to 2,4 MPa při nezatíženém autě.
tr

Zdravím dle manuálu pro pneuservisy je pro vůz P206 na pneu 175/65 R14 82T předepsán tlak 2.3 bar a to jak pro běžné, tak i pro plně zatížené vozidlo. Ale pokud je na autě štítek, tak originální údaje výrobce mají přednost.

tr

Pozor, některé zimní pneu, mají maximum huštění docela nízko, já mám třeba max 3 bary. Najdete to napsáno na pneumatice- Max pressure ...(v blízkosti je i max Load-max zatížení).;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]