Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Nedávno jsem měnil pneumatiky tzv. "bezdušáky" a zjistil jsem, že se během dvou, tří dnů vyfouknou...
Známý mi říkal, ať tam ventilkem vstříknu plnotučné mléko, nafouknu a projedu, aby se mléko "rozlezlo" po celé vnitřní straně pneu...
Asi to zkusím, nebo máte prosím někdo jinou radu?
Únik vzduchu u bezdušových pneu je nejčastěji způsobené špatným stavem dosedacích hran disků. Jednoduchá rada je nechat sundat pneu a očistit tyto dosedací (těsnící)hrany ráfků a bude vše O.K.
doplněno 02.01.12 12:15:Asi se nevyhnete mému doporučení jen s tím rozdílem, že když budete aplikovat radu známého tak to bude potom asi pěkně páchnout ( vyloženě smrdět!)
Mléko se lilo do starých duší, tam to fungovalo (ten smrad při vypouštění byl děsnej). Do bezdušovek to asi bude zbytečné. Pokud nejsou děravé (na rozdíl od "dušových" Vám bezdušovka i s hřebíkem utíká poměrně pomalu), je netěsnost buď kolem ventilku, nebo dosedací plochou ráfku. Takže důkladně prohlédnout, potopit do vody. Pokud jsou ráfky poškozené (těsnící plochy), je náprava nemožná.
Duše se za chvíli prošoupe. Utíká to nejspíš kolem disků. Stačí gumu odtlačit od ráfku a natřít to černým lepidlem, právě na toto určeným. Těsní dokonale. Taky může být stará guma (nebo levej mechanik), potom se při obouvání sloupla guma z drátů z kordu a to je v pytli, to gumy zahoďte. Pokud je disk bouchlý, za pár minut lze pomocí 2 kladiv vyklepat.
No taky by me to zajimalo, sice pomaleji ale taky mi aktualne 2 gumy zdrhaji (u ruznych aut). Co treba tam fouknout trosku toho spreje z dojezdove opravne sady? to by melo male netesnosti zalepit.
To bych nedělal. Neskutečně tím tu gumu zevnitř zapatláte a v servisu při případné další opravě z Vás radost mít nebudou.
Neni jedno jestli se vyhodi guma zapatlana nebo cista? Na disku toho myslim po jezdeni moc nezbyte.
Děkuji Všem. Utíká mi to kolem ráfku, pravda pomalu, ale utíká.
Zkusím to plnotučné mléko, sundavat pneu, to bych asi nedal...
Svec.
Když jste ty gumy měnil nedávno, tak do 3 měsíců máte podle Občanského zákoníku záruku na práci - to je i na těsnost! Jeďte do toho servisu a reklamujte. Musí to zdarma přetěsnit (pokud nezjistí defekt gumy).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.