Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení automobilu, který neexistuje

Od: george* odpovědí: 20 změna:

Dodrý den mám na sebe napsané auto,které už déle než rok fyzicky neexistuje! Vlastním pouze velký technický průkaz a registrační značky od vozidla plus kupní smlouvu. Auto jsem prodal ale nepřepsal, kupující (nová majitelka) měla nehodu a vznikla fyzická škoda kterou zaplatila. Já byl předvolaný a zaplatil jsem pokutu, že v době, kdy auto jezdilo nemělo povinné ručení. Auto se odvezlo a rozebralo se do šroubku (fyzicky neexistuje. Jak mám postupovat když chci auto odhlásit? Běží mi pořád povinné ručení? Děkuji moc za radu.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

1x

Odhlášení probíhá přepsáním na nového majitele, pokud auto není, tak to, že neexistuje úřadu těžko doložíte. Doporučuji udělat jedno, udělejte fiktivní kupní smlouvu třeba s někym blízkým, že od vás auto odkupuje, jeho dáte na velkém techničáku do převodu, na základě kupní smlouvy zrušíte povinné ručení a dále můžete velký TP klidně roztrhat..ano není to zcela normální, ale ničemu se nevystavujete...

před chvilkou jsem to řešil přes ICQ s paní z Ostravy a poslal jsem i formuláře a přesný postup.

Jinak tomh, dobrá odpověď.

george*

Chápu tedy dobře, že když mám kupní smlouvu, se kterou zajdu na magistrát a přepíši vozidlo na nového majitele, tak potom zajdu s přepsaným techničákem na pojištovnu, kde mi zrušej povinné ručení a tím to pro mě celé skončí?

Ano, zhruba takto, přesně zbývají jen maličkosti. Jinak je to OK.

macach*

Tomh,

když to přihlásíš na někoho známého, tak pak s tím bude mít starosti on?Bude muset platit pov.ručení, ne?

...moc to nechápu, promiň...prosím o vysvětlení:)Děkuji papa

mamhe, proč na někoho známého. Prostě na někoho.
"Bude muset platit pov.ručení, ne?" *****proč Vás to bude zajímat, co s tím udělá on.
Zkuste se ozvat a krok za krokem to vyřešíme.
603 902 651
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

macach*
hodnocení

0x

Ahojda,

já bych poprosila zaměstnance šrotáku, aby mi dal doklad, že auto bylo ekolog.zlikvidované a s tím bych to šla odhlásit.Jen co se týče pov.ručení, oni ti ho zruší automaticky (myslím pokud neplatíš 3 měsíce.)Ty hold bys musel doplatit.

Papa a hodně štěstí :)

tomh*

Nikdo Vám nevystaví doklad o sešrotování na auto, které neviděl. Leda, že by to byl známý. Jak jsem psal, udělal bych to tak, že si udělejte fiktivní smlouvu s kýmkoliv, a pojištění pak v pohodě zrušíte. Ten na koho byste to napsal nemusí nic dělat. Jen bude v převodu jeho jméno a tím to hasne. Velký TP pak můžete klidně spálit..

miljan*

Ale ten kdokoliv bude figurovat jako neplatič zákonného pojištění. Nebo snad ne?

morati211*

Zdravím to mě taky zajímá jestli ten co je uveden jako kupující a je na něj auto odhlášeno není tím pádem neplatič pojitného?

Proč by Vás mělo zajímat, jestli Tonda z vesničky je neplatič. Jde Vám o to, aby jste nebyl vy postihob¨ván. Nebo jde o něco jiného?

miljan*

Cukrar, přečti si to pořádně, z odpovědi tomh vyplývá, že je smlouva napsána na konkrétní osobu, ne-li na přízeň. A to je ta zásadní chyba, takový člověk se dá dohledat.

doplněno 06.11.08 18:33:

?

morati211*

1. Kdo jsou osoby, p/...

Osobami, které jsou povinny hradit příspěvek do garančního fondu, jsou dle § 24c zákona č. 168/1999 Sb., vlastník a provozovatel vozidla evidovaného v registru vozidel. Stejně tak je to každá jiná osoba, která v registru vozidel zapsaná není, ale měla být (např. kupující/nový vlastník či dědic vozidla).

Všechny tyto osoby (pokud se jedná o odlišné osoby) jsou solidárními dlužníky, což znamená, že každý odpovídá do plné výše dluhu. Zaplacením pohledávky kterýmkoli dlužníkem zaniká povinnost i druhému solidárnímu dlužníkovi. Zda a jak se tyto osoby následně vyrovnají mezi sebou, je jejich interní záležitostí.

Takže ten kdo je kupující a je zapsán v tp tak je potom v prdeli!

morati, tomh napsal známého jako příklad. Klidně mohl anpsat souseda.
Zkusím otázku . Na internetu lze nelézt mnoho podrobných adres i s r.č. Tak jako já si vyberu někoho na koho auto přepíšu, může to někdo auto přepsat na mě aniž by to někdo z nás o tom druhém věděl. Jaký bude postup dále, koho budou "řešit"?
Ten kdo je zapsát v TP, není právní vlastník vozidla . Proč by měl být v prd... když je tam (třeba) chybný údaj?
morati211*

cukrar.pokud mám auto na sebe odhlášeno a nepřihlásil jsem ho a auto už 3 roky neexistuje těžko ho můžu přehlásit na Tondu z vesnice!

teorie:

. Koupím vozidlo, nedojede, poškodí se, reklamuji prodejci, dohadujeme se, nedohodneme, nechám si ho opravit, ale nemám peníze, musím je poschánět, sehnal jsem je, nemohu ale sehnat díly,

Celou dobu jsem nemohl dojet na evidenčku, ani technickou, abych vozidlo převedl na sebe. Včela přišel Tonda a auto jsem mu prodal. Musím ale převést auto na Tondu.

Proč bych nemohl, co jsem porušil, jak jinak bych měl postupovat? Máte jinou možnost? Zkusil jste to na evidenci, zdali to jde?

Já ano.

doplněno 06.11.08 19:56:

Ale nemusíte se mnou souhlasit!

tomh*

Asi jste mě nepochopil. To, že uděláte fiktivní smlouvu na někoho, je jedno na koho, tak tím docílíte to, že budete mít papír v ruce, že je auto již u někoho jiného, a nevadí, že to auto fyzicky neexistuje, nikdo se na to auto chodit dívat nebude. Vy na základě smlouvy zrušíte povinné ručení a je konec. "Nový majitel", tedy ten, kterého uvedete do smlouvy už nemusí nic dělat..já to tak dělal naposledy u staré škodovky..pokud auto není a chcete, aby se o něm už nikde nevedli záznamy, udělejte to tak, jak jsem napsal..

tomhe, dobrá odpověď

doplněno 06.11.08 20:43:

autoweb.cz/...

morati211*

Ale to auto je přece pořád v registru vozidel není z něj vymazáno, i když je ve fázi polopřevodu.Do teď to bylo jedno ale od nového roku budou srovnávat údaje registru s údaji z pojišťoven a auta(majitele) na které není zaplacená pojistka tak budou uhánět k placení.

mara, máte pravdu, budou uhánět majitele. To ale nebudete vy, ale někdo cizí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]