Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Punto - nestartuje

Od: fabioso odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer...

Předmět dotazu by měl být spíše v minulém čase, ale to je jedno, abych Vám popsal co se mi stalo...

Stál jsem chvíli před barákem s autem, na volnoběh... Po chvilce od zastavení auto samovolně chcíplo (motor byl zahřátý, před tím sem s ním cca hodinu jel)... Při pokusu o nastartování se jen točil startér a nic... Zkoušel jsem dvakrát, třikrát... Auto nenaskočilo... V nádrži 20 litrů nafty, baterie okay, protože startér točil o stošest, ale motor ne a ne naskočit...

Když sem se k autu vrátil asi po třech hodinách a bez očekávání ho zkusil natočit, chytlo na brnknutí... nevíte čím to mohlo být? A mám radši jet do servisu aby se to neopakovalo? *nevi*

Je to Punto 1.9 JTD (r.v. 02)...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

blbe cerpadlo vstriky a nebo v CR oblibena spatna nafta

kdokoliv*
hodnocení

0x

Tak jak je závada popsána jde o přerušení přívodu nafty do čerpadla a to se může stát jednak přerušením proudu do čerpadla z nějakého důvodu ale pro mě pravděpodobnější závada bude ve vytvořeném podtlaku a důvodem by mohl být čistič paliva = zanešený.

doplněno 30.12.11 22:07:

určitě bych se na ten čistič paliva podíval ( vyměnil )

polulinapermanenta
hodnocení

0x

Takhle na dálku vám nikdo asi diagnostiku neudělá, může to být spousta věcí, například snímač tlaku paliva nebo snímač kliky, bez diagnostiky stejně nezjistitelné.

des*

Snímač kliky u nafty,fak dobrý.

blackflamesiczi*

je to JTD comon rail

des*

Jo,neuvědomil jsem si to,ale našel jsem na jedné radírně toto,je to opsáno- Nechci ti kazit radost, ale něco podobnýho jsme řešili na puntu 1,3jtd studené chytlo a teplý nešlo natočit až po dlouhém točení a hlavně projevovalo se to nepravidelně.
Přešli jsme všechny kontakty vyčistili namazali a chvíli to chodilo a po čase zese to samý tak jsme zkoušeli z jiného auta čidla z railu a pořád stejný nakonec trochu teklo coomonrailové čerpadlo tak ho nechali udělat a bylo to chvílí dobrý a pak to zase blbě chytalo.
Nakonec sme změřili přepady ze vstřikovačů a bylo jasno jeden tekl jako blázen, vstřikovače jsme vyndali a poslali do opravy do firmy PETR RADA Soběslav, jeden vstřik už nešel ani opravit a ostatní šli, cena 18000.
Od té doby auto chytá jako sirky.
Přitom i s vadným vstřikovačem auto jelo normálně, tam nejde o to že by nešel vstřikovač , ale nedrží tlak a pouští ho do přepadu, jestli jsi viděl konstrukci comonrailoveho vstřikovače tak ti to je jasný.
Co se týká diagnostiky tak se nerozsvěcela a při napíchnutí to hlásilo nižší tlak v liště ,ale ještě v normě.

Třeba to pomůže.

blackflamesiczi*

rada v sobeslavi je v poho privezete 4 vstriky a rekne vam ze jsou treba 2 vadny, v HALE v praze jsou v prdely vzdycky vsechny

blackflamesiczi*

muze blbe rozstrikovat, to jsem mel na mondeu a pist vejpul, ale nestezuji si diky tomu jsem ho koupil za 100 rok stare, v servisu mu spocitaly opravu na palici tak si koupil nove a ja to za par korun opravil

fabioso
hodnocení

Dobrý večer,

za rady Vám všem děkuji, ale přesto jsem s autem skončil v servisu :)

Za to že jste mi byli ochotni poradit jsem považoval za nutnost jak se věc má.

Pro ty z Vás které to zajímá, auto jsem přivezl do servisu, napojil na diagnostiku. Čekal jsem sáhodlouhý seznam všelijakých "drobností" vzhledem ke stáří auta, ale vyskočili pouze dvě položky: "Neznámá závada" a "Žhavící relé". Neznámá závada zůstala prostě neznámá, a žhavící relé je v pořádku, protože žhaví jak má. Čili závady vymazal, vysvětlil mi čím mohlo být to že to nestartovalo. A že by se to nemělo opakovat. Odjížděl jsem z blaženým pocitem auta bez závady, ovšem po půl hodně jízdy opět, to samé. Takže jsem mu to dovezl zpátky, a v pondělí se dozvím co tomu opravdu je když to najde. Prý to bude na 90% čidlo otáček.

Poku Vás to zajímá, dám Vám vědět co tomu bude, pro případné další zkušenosti ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]