Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer...
Předmět dotazu by měl být spíše v minulém čase, ale to je jedno, abych Vám popsal co se mi stalo...
Stál jsem chvíli před barákem s autem, na volnoběh... Po chvilce od zastavení auto samovolně chcíplo (motor byl zahřátý, před tím sem s ním cca hodinu jel)... Při pokusu o nastartování se jen točil startér a nic... Zkoušel jsem dvakrát, třikrát... Auto nenaskočilo... V nádrži 20 litrů nafty, baterie okay, protože startér točil o stošest, ale motor ne a ne naskočit...
Když sem se k autu vrátil asi po třech hodinách a bez očekávání ho zkusil natočit, chytlo na brnknutí... nevíte čím to mohlo být? A mám radši jet do servisu aby se to neopakovalo?
Je to Punto 1.9 JTD (r.v. 02)...
Tak jak je závada popsána jde o přerušení přívodu nafty do čerpadla a to se může stát jednak přerušením proudu do čerpadla z nějakého důvodu ale pro mě pravděpodobnější závada bude ve vytvořeném podtlaku a důvodem by mohl být čistič paliva = zanešený.
doplněno 30.12.11 22:07:určitě bych se na ten čistič paliva podíval ( vyměnil )
Takhle na dálku vám nikdo asi diagnostiku neudělá, může to být spousta věcí, například snímač tlaku paliva nebo snímač kliky, bez diagnostiky stejně nezjistitelné.
Jo,neuvědomil jsem si to,ale našel jsem na jedné radírně toto,je to opsáno- Nechci ti kazit radost, ale něco podobnýho jsme řešili na puntu 1,3jtd studené chytlo a teplý nešlo natočit až po dlouhém točení a hlavně projevovalo se to nepravidelně.
Přešli jsme všechny kontakty vyčistili namazali a chvíli to chodilo a po čase zese to samý tak jsme zkoušeli z jiného auta čidla z railu a pořád stejný nakonec trochu teklo coomonrailové čerpadlo tak ho nechali udělat a bylo to chvílí dobrý a pak to zase blbě chytalo.
Nakonec sme změřili přepady ze vstřikovačů a bylo jasno jeden tekl jako blázen, vstřikovače jsme vyndali a poslali do opravy do firmy PETR RADA Soběslav, jeden vstřik už nešel ani opravit a ostatní šli, cena 18000.
Od té doby auto chytá jako sirky.
Přitom i s vadným vstřikovačem auto jelo normálně, tam nejde o to že by nešel vstřikovač , ale nedrží tlak a pouští ho do přepadu, jestli jsi viděl konstrukci comonrailoveho vstřikovače tak ti to je jasný.
Co se týká diagnostiky tak se nerozsvěcela a při napíchnutí to hlásilo nižší tlak v liště ,ale ještě v normě.
Třeba to pomůže.
rada v sobeslavi je v poho privezete 4 vstriky a rekne vam ze jsou treba 2 vadny, v HALE v praze jsou v prdely vzdycky vsechny
Dobrý večer,
za rady Vám všem děkuji, ale přesto jsem s autem skončil v servisu
Za to že jste mi byli ochotni poradit jsem považoval za nutnost jak se věc má.
Pro ty z Vás které to zajímá, auto jsem přivezl do servisu, napojil na diagnostiku. Čekal jsem sáhodlouhý seznam všelijakých "drobností" vzhledem ke stáří auta, ale vyskočili pouze dvě položky: "Neznámá závada" a "Žhavící relé". Neznámá závada zůstala prostě neznámá, a žhavící relé je v pořádku, protože žhaví jak má. Čili závady vymazal, vysvětlil mi čím mohlo být to že to nestartovalo. A že by se to nemělo opakovat. Odjížděl jsem z blaženým pocitem auta bez závady, ovšem po půl hodně jízdy opět, to samé. Takže jsem mu to dovezl zpátky, a v pondělí se dozvím co tomu opravdu je když to najde. Prý to bude na 90% čidlo otáček.
Poku Vás to zajímá, dám Vám vědět co tomu bude, pro případné další zkušenosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.