Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda octavia tour 1.9tdi 74Kw

Od: xcairo® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den zajímalo by mne jakou by mělo mát toto auto spotřebu, neboť když jsem jej kupoval bylo mi řečeno, že umí jet i za 5.5l nafty/100km moje zkušenost ovšem je nohem jiná a to kolem 7,5l. Auto je nové a má najeto 33000km. Děkuji za odpovědi a všem do nového roku štěstí a zdraví. Michal

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Je běžnou praxí, že se uvádí o něco menší spotřeba než je běžné. Je nutno také uvést, že nejvýraznější úsporu lze dosáhnout způsobem jízdy, - záleží na trase, městský provoz, startování ale také zimní období, souběh tohoto - atd. Dá se jet i za 5,5l ale také i za víc, tak jak uvádíte. Někdo umí jezdit i za víc.

doplněno 28.12.11 17:46:

Těch 5,5 je opravdu jen takové lehtání při jízdě na dálku bez stání na křižovatkách apod.*modla* a k tomu se ještě modlit.

nu*
hodnocení

0x

já se dostal v průměru na 5,9 litru, po dálnici 140 a mimo dálnici lehkou nohou a využívat krouťák a setrvačnost pédéčka, šlapáním na plyn se nedocílí ničeho, toto auto není sporťák a zátah to má i při 1500 otáčkách

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

znam i kluka co z 66kw golfem ve trech dokazal jet za 4,2 litru ale to uz nebylo o jizde, jinak 1,9 74 je normalni okolo 6-7 litru kombinovana

ladislavtikal*
hodnocení

0x

mate octavii jeste v zaruce od prodejce?

kamarád má například 1,9 dvojkovou řadu ,prumět spotřeba7,5 l,je to pdčko

neocz*
hodnocení

0x

Záleží na stylu jízdy, běžně se dá jezdit za 6 litrů, ale Vy asi máte "dřevěné nohy" :D takže se Vám nedaří spotřebu sundat pod 7 litrů :D

stirecek*
hodnocení

0x

Za 5,5 umí jezdit rotačky, PDčka zhruba o litr víc. Pokud jezdíš jen město, je to u tohoto motoru normálka, mimo město je to ale hodně.

lamax
hodnocení

0x

Když má najeto 33tis. tak určitě nové není.Je tu sice ňouma, který toto najíždí za týden, ale má jednu ruku v nočníku. Jinak spotřeba 7,5 je při normální nešetrné jízdě standartní.

blackflamesiczi*

ja jeste loni najizdel rocne dost pres 120 000 km rocne a ruku v nocniku jsem nemel, a znam kluka co delal redaktora pro blesk (jestli si vzpomenete na sms klause to bylo od nej) a ten jezdil do autorizovaneho servisu na olej treba i 2x mesicne, take jeho cesty byly po cele evrope. A kdysi okolo 2004 jsem videl passata co za max 3,5 roku najel 700 000km, patril nejakej stomatologickej firme v nemecku a jezdil porad mezi nemeckem a anglii ale proc nebo co vozil nevim, ale byl za smesne penize v luxusnim stavu

hodnocení

0x

mám octávku 81 kw 230tis r.v.99 běžně jezdím za 5.5 kombinovaná ,dálka z rychlostí do 80km/h 4,5 ale to jeježdění o hov..

blackflamesiczi*

jenze to je rotacka a ne PD z PD nejde jezdit za spotrebu rotacky

stirecek*

PD jezdí zhruba o litr víc a když to mačká, tak ještě víc. Nenapsal styl jízdy, ve městě je to možné, ale je to dost. Mám 80kw commonrail a v průměru 5,5litru a prosit se ho nemusím. Dálková do 100-110 se dá pod čtyři litry, minulý týden z valašska za 3,7 v průměru. Tohle uměl i focus s rotačkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]