Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo teploty ukazuje stále studený motor

Od: patanc* odpovědí: 11 změna:

dobrý den, ručička teploty mi na tachometru ukazuje stále studený motor a sleduju i vyšší spotřebu. Jinak topí jak má, startuje i drží otáčky vše v pořádku.. Typuju to na čidlo teploty...jenom nevim které, a jelikož je jedno pro budík a druhé pro ŘJ, zajimalo by me jestli jsou obě stejná a jenom na jiných místech?

děkuju za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

a auto? kazde to ma jinak

patanc*
hodnocení

je to fiesta 1.3, 94

polulinapermanenta

Fiesta má dvě čidla teploty. Jsou obě u termostatu na motoru vlevo pod filtrem (když stojím před autem). Pro budík je jednodrátové (zelené?), pro řj má tech drátů víc, myslím dva. Vyzkoušet to jde lehko. To dvoudrátové obecně mívá odpor 2až3kila studené a 200 až 300 ómů při varu. Takže vrazím čidlo pod vodovod a měřím odpor a odpor se mění. Když je stále velký, řj si myslí, že motor je studený a dává bohatší směs, což za chvíli zničí lambdu.

blackflamesiczi*

ty hodnoty jsou treba u autokelly u dilu

patanc*
hodnocení

a není nějakej jednodušší způsob? A jak poznam špatnou lambdu?

blackflamesiczi*

diagnostikou podle zivejch dat

polulinapermanenta

Já nevím, jestli už máte lambadu 4drátovou, jestli jo, po zahřátí motoru napíchněte černý drát a napětí musí běhat nahoru a dolu od asi 0,2v do 1V. Jestli se napětí nemění (po přidání, ubrání otáček), lambada je k.o.

blackflamesiczi*

jenze ona muze ukazovat ale nespravne to je u vetsiny lamdbasond je maji spatnou sinusoidu(nebo tak nejak) nemuzu si vzpomenout na nazev na 100%

polulinapermanenta

Ano, ukazuje špatně, když se hodnoty nemění, to napětí opravdu musí běhat nahoru-dolu (bohatá-chudá), když stále ukazuje třeba 0,5až0,6 je to špatně. Vyzkoušeno snad stokrát, živím se dost dlouho jako autoelektrikářka a dovoluji si prohlásit, že jsem v tom docela dobrá.

blackflamesiczi*

ano nahoru dolu ale ja mam ozkouseno ze po par letech jsou vsechny lambdy uz "vyhrate" a nelitaji nahoru dolu ale jakoby do pyramidy /// a ne IIIIIIII ,

polulinapermanenta

Ano, já se nehádám o tvaru sinusoidy, jestli pila nebo obdelník. Nepředpokládám, že tazatel má doma osciloskop a pozná správný tvar. Nabízím nejjednodušší způsob, jak zkontrolovat funkčnost lambady skoro na koleně. Krom toho, řj by měla být tak chytrá, že pokud se najednou údaje z lambady liší od map o víc jak 10%, měla by se lambadou přestat řídit a měla by rožnout mil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]