Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet sazby povinného ručení

Od: redroker® odpovědí: 22 změna:

Mám řidičák přesně 27 let, auto jsem měl do r.1993 (tedy bylo psané na mého otce),kdy jsme ho zrušili, teď mám auto od 1/2008, těch 15 let jízda sem tam vypůjčeným, či služebním autem. Zajímalo by mne, jak se vypočítává sazba pov. ručení, tedy co se týče bonusů. Počítají se jen ty poslední (v lednu 2012) 4 roky,kdy je auto evidováno na mou osobu?*placni*

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Na intu je přece kopa kalkulaček, stačí pohledat nebo se se mrknout na weby pojišťoven včetně jejich podmínek.

hodnocení

0x

chce to dobrýho pojišťováka, kterej Vám prostě nějaký ten bonus napíše (od oka) podle dohody, bez předchozí detektivní práce. někdy se to tak dělá v rámci konkurence a boje o zákazníka.

buss

joo, až na to, že si to pojišťovny kontrolují, pojišťovák není pojišťovna.

cyril*

Nepleťte si pojmy "bonus" a "sleva". Bonus je dán zákonem, sleva je na uvážení pojistitele.

cyril*
hodnocení

0x

Podstatné je v první řadě to, zda jste od roku 2000 byl v roli pojistníka a zda jste měl či neměl pojistné plnění ze své mlouvy. Řidičák, praxe a vlastnické vztahy se nijak nezohledňují až na drobné výjimky v rámci slev. Na bonus to vliv nemá. ;)

laybor*
hodnocení

0x

Nechte si udělat POV u Triglavu a máte hned 120 měsíců bonus.

cyril*

Myslíte, že pro "Triglav" platí jiné zákony? *nevi*

des*

Asi ano,také po mně nechtěli žádné potvrzení.Ale šel jsem od něj pryč,protože každý rok tlačili na zvýšení pojistného,ve formě přidaných služeb.

cyril*

Klidně zopakuji to, co jsem uvedl již výše i pro další, kteří nečtou předchozí příspěvky. Přiznání bonusu upravuje zákon, slevy pojistitel! ;)

hory*

Cyrile,přijdete k Triglavu s 0 % bonusem,za 10 minut odcházíte se 120 měsíčním bonusem,přeberte si to jak chcete.

cyril*

Máte pro své tvrzení konkrétní podklad?

buss

Tak ho máte.., ale přejdete k jiné pojišťovně a co bude? Uzná 120 měsíců za jeden rok?

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

no po domluve s pojistovakem na bracha bonusy napsane tak ze to vychazi od 12 let veku, a nikdo to neresi a pojistovne je to uz 2-3 roky jedno

doplněno 27.12.11 18:56:

polopate je mu 23 nebo 24 let a ma 10 let bonusu u koop

hodnocení

Ty bonusy jsou úplně k ničemu. Direct mi navýšil pojistku o 800kč. Navíc jsem na začátku roku od nich požadoval novou kalkulaci pojistného (případné prodl.sml. od 9.4.),bylo mi sděleno,že to budou vědět až po 20.1. a pak kalkulaci zašlou na e-mail. Jenže mi místo toho, rovnou zaslali poštou zelenou kartou s kalendářem čtvrtletních splátek a sdělením, že mi automaticky prodloužily smlouvu.Nevím jak mi ji automaticky mohly prodloužit,když je teprve leden a já ji mohu zrušit 6 týdnu před výše uvedeným termínem.Takže kvůli jejich agresivitě a hlavně vysokému navýšení splátek budu hledat jinde. Ono to bude ale dost těžký. Na trhu je hodně pojišťoven,které mi nabízí pojistku za 2500-3000 za rok, to jsou ale ty klasické internetové a s těmi jsou prý dost velké problémy,co se výplat vůči servisům týče. Můj automechanik tvrdil, že to někdy trvá až půl roku,než opravu proplatí a že začínají lidi s těmito pojišťovnami odmítat. Nejlepší je prý podle něj ČP, ta by mě přišla mimochodem cca o 500kč méně oproti Directu.

redrokere,

Je lvelká množství pojištoven a perou se o zákazníky. Já každou pojistku, jakmile mě dojde dopis se zelenou, ihned vypovím, abych nepropásl termín... zrušit minimálně 6 a více týdnů před výročím. Pak vstupuje několika denní jednání o výše pojistného a licituji porovnávám a vyjednávám. Váš mechanik nemá pravdu, snad jen ojediněle. Zákon nařizuje do kdy musí být škoda uhrazena. A že by Česká byla levnější jak Direct, ...tomu nevěřím. Já to střídám, mezi Direktem, Kooperativou a ČSOB... podle situace a jak a co vyjednám.

Přeji Vám, abyste platit pojištění do 1000Kč ročně.

doplněno 29.01.12 09:43:

sdělil jste pojištovně, že byste si přál pojistku za xxx Kč a jinak jdete jinam?

hodnocení

0x

Dobrý den,

také se mi nezdá,že by ČP byla levnější než Direct.Já teď například přecházím od Directu k Axe,zdá se,že Direct již má hodně klientů,tak už mi nechtěli dát slevu,kterou jsem si každý rok u nich vyjednal:)

neštastníku, souhlasím, já taky na rok odešel od Directu, ale již jsem se se dvěma vozy vrátil zpět. Uvidím,,,, za dva měsíce vyjednávám další, a zatím jen mezi Kooperativou a specielní nabídku nastopro (bez navýšení) a Direct...

uvidíme-...

blackflamesiczi*

ted je docela dobra csob dcery auto jsme tam pojistily na manzelku a hezkejch 2900,- za obsah nad 2,5

hodnocení

Ty výpočty jsou zajímavé. Já zkusil výpočet u Kooperativy a vyšlo mi to (bez připojištění skel) na 5100kč,takže dráž než u Directu. Můj kolega v práci má rovněž ručení u Kooperativy a k tomu havarijní na fabii,je mu necelých 30 a řidičák cca 3 roky a má to za rovných 5000kč. Tak mi to vysvětlete.

takjan*

Synův kámoš dělá v pojišťovně. 26 let. Pojistné vč čelního skla, zvěře, kroupy atd, třílitr: 3600,-.. Jde všechno..

erikch*

tak tak,když se chce jde opravdu všechno-ale je to o přístupu-když příjdete na pojištovnu a "nevíte"(ptáte se za kolik by to asi tak bylo ve vašem konkrétním případě a s tímhle konkrétním autem),tak to není pro "dobrou cenu" uvážené-je lepší tam přijít(po orientačním spočítání na netu-kalkulátory pov.ručení) a hele na tohle a tohle auto mám třeba u Directu tolik a tolik-na kolik se dostanu u vás,resp.dostanu se u vás níž...?! Pokud ne tak nashledanou-a to zabírá spolehlivě...Je to o penězích(skoro jako všechno ostatní) a pro pojištovnu(pokud člověk ročně nebourá ,tzn.že jste z úhlu pohledu pojištovny"zodpovědný" řidič) poměrně jednoduchý zisk...A vůbec ideální pro kohokoli je udělat pojistníkem babičku,dědu z malé vesnice(podmínkou uzavření pojistky je pouze plnoletost a svéprávnost-majetkoprávní vztah k autu,vlastnictví ŘP apod.nejsou podstatné)-to pak slevy jen "lítají" a než si začínající třeba 23letý řidič "vybuduje" své "bonusy"-proč x let platit vyšší sazby,když to jde rovnou přes dědu,babičku,tetu atd.-a je to opět o penězích...

cyril*

Z toho si nic nedělejte, švagr mého bratrance z matčiny strany obrací na jatkách dršťky již 33 let a pojistku neplatí žádnou. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]