Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi. Mám Fiata Palio 1.7 TD /55 KW . Ptám se všech okolo a odpovědi jsou tak různorodé, že nevím už čemu věřit. Jde o to, že tenhle Fiat v TD verzi sežere bez problému 7.5l a víc nafty na 100Km . Jeden mechanik co dělá Fiaty mi říká, že to je normální, protože tenhle motor nemá výkon a je krátce zpřevodovaný, takže než se rozjede je potřeba řadit... další člověk ale říká, že i tak by to nad 7 l/100Km nemělo brát. Teď v zimě jezdíme i za 8.5 litru. I mě se to zdá dost. Nevím kde je ale na čerpadle nějaký šroubek, kde by se dalo ubrat množství paliva. Motor naskakuje okolo "0" stupnů trochu nedobrovolně(zlobí volnoběžka na startéru-tak proto), ale jak naskočí, tak stačí ujet ani ne 500 m a už fouká vlažný vzduch . Nemáte nějaké moudro, co s tím? Děkuji za odpovědi.
Tady je něco o spotřebě spotreby.cz/...
doplněno 26.12.11 23:47:doplněno 26.12.11 23:48:Patří to tam celé zkopírovat,nevím proč se to tak blbě rozděluje.
podívejte se na www.ceskybenzin.cz kde jsou spotreby paliva ruznych vozu. U vyšších vozu je vyyšší i spotřeba díky většímu odporu vzduchu. Sháněl jsem taky TDi a opravdu ten motor 55kw je fakt hrozny... nic moc to nejede i diky váze vozidla. Jinak zkontrolujte možné odpory vozidla - zda neberzdí některé kolo a tak. POkud to není nutné v zimě nezapínejte hned topení, motor se intenzívně ochlazuje a je pořád studený (resp. delší dobu) a po tu dobu i více spotřebuje paliva. Kolegové si asi budou ťukat na čelo, ale já u tdi na kratší vzd. jak 10km topení nezapínám. Jinak bych jel pořád s "podchlazeným"motorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.