Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebrání malého techničáku

Od: luccas007* odpovědí: 13 změna:

ahoj dnes jsem byl zastaven policií a protože jsem si měl už před 5ti měsíci přepsat auto na sebe tak mi sebrali malej techničák, chci se tedy zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto a co to pro mě bude znamenat, nebo co mám udělat? popřípadě chci si teď ve středu nechat přepsat auto na sebe půjde to? na velkým je už napsaný já je to v polopřevodu. děkuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Když ono je to tak, že řidič by měl znát zákony, co se provozování jeho vozidla týká..., o tomto se zmiňuje z. č. 56/2001
Do registru silničních vozidel se zapisuje... ...,ale některé OdbDSA to neřeší, je to na nich..

hodnocení

0x

a co hezkého jste hlídce řekl, že vám ORV odebrala?

existuje zákon nebo jiný obecně závazný předpis, podle kterého jste měl auto už před 5 měsíci přepsat na sebe?

auto jste na sebe, dosud, nepřepsal proč?

nu*
hodnocení

0x

A na základě jakého zákona bylo hlídkou PČR odebráno ORV I? Pokud má auto platnou TP a je úpojištěné a při kontrole nnemlo žádnou závadu tak postup policie nechápu. Při jízdě máte mít malý TP u sebe a jeho odebráním je Vám jízda znemožněna.

luccas007*
hodnocení

Vše mám v pořádku, jen byl problém že jsem auto ještě nepřepsal, jak mám tedy postupovat? a co z toho pro mě plyne?

des*

Po přepsání vám vystaví tp nový.Co ztoho plyne,dodržovat zákony a nejsou problémy.

polulinapermanenta

Zákon porušili akorát bengoši, nikde není psané, dokdy se auto musí přepsat. Všelijakých zákonných vyhlášek je hrubo přes milion, tak se je nejdřív všechny naučte a pak, když je dodržíte, budete v pohodě. Fakt sqělá rada.

polulinapermanenta
hodnocení

0x

Určitě si na bandity stěžujte, jestli má někdo dodržovat zákony, tak policajti především. A příště nebuďte takový mamlas a braňte se, sebrat vám techničák neměli nárok. Předpokládám, že si vás pozvou k přestupkovému řízení, tak aspoň tam abyste byl schopný se hájit, měl byste si něco o tom nastudovat. Rozhodně nic neplaťte. Nedejte se šikanovat.

erikch*

už to tu bylo x krát-změnou s 10denní lhůto dle zákona je "odhlášeno na...",ale nikoli už doregistrace...Takže u správního řízení asertivně trvat na vrácení ORV-jinak nechat si předat písemné vyjádření,zdůvodnění,od příslušného MěÚ,na jakém základě bylo ORV odebráno a to předat jako stížnost na špatný úřední postup Správnímu soudu-tuto skutečnost rovnou ještě na úřadě sdělit,aby si uvědomili,že obzvlášt samotní úředníci by měli znát platnou legislativu a v souladu s ní jednat,ačkoli se jim to nemusí líbit,ale tak to prostě je...

doplněno 26.12.11 08:43:

a ještě púro doplnění-hlídce četníku v žádném případě nepřísluší zkoumat majetkoprávní vztahy řidiče a auta,ve kterém zrovna jede,jestli je v polopřevodu nebo není...Na jejich otázku,čí to auto je jim slušně sdělit,že bohužel jim toto prostě nepřísluší zkoumat...Osobně mám obě auta v polopřevodu a občas taky člověk narazí na aktivní(a až radioaktivní) hlídku,ale v duchu výše uvedeného "přesto prostě vlak nejede..." Oni to moc dobře ví,a když vidí,že i vy trošku víte,tak není co řešit...

luccas007*
hodnocení

Tak že pokud dobře chápu to že jsem si auto na sebe nepřepsal a jinak jsem měl vše naprosto v pořádku je jen moje věc? mě řekli že se dopouštím přestupku a že podle zákona mám na přepsání 10 dní. pak je prý malej orv neplatný .

nu*

podívejte do historie už jsem to tady rozebíral podrobně včetně argumentů pro správní orgán s odkazem na zákon a vyhlášku, pokud chcete aby "bengoše" někdo konečně proškolil, napiště stížnost na policejní inspekci. Vzhledem k tomu že vše až na přepis bylo ok, auto jste registrovat chtěl, ale z nějakých důvodů Vám to zatím nevyšlo, s odebráním ORV I Vám byla v podstatě znemožněna a jízda a znemožněno řádné užívání vozidla a vznikla Vám tak možná škoda...vykonstruovat lze cokoliv, protože policie neměla jediný důvod odebrat Vám ORV I...Předpokládám že ORVI bylo nastřiženo nebo nějak perforováno od doby odhlášky, příapdně nějkal jinak úředníky poskozeno, ale ve velkém TP přesto nebyla ani nemohla být vyznačena omezená platnost ORV I u jediného a prostého důvodu, že k tomu není opora v zákoně ani v žádné vyhlášce.V podstatě se jedná o svévoli úřadu.

Zvažte co uděláte, podle toho jak to bylo a co následovalo...a pokud to policie pošle do správního řízení i s ORV I, argumentů v zákoně a vyhlášce je dost na to aby bylo vše smeteno ze stolu ješět v prvním stupni...

Osovbě Vým doporučuji provést RYCHLÝ A RÁZNÝ PROTIÚTOK...

Je to problém českého státu, jaké zákony má, a když je zákon nedokonalý, žádnou úřední ani policejní iniciativoiu a aktivitou nad rámec zákona nelze tento doplňovat nebo nahrazovat...

Takže závěrem hlavní ponaučení...Auto se registrovot chtěl, ale z nějakého důvopdu až později, vzhledem k tomu že Vám zákon žádnou lhůtu neukládá...opak musí někdo PROKÁZAT...a jak to prokáže?

nu*

Zákon Vám sice ukládá registrovat auto, které hodláte provozovat, ale neukládá do kdy...Lidíé se často celé měsíce handrkují s prodejcem o slevu, kvůli skrytým vadám, celé měsíce, auta se opravují, nebo lidé nemají peníze ne ekologickou daň a tak registraci oddalují...

des*

Tady o tom něco píší m.kafe.cz/...

nu*

jsou tam jak pravdivé tk zavádějídcí informace, odpověď je ve speciálních zákoench, vyhláškách a především v Ústavě, co není zákonem zakázáno to je dovoleno, a nikoho nelze nutiot aby činil neco jiného

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]