Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neblikaji leve blinkry

Od: banan2004* odpovědí: 25 změna:

Prosim o radu,prestali mi fungovat blinkry na leve strane-vsechny,ty na prave funguji a pri vystraznych svetlech jedou i ty LEVE ,takze nejsou to zarovky,pojistky,u vsech jsem kontroloval uzemeni a vypada ok a i relatko spina,jen rychle cvaka.Diky za pomoc

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Chce to ještě jednou zkontrolovat ty pojistky = závada bude v nich.

banan2004*
hodnocení

mam jen jedni pojistku na vsechny blinkry ale nesviti mi jen leva strana

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jestli cvaka rychle projit vedeni protoze chybi odber

banan2004*
hodnocení

no odber chybi protoze zadny blinkr nesviti

doplněno 25.12.11 16:13:

ale u vystraznych je to ok

blackflamesiczi*

co je to za auto?

banan2004*
hodnocení

opel frontera

blackflamesiczi*

z rele proud jde ven? TAm byly 2 rele jestli si to dobre pamatuji na waring a normal ale nevim jestli to bylo u a nebo b

banan2004*
hodnocení

mam typ A a rele je tam jen jedno pro normal i pro vystrazny dodromady ale jestli jde proud z rele ven nemam cim zmerit,jen predpokladam ze ano protoze pres to rele to jde i na pravou stranu a do tech vystraznych a to je vse v poradku

blackflamesiczi*

pockat rele je soucasne i prerusovac a musi mit zvlast vyvod pro levou a pravou stranu, pochybuji ze to ma zvlast prerusovac

banan2004*
hodnocení

no to uz je na me moc slozity,ja se v tom az tak moc nevyznam,to rele jsem mel rozdelany a vypada dobre-puvodne me napadlo ze to bude to nejjednouduzsi-proste je vymenit ale kdyz spina tak to asi tim nebude.Nevite jak ta elektrika pokracuje dal-neni po ceste od toho rele k zarovkam jete neco kde by mohl byt naky spatny kontakt protoze kdyz se mi to stalo poprve tak druhy den mi to zas chvilu jelo a pak zas ne

hop®
hodnocení

0x

Hledal bych především ve spínači varovných světel...

polulinapermanenta

Ano, toto je správná odpověď, z relé jde drát do spínače varovných světel a ocaď do blinkrů. Když zmáčknete trojuhelniky odpojíte dráty z páčky. Tento spínač je špatný.

erikch*

pokud jdou varovné,a blinkry šly i normálně obě strany-a najednou jde jen pravá strana,hledal bych problém spíš v páčce blinkrů samotné...Nevím jestli je ve Fronteře stejná jako třeba ve Vectře,Omeze apod.,ale i tak je to otázka 100,- 200 ,-kaček z jakékoli bouračky,šrotu apod.

blackflamesiczi*

jenze pise ze mu rele cvaka

banan2004*
hodnocení

Jak rikas,rele cvaka takze packa funguje a ty odpovedi predtim o spinaci varovnych svetel mi asi taky nepomuzou-nemyslim ze by mi spinac odpojil jen jednu stranu

blackflamesiczi*

to delalo hodne na vw ale tam je rele integrovane do spinace waringu

banan2004*
hodnocení

no ja je mam u noh pod pojistkama ale dekuju vsem,zkusim jiny relatko a kdyz to nepomuze tam to budu muset nekomu nechat at jde s merakem po dratech

polulinalpermanenta

No z relé jde drát do trojúhelníků, které když zmáčknete, blikají vám všechny blinkry ale nejde elektrika zpět do páček, to je ve spínači odpojeno. Bohužel to zřejmě zůstalo odpojeno i po vypnutí varovného blikání- špatný spínač. Možná lze rozebrat a přihnout kontakty, ale většinou je to moc malé a skáčou z toho pružinky, ale zase občas se mi to povede (moc často ne).

banan2004*
hodnocení

a to by bylo mozne aby mi to odpojilo jen jednu stranu?

polulinapermanenta

Dneska už je možné všechno. Když říkáte, že to cvaká, tak v páčkách to není a za trojúhelníkama už taky ne, teda někde mezi, že by se přerušil drát je dost nepravděpodobné, ledaže bydlíte u lesa a dráty vám hryže kuna nebo veverka. bude to nějaký bazmek nebo jeho kontakty, ty se nejvíc opalují, oxidují, ohýbají, vlhnou.

banan2004*
hodnocení

Dnes mi to jednou probliklo takze take tipuji nejkake kontakty jen nevim co znamena bazmek nebo kdy by to to melo byt

jirkamatapat*
hodnocení

0x

No,u staršího BMW jsem měl stejný problém.Po několikerém překontrolování všeho možného jsem zjistil přítomnost další pojistky a po její výměně začaly fungovat i ty stávkující blinkry.Takže,jestliže Ti jdou blinkry při spuštění výstrahy,je tam pojistka ještě jedna.

banan2004*
hodnocení

a kde by ta pojistka mohla byt?V pojitkove skrince na 100% neni

neocz*
hodnocení

0x

A nemáte u spínače (tím myslím páčku, kterou dáváte blinkr) prasklý nějaký drát či co? Pokud je tam další pojistka, měla by to být ona, protože varovky jsou centrálně ovládané, takže tu by neměl být problém. Zkusit spínač rozebrat a kouknout se tam, můžete třeba vložit fotku, pokud by tam něco bylo. Doufám, že rada pomůže

*haha*

jena*
hodnocení

0x

urcite packa u volantu je spatna to je logicky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]