Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aretace KH citroen C4 1.4

Od: pepanek* odpovědí: 8 změna:

Kolegové automechanici, prosím o radu. Mám u auta Citroen C4 1.4 podezření na přeskočené rozvodu. Zatím jsem se díval jen zběžně, ale nevím kam se vkládá aretace klikovky. Zde na odkazu je nakreslené umístění, ale podle toho jsem to zatím nenašel: leonn86.users.photofile.r/...

Děkuju a přeju hezké svátky všem na Poraďte.cz :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

2x

u hodne citronu se upichuje klika skrz sroub v bloku , jednodussi je nastavit pres svicku HU a je to protoze vetsinou jsou treba pripravky

pepanek*
hodnocení

Já bych to radši přes ty přípravky :) Zajímá mě, jestli se s tímto někdo setkal a ví kde je ten záludnej otvor na aretaci. Aretační přípravky na tento motor mám. V případě nouze to budu muset udělat přes svíčku. U těch 16V to jde celkem pěkně.

blackflamesiczi*

a je tam pripravek se zavitem? Presna data mam v dilne ale tam nepojedu. Ale vetsinou to bylo pod nejakym sroubem v okoli klikove remenice jakoby z boku

pepanek*
hodnocení

Zboku jsem to často viděl u forda. Na PSA jsem dělal rozvody na 1.5dci a ta má kolík se závitem zboku bloku. Na tady tom citrónu je přípravek na klikovku zahnutý kolík bez závitu. Já právě ani nevím, jestli se vkládá do setrváku, nebo se opírá o klikovku... Z toho náhledu jde prd poznat.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

PODLE ME JE TO KDYZ MAS PRED SEBOU PRSA MOTORU TAK MEZI MOTOREM A SPOLUJEZDCEM DOLE .

pepanek*
hodnocení

No abych pravdu řekl, nejsem moc chytrej z toho co jsi mi napsal... :D Ale zhruba myslím, že vím, kde to myslíš. Tam jsem se ale díval a nic takového tam nebylo vidět. Já mám spíš tušení, že se to strká do setrváku, když na tom není závit. Jako samozřejmě bych to po čase našel, ale říkal jsem si, že za optání nic nedám...

blackflamesiczi*

na 2,0 to bylo pod altenatorem

pepanek*
hodnocení

Teď jsem se díval do esi a tam se píše, že se má demontovat čistič oleje, když se dělají rozvody. Nemůže to být právě otvor na filtr na tom obrázku? Do práce už se mi dneska nechce, takže s jistotou to budu vědět až zítra, jestli to tak je... Každopádně díky za veškeré nápady a připomínky :) A díval jsem se a dvoulitr má ty rozvody docela jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]