Nejste přihlášen/a.
Dneska se mi nepodařilo nastartovat, kontrolky svítily, ale startér se jenom 2x pomalu protočil a nic. Pomocí autonabíječky (nějaká NAP6) jsem baterku nabíjel asi 3,5 hodiny, na začátku byl na budíku proud 3,5 A, pak jsem musel odjet, což se mi bez problému podařilo, ale budík ukazoval nulu. Pak jsem opět baterku připojil, protože jsem si říkal, že to chce ještě nechat aspoň 5, 6, možná 7 hodin nabíjet, jenže po chvilce začal elektrolyt šumět / skoro bublat, hodnota pořád 0A. Teď nevím, co s tím, šedesátka baterka se přece nenabije za 3,5 hodiny ne? Jo a multimetr bohužel nemám...
Také se mi to stalo.Ale jsem si vědom,že nové baterce nestačí jen dobíjení v autě.Nastattuji,ujedu 2 km do supermarketu a na dva dny zase auto odstavím.Pak ji vyndám a připojím na nabíječku.Trvá to pak přes noc,než se nabije.Baterka se dá nabíjet také jen 2 hodky.Samozřejmě není nabitá,ale pokud chci okamžitě odjet,nedá se nic jiného dělat.Ale rozhodně ji musím na noc zase pověsit na nabíjení.
JABRAKA
Teorie léta dlouhá říká, nabíjet desetinou kapacity. Takže čas podle toho, kolik A se do ní cpe. Ale je fakt, že někdy stačí jen oživení, když už se motor protočil., Horší u nafťáků, větší odpor. Se světly při krátkých jízdách se nedobije, a tak kde to jde, jedu na parkovačky... lepší než nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.