Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka zákazu zastavení a její platnost

Od: marios* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak platí tato značka zákazu zastavení? dopravni-znaceni.eu/...
Její plastnost je jen ve směru za značkou, nebo v obou směrech (před i za znčkou)? Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

1x

Dobrý den, platí za značkou, do jejího zrušení nebo končí za nejblížší křižovatkou..

doplněno 23.12.11 19:01:

Zákaz zastavení

U značky může být vyznačena doba, po kterou značka platí.Ukončuje ji značka konec zastavení

marios*
hodnocení

Takže před značkou mohu normálně zaparkovat? Měl jsem dojem, že její platnost a je v obou směrech, v jednou směru jen tehdy, je-li značka doplněna o dodatkovou tabulku určující směr platnosti.

hodnocení

0x

Tato bývá často doplněna černou šipkou vyznačující úsek začátku nebo průběhu či konce zákazu. Tím se to zpřesní.

marios*
hodnocení

když šipka není, má to stejný význam jako kdyby byla šipka na oba směry?

Ne, to je nesmysl, špatně si to vykládáte.

maris*
hodnocení

Ano, zamotal jsem se do toho. Když tedy šipka není, má značka stejnou platnost, jako by u značky byla tabulka se špikou, která by měla zobáček nahoru?

hodnocení

0x

Pouze za značkou ve směru jízdy!

jabraka*

Zpátky,jen když je doplněna šipkou směrem dolů.

JB

marios*
hodnocení

Tak a teďka mi povězte, proč auto stojí před značkou zákazu zastavení dostalo botičku? Už jsem z toho trochu jelen :/ Mrkněte na obrázek, snad to z něho pochopíte,

Značka zákazu zastavení a její platnost
cyril*

Jestli to nebude tím, že stojí v místě, kde je to zakázáno! *smich*

marios*
hodnocení

A to zakazuje ta značka, nebo nějaká vyhláška o stání v blízkosti zatáček?

blackflamesiczi*

asi 5 metru od kraje krizovatky nesmite stat (ty metry z rezervou)

cyril*

Absolvoval jste s úspěchem autoškolu? Pokud ano, tak si asi děláte legraci nebo zkuste aby Vám vrátili školné. Neznáte-li zákon o provozu na poz. komunikacích vůbec, pak je zbytečné to celé vysvětlovat a pro Vás je nejjednodušší souhlasit s postihem.

blackflamesiczi*

treba ma papiry jako ja c+e od poctivcu v praze *smich*

marios*
hodnocení

Papíry mám jen na motorku :)

vzhledem k vaší (ne)znalosti zákona 361 vám doporučuji nejezdit ani na té motorce... bude to pro dobro nás všech...

blackflamesiczi*

dulezita je praxe a ne znalost zakonu a vyhlasek do puntiku, vetsinou kdyz nekdo umi teorii tak praxe tezce zaostava

Zákon361/2000Sb.

§ 27

(1) Řidič nesmí zastavit a stát a) v nepřehledné zatáčce a v její těsné blízkosti, b) před nepřehledným vrcholem stoupání pozemní komunikace, na něm a za ním, c) na přechodu pro chodce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před ním, d) na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T" na protější straně vyúsťující pozemní komunikace,

hranice křižovatky je místo vyznačené vodorovnou dopravní značkou "Příčná čára souvislá", "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" nebo "Příčná čára souvislá s nápisem STOP"; kde taková dopravní značka není, tvoří hranici křižovatky kolmice k ose vozovky v místě, kde pro křižovatku začíná zakřivení okraje vozovky,

Toto ustanovení má zamezit, aby parkující vozidla zakrývala dobrý výhled do křižovatky jedoucím řidičům nebo chodcům výhled doleva, odkud přijíždějí vozidla na přechod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]