Nejste přihlášen/a.
Tachometr u favorita přestal ukazovat stav kilometrů jak na denním, tak na celkovém počítadle. Rychlost ukazuje normálně, takže náhon je v pořádku. Má někdo zkušenosti, zda jde závada odstranit,nebo je třeba vyměnit celý tachometr? Děkuji za odpovědi.
Prodává se taková opravná sada koleček a osičky na tachometr. Kolečka se narážejí na osičku a jsou s plastu. Časem se kolečka ojedou nebo častěji naprasknou a osička se protáčí. Zvládnete to vyměnit i sám. Demontujete přístrojovku, což jsou dva šroubky po stranách panelů se spínači (s boku) a pak 3 křížové pod těmi panely spínačů po jejich vyjmutí (tímto sundáte kapličku). Pak nahoře na přístrojovce 2 křížové a odpojíte náhon (odšroubováním a odzvaknete 3 konektory (stisknutím zobáčků a axiálním tahem). Pak odšroubujete 3 malé šroubky dole zezadu přístrojovky a sundáte plexi štít. Pak černý podklad všech budíků (takový ten jeden celek) a povolíte tachometr (zezadu je velká matice) a tachometr vyjmete a repasujete.
Nebo vyměníte celý tachometr, ale je to škoda, protože není na tom nic složitého a určitě to zvládnete.
Jo, a pokud je špatná i ta osička se šnekem a plast kolečkem u samotného náhonu (ta co je na obrázku v odkazu), tak se musí malým kladívkem s toho hliníkového těla tachometru vyklepnout. Seshora na ni axiálně poklepáte a ona druhým koncem vyjede ven a vytlačí zároveň tu plechovou mističku (čočku). To má vlasně za následek nefunkční denní a hlavní počitadlo současně. Namazat, vložit novou a mističku opatrně zase naklepat (přes nějakou špejli nepo dřívko) tak, aby měla minimální vůli (ale měla) a ta osička tak musí držet a nesmí se samovolně zasouvat a vysouvat.
Díky kluci . Některý odpovědi mě vyloženě nadzvedávaj ze židle.
Auta jsou vždy taková, jak se o ně majitel stará. A nejlepší je, pokud se o auto stará sám majitel. Né vždy dostane auto v servisu dostatek lásky a času.
tak tohle dokonale znam , na jednom aute co jsem koupil s tim ze nejde 4x4 jsem nasel zavarenou rozvodovku (borci to neumely slozit tak celej pajsl zavarily) na druhem opravovaly automat. No nez jsem je dal dohromady docela jsem si maknul.
¨Nejhorsi jsou radoby servisy kde o autech nevi nic jen aby to udelaly "levne" a pak to pitomci jako ja predelavame a lidi se pak divi ze jsem drazsi nez nejakej nouma co toho vic zkzrvi nez opravi
Tak to je moooooc .
Nedávno jsem na youtube našel tohle video. Než by točily tím svěrným šroubem u kuláku v těhlici trochu déle a pak ho jednou klepli, tak do něj rubou jako ... a pak tu poloosu rvou, aniž by demontovali reakční vzpěru motoru (dokonce je to v postupu v servisní knize). Ta brzdová trubka musí docela trpět, pokud je starší, aby ten vnitřní kloub protlačili. :D
Zde se sá koupit tachometr, jak repasovaný, tak nový a provedení, jak do 1992 tak od 1992 i ta opravná sada. Další možností je vrakoviště, kde Vám dají celou přístrojovku za cca 500,-Kč většinou v horším stavu a s tachometrem, kde se zmíňená závada brzo projeví. Proto je lepší repasovat ten svůj, nebo koupit nový (ale také dost stojí, proto doporučuji repasovat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.