Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace auta v polopřevodu

Od: pk* odpovědí: 27 změna:

Dobry den. Chci se zbavit automobilu, kteryzto je na me pouze odhlasen. Prihlasovat jej nehodlam, nicmene urednik pravil, ze musim auto nejdrive prihlasit a az pote je mozne ho ekologicky zlikvidovat. S likvidaci problem nemam, s placenim ekodane ano. Je nejaka jina cesta reseni meho problemu?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Zadejte si do zdejšího vyhledávače a pročtěte si diskuze na toto téma. Již se zde řešilo mockrát.;)

hodnocení

0x

vy jste uředníkovi nesděli celou pravdu, nebo jste ho nepochopil

vozidlo určitě budete muset na sebe dohlásit za 80 Kč a v jednom kroku vyřadit z evidence

Takže vozidlo předáte na ekolikvidaci a s dokladem na úřad dohlásit a vyřadit.

OK?

doplněno 21.12.11 20:36:

Moc se omlouvám zy chybu, a děkuji vnitřní poště za upozornění

cena je 800Kč, nikoliv 80. To víte šetřím i klávesnici..

doplněno 21.12.11 20:49:

co ZTP?

a zeptat se na uřadě,:

donesu doklad o vyřazení vozidla, dohlásím na sebe, požádám ihned o vyřazení, musím platit ekodaň, když vozidlo je vyřazeno?

je to logické, že neplatíte daň...

pk*
hodnocení

Obavam se, ze ono "dohlaseni" by me stalo zaplaceni ekodane v castce 10000 Kc. Chci se ho zbavit, bez toho, abych musel tuto dan zaplatit.

blackflamesiczi*

platit nebudete soucasne dohlasujete i likvidujete a funguje to porad a neni duvod platit eko

pk*
hodnocení

otazku jim predlozim a budu informovat, jakou stranou se ke me uredni siml natocil.

jarda3*
hodnocení

0x

Urednik by asi mel navstivit nejake skoleni... Nevim, proc by neslo nejdriv zlikvidovat a pak odhlasit ale s placenim ekovypalneho to podle ohlasu maji ruzne urady ruzne, taky je v tom pekny bordel.

pk*
hodnocení

V puvodnim prispevku jsem se spatne vyjadril. Misto "...ekologicky zlikvidovat" ma byt "...vyradit z evidence". Omlovam se mystifikaci.

blackflamesiczi*

na cestne prohlaseni nekde to jde ale nekde prej ne

nu*
hodnocení

0x

K vyřazení z evidence je nutní evicenční úkon dokončit, auto je zatím jen odhlášeno a dalším krokem je registrace, pak se ten kdo je registrovnán vyřadí spolu s autem... polopřevod nebo odhlášení "na" znamená že evidenční úkon byl započat, ale dokončen ještě nebyl...To je snad jasné jako facka...není o čem dál diskutovat, zlikvidovat můžete cokoliv, ale k dokončení registace a následnému vyřazení musíte splnit zákonné podmínky, nelze si vymyslet vlastní postupy. Registr je seznamem provozovatelů a jejich vozidel, a kdo není v seznamu registrvován, toho nelze ze seznamu vymazat...Požádat o cokoliv k autu mlůže jen ten, kdo je společne s autem registrován...:-P

joeym*
hodnocení

0x
Já bych se přidal protože mám tak trochu odpověď a tak trochu otázku.Já už tam byl a zeptal se.Pokud přinesete papír o zlikvidování pak EKO daň nechtějí a skutečně jen 800 za doregistraci. (vyřazení zadarmiko)Ale já bych rád použil zánik účelu a oni po mě chtějí EKO daň - že když se nelikviduje tak musím.. :(Já jsem si jist, že nemusím - jenže abych tam nevypadal jako trotl tak bych rád něco v ruce... Zatím jsem v Metodickém pokynu 9/2008 našel větičku:mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:CS;mso-fareast-language:CS;mso-bidi-language:AR-SA">Pro jednoznačnost určení, kdy jde o tento úkon (převody z dědictví, vývoz vozidla atd.) je vodítkem zákonné požadování evidenční kontroly. Pokud je vyžadována evidenční kontrola, pak jde o tento úkon.Tak se ptám - tušíte někdo z nějakého zákona (v 56/2001 jsem to nenašel) kdy je vlastně evidenční kontrola vyžadována..?Už jsem blízko... pomoooc...Děkuju
nu*

Když máte takovou jistotu že nic nemusíte tak nic neplaťte, v zákonu 56/2001 je povinnost předkládat protokol z evidenční kontroly v části která popisuje co musí žadatel předložit při registraci...Když se podíváte ještě do novelizovaného zákona o odpadech, zjistíte, že eko-daň musí zaplatit každý, tedy i Vy, pokud nejste od placení zákonem osvobozen...

Doporučuji Vám řešit to s příslušným úřadem a ne tady...

joeym*

Děkuji za nic. Prosím vy na mé dotazy nereagujte @nu ). Ještě jsem snad neviděl diskuzi kde byste pomohl...

Prosím ostatní za názor.

Děkuji pěkně

nu*

To bude tím že neumíte číst, také je to dokladem Vaší lenosti a zájmu hledat v historii, někteří tazatelé jen čekají co jim kdo nakopíruje a naservíruje rovnou pod nosánek poté, co paragrafy pracně vyhledá v zákonech, a pokud umíte hledat a číst, tak jste vůbec nic nepochopil...a také Vám chybí to nejzákladnější právní vědomí...Ještě jednou pro Vás nechápajícího zopakuii, že evidenční kontrola je zákonnou podmínkou každé registrace, tedy jinak řečeno jen pro Vás - zákon číslo 56/2001Sb. výslovně uvádí že žadetel o registarci k přihlášce přikládá protokol o evidenční kontrole. Pokud si mysláte že to tka není, čekám na Vaše argumenty. Řeči o Vašem přesvědčení o opaku žádným argumetem nejsou.

Zákon o odpadech uvádí, že při první registarce - přeregistarci po 1.1.2009 se vybere jednorázový poplatek na podporu sběru a zpracování autovraků , pokud auto neplní minimálne emisní normu EURO 3. Pokud teydf nejste te tákona osvobozen, buete muset ekodaň zaplatit. Pokus jste přesvědčen o opaku, uvedte mi jeden argument.

V ČR se řídíme závazným právem EU, Ústavou ČR, zákony a navaziícími vyhláškami. Metodický pokyn o kterém píšete nemá absolutně žádnou právní sílu, je to jen stanoviskem úřadu ministerstva. Takže s tím neuspějete nikde, na úřadech ani u soudu. Pokud ministerstvo doporučuje nebybrat ekodaň v příapadě že byl autovrak převzat k ekolikvidaci, nelze proto předložit protokol o evidenční kontrole, auto se ztotožní n základě potvrzení, doregistruje a pak vyřadí, úřad se tímto doporučením bude řídit, je to věcí úřadu. Pokud bude chtí eko-daň vybrat, tak jií vybere.

Pokud se úředník rozhodne porušit zákon a ekologickou daň nevybrat, i v případě že podle zákona by tento poplatek měl vybrat, dopustí se porušení zákona, a pokud na to někdo při kontrole přijde, bude to s největší pravděpodobností posuzovánoí jako nesprávný úřední postup. No a někdo by to pak měl zaplatit.t...Takže asi úředník...Nebo někdo jiný? Vy?

Poslední rada pro Vás - jděte na úřad s protokolem o evidenční kontrole a platební kartou nebo s dostatkem hotovosti nma eko-daň, nebo si opatřete potvrzení o převzetí autovraku. Ale Vy nepotřebujete rady, protože Vy máte stoprocentní jistotu že to jde i jinak...

Jsem zvědavý na ty další odlišné názory:-P

joeym*

Já jsem prosil abyste vy na mé dotazy neodpovídal. Děkuji

BTW: myslel jsem si, že jsem na www.poradte.cz a ne na www.jajsemurednisimlmamjedinyspravnynazoravyostatnisepodridteaplatte.cz

nu*

Jediný správný názor je obsažen v zákoně. Řeči o úředních šimlech si nechte do hospody, až půjdeme na pivo s dalšími nic nechápajícími. Samozřejmě po přečtení Vašich předchozích příspěvků jsem od Vás ani neočekával žádné poděkování za BEZPLATNOU radu. Mimochodem, žijeme ve svobodné zemi a já si proto mohu psát komu a co budu chtít.

joeym*

Tohle je moje opravdu poslední reakce na Vás.

Já jsem Vám slušně poděkoval i když za nic již dnes v 05:55. Rozhodně z mých příspěvků nemůžete vyčíst nějaký nevděk. Já momentálně čekám na nějakou radu - pokud nebude nedá se nic dělat.

Vaše citace úředních procesů jsou mi opravdu na nic. Já nejsem líný a pročetl jsem si dotyčný zákon dříve než jsem se tu bezradně zeptal. Také jsem prošel všechny předchozí příspěvky a na můj dotaz jsem bohužel nenalezl uspokojivou odpověď. Proto jsem se odvážil požádat o radu na serveru www. poradte.cz.

Vy mi odpovídáte na něco jiného než jsem se ptal, pouhým opakováním toho co jsem si od Vás již přečetl ve starších příspěvcích.

Není to pravda moje téma takže tu vlastně nemám žádné právo o nic žádat.

Tímto se omlouvám, že jsem otrávil (téměř) Váš server (podle počtu Vašich příspěvků, který je ovšem značný) svým dotazem a slibuji, že se to již nebude opakovat.

Tímto se omlouvám i všem ostatním, kteří mi možná poradit chtěli, ale nechtějí se s tímto pánem pouštět do hádek.

Přeji všem hezké svátky a příjemný vstup do nového roku.

nu*

Vám také, snad se konečně ten zákon číslo 56/2001Sb. rozhodnete přečíst, narazíte tam na odpověď, kdy je evideční kontrola vyžadována...Vyžadována je pokaždé když někdo požádá o registraci. Pokaždé. Když bude jedno auto v jednom roce registrvoáno 5x, pokaždé na někoho jiného, tak "úřední šiml" bude ve všech 5-ti příapadech vyžadovat předložení protokolu z evidenční kontroly. Ptal jste se zda někdo tuší kde je to v zákoně uvedeno, a já zapleveluji tuto stránku už poněkolikáté a poněkolikáté opakuji, že je to uvedeno v té části zákona, která se zákon věnuje REGISTRACI a podmínkám, které musí žadatel splnit. Vůbec nechápu jaké další rady a jaké další názory očekáváte, když je to v zákoně jasně napsáno. Popisuji tady reálný úřední postup, jak jstev správně pochopil, ale na uřadech s e postupuje jen podle zákonů. Ne podle dalších jiných rad, které nemají oporu v zákoně.Já se s Váma nehádám, jsem jen trpělivý i když jsme si vědom že Vy to neoceníte.:-P

blackflamesiczi*

pokud úpo vas budou chtit porad i po ekologickem sesrotovani ekodan tak se domluvte z nejakym kamaradem z jineho okresu a at to kdyztak pretahne pres sebe a je to, jinak z urednikama bojuju nonstop a u me lezou krkem, a moc se jim nelibi ze je bez problemu poslu nekam

joeyme, je to jen Vaše rozhodnutí, ale neděláte dobře, pokud neposloucháte vynikajíci rady nu. Nevím co Vás vede k Vašemu názoru na jeho odpovědí, ale jsem přesvědčen, že se v problematice vyzná nejlépe.

joeym*

Zdravím,

pane Milane Vašich rad si po přečtení tisíců jiných diskuzí velmi Vážím - i když někdy úplně nevíte, snažíte se najít alespoň nejpodobnější případ.

Pan Nespokojený naproti tomu cituje jen zákony a prováděcí předpisy a na radu jak situaci vyřešit se nedostane.

Situace je taková, že skutečně nechtějí Evidenčku při dohlášení a vyřazení pokud přinesete doklad o EKO likvidaci, kdežto při dohlášení pro další vyřazení za účelem ponechání pro pozbytí účelu jí vyžadují a tudíž EKO výpalné.

Takový je skutečný stav věci takže citování zákona 56/2001 mi zde opravdu nepomůže. Zákon skutečně nemá ošetřen případ, že auto je v polopřevodu a je třeba ho vyřadit přičemž zaniklo (doklad o likvidaci). Úředníci tedy potom při dohlašování postupují zřejmě podle nějakého prováděcího předpisu nebo možná také jen podle vlastního uvážení, které ale oporu v zákoně nemá.

Vzhledem k tomu, že jsem si o tom byl s paní na úřadě popovídat již dvakrát a poměrně dlouho, věřím že to co v Plzni jde v Rokycanech neprotlačím. Tudíž na radu (de Facto i od paní úřednice) známých zřejmě necháme auto dohlásit na prítelkyně dědečka, který má ZTP (tudíž bez EKO) a vzápětí vyřadíme podle písmene c.

Paní doslova řekla - no radit Vám to nemůžu, ale teď jste na to kápl.

Takže ještě jednou děkuji a ponechávám zbytek diskuze původnímu tazateli.

Pepino

blackflamesiczi*

asi jak kde u nas na jihu (budejovice prachatice a strakonice) to dohlasite a zaroven z toho udelate treba boudu pro psa a neplatite nic. Ono vetsina uredniku si vse prispusobuje podle sebe a sedi tam jen aby se nereklo (neco ve stylu jsem placenej za nic) a vyuzivaji metodickejch pokynu podle libosti , pokud se hodi tak jim argumentuji a pokud ne tak argumentuji tim ze se jim nemusi ridit*smich*

nu*

Vážený pane Nechápavý, kdyby jste si konečně alespoň jednou přečetl to, co jsem Vám opakovaně několikrát po sobě napsal, přestal by jste zaplevelovat tuto poradnu Vaší slovní vatou.Teď jen opakujte přesne to, co jsem Vám už 3x napsal.

Radím Vám jedno, přestěhujte se s celou rodinou do toho správního obvodu, kde to jde. Asi na oblíbený Plzeň jih.

Škoda že jste sem neuvedl alespoň jeden konkrétní argumet, nejlépe citaci nějakého zákona, podle kterého nemusíte zaplatit "ekovýpané" pokud auto doregistrujete a následně vyřadíte jako králíkárnu. Jen informaci typu "jedna paní povídala" :-P

blackflamesiczi*

ja ten zakon take nevim ale zlikvidoval jsem takhle pres 10 aut a kolegove to same

milalofik

Ahoj a co kdyby Vám auto v polopřevodu náhodou někdo (nedej bože) ukradl?

cyril*

Co Vám vadí na podrobné a hlavně správné odpovědi? Pokud požadujete názory či zaručené "rady" od bab z konzumu nebo kumpánů z putyky, musíte je vyhledat osobně. ;)

milalofik
hodnocení

0x
Ahoj a co kdyby Vám auto v polopřevodu náhodou někdo (nedej bože) ukradl?
erikch*

tak se bude 2 měsíce "vyšetřovat",pak jelikož se nic "nevyšettří",tak se věc odloží...Je to řešení v určitých případech-dělalo se to kvůli vyskočení z "výhodného" leasingu(sice se muselo ještě ty 2 měsíce platit,ale pak už nic...) Zde by to taktéž šlo -a zdarma...Jen dbejte na písemný záznam z PČR-a ten řádně uschovat-od toho dne(nahlášení ztráty vozu) za něj nejste zodpovědný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]