Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřeboval bych poradit jestli obec jako subjekt ručí nějakým způsobem za sjízdnost/schůdnost komunikací. Když občan spadne a způsobí si úraz má možnost žádat po obci odškodné a mě zajímá jestli to platí i při autonehodě. Mluvím o totálním nezájmu udržovat vozovky sjízdné. Manželka dnes potřebovala do obchodu a ze strachu že spadne jela raši vozem, no a co ale čert nechtěl silnice nebyli ani uhrnuté natož posypané a skončilo to bourákem a výletem mimo vozovku. Škoda byla způsobená naštěstí jen na našem voze. Jinak v ten den to prý nebyla jediná nehoda a dokonce tam měl někdo ohrozit školáky z nedaleké školy. Mockrát děkuji za radu jak dál pokračovat. S pozdravem a všeho nej Marek Gabrhel
Co dál? Auto spravit a manželku naučit jezdit po sněhu.
Za tyhle bouračky může řidič, nikdy ne sníh na silnici. Klasika je že to někomu trochu uklouzne, lekne se dupne na brzdy a vysáňkuje ze silnice - naprosto zbytečně. Nebo jede moc rychle a pak nedobrzdí a bum (nebo nezatočí a šup do škarpy). Chtít něco po obci že jsem si na sněhu vyboural auto by mě ani nenapadlo... PS: jsem z hor a po sněhu jezdim 4 měsíce v roce, pokud nezůstanu viset za břicho tak na neudržovaný silnici nemám problém (mám normální lidový auto s náhonem na předek)
Pane, manželce jako člověku co má řidičský průkaz připomeňte, že v zákonu 361 ... jsou jisté povinnosti účastníka provozu ...
Představte si, že jsou u nás i komunikace, které se nesolí, některé moc neudržují a než tam někdo přijede solit/sypat, tak do práce se jede.. silničáři jezdí dle významu komunikací. Je to závada ve sjízdnosti? Tady pamatuji, že se na některých úsecích čekalo, až silničáři přijedou a v klidu.
bohuzel, nic vam nezaplati. Jen doporuceni vemte manzelku na letiste az bude pod snehem a at se nauci ridit na ledu a snehu(nic ve zlem) , nejde o to umet jezdit ale nepremyslet co udelat ale udelat to. Musi se ji to dostat do krve, takto jsem ucil jezdit tu moji i dceru a ani jedna se neodvazi ted znacknout brzdu na snehu. A si to testuju u sebe kazdou zimu (mame tu hezke letiste) a nikdo neni dokonalej
Ono ani nějak není v lidských silách udržet všechny vozovky na všech místech perfektně sjízdný když sype třeba jako dnes po obědě. To se prostě nedá dělat nic jinýho, než jezdit podle silnice a ne tak jak bych chtěl.
Bohužel pro tebe, není to problém obce, ale manželky.
Ale naopak, když je krásně ujetá silnice, neposypaná a nerozbitá od řetězů, to se to pak jezdí. Nádhera. To mě pak může trefit šlak když vidím nějakýho ňoumu jak si zcela zbytečně nasazuje řetězy.
neni spis na to videt lidi v radoby 4x4 typu x5 q7 jak se snazi vyjet kopec na snehu a ledu a vedle nich projizdi felda ceske posty z dvouma holkama za volantem. Asi pred 14dny kousek o polskych hranic v nejakem zapadakove docela sranda
Jo tohle znám. Auto který dokáže vyjet na Mont Blanc a umělec za volantem stojí uprostřed malýho kopečku a s papírem v ruce nasazuje řetězy. Každoroční zážitek. Bohužel, i letos to už mám za sebou, minulý víkend jsem musel pomoci pěti umělcům, abych nemusel hodinu čekat než do tý škarpy spadne úplně, abych pak vedle něj projel a nechce se mě to objíždět o pět kilometrů dál. Takže když je normální a nechá si poradit poradím, případně do toho sednu a vyjedu s tím, ono to fakt není o autě, ale o rukách.
Jinak běžně jezdím po horách s předokolkou Octavií, když sednu do čtyřkolky tak jediný co mě dokáže zastavit, je když si to sedne na spodek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.