Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte kolik by mohlo vážit jedno toto kolo - http://alu-kola.fire-shop.cz/pneu-bazar.php?eshop/alu-kola-15/244/nova-alu-kola-mangels-5x112/783/ . Mám ty samé, ale celé zkorodované - odlupuje se lak atd... A jelikož jsem koupil už nové a mám je namontované ty nové, tak bych ty staré chtěl hodit do šrotu, myslíte, že mi je vezmou jako hliník, když jsou to ty ALU kola?
hliník nekoroduje, jestli se jen loupe lak a nejsou bouchlé, tak je zkus prodat za pár kaček. někdo si je vezme a hodí je do barvy, která mu po pár měsících sleze, protože nechat si je stříkat komaxitem je drahé,ale pro mladýho kluka na blbnutí budou v pohodě. jinak si myslím, že je to slitina
Ve šrotu Vám to veznou určitě jako litý hliník cena výkupu jak kde 20-27kč/ kg a váha tak odhadem 4 - 5 kg/ ks.
doplněno 21.12.11 11:41:pro " dasfdfasd...dasfd... Je to litý hliník( slitina ) tedy bez Fe. Jestli se tedy jedná stále o hliníková kola. Hliník se s Fe nesnáší vytvářel by článek a to by výrobce určitě nedělal.
jen tak mimochodem-ALU kola jsou všechna finálně upravena stejně jako lak na autě-tzn.plnič,barva(metalická) a lak...A je škoda,pokud nejsou totálně vzatá o obrubník apod.(čili nebouchlá), je dávat za dvacku do šrotu-to bych je raději nahodil na aukro,annonce apod.za nějakou rozumnou cenu,ale rozhodně vyšší než výkup ve šrotu...-je spousta lidí,kteří si s koly vyhrajou(zbaví veškerých vrstev barev a plniče) jemně přebrousí a vyleští do zrcadlového lesku...Osobně když takhle narazím na nějakou zajímavou sadu(řeším límce-to pak ve finále celopovrchově přeleštěný vypadá hodně super),tak jí do dvojčičky pořídím a prodávám na autě,který k tomu občas zvenku přivezu...Každopádně nešrotuj,ale inzeruj-no a kdyby se jich náhodou nemohl zbavit,nahod sem info a nechalo by se něco vymyslet...
ono zrovna znacka mangels nepatri mezi neco extra , od te doby co presunuly vyrobu tak uz to neni co byvalo. Mam za to ze dokonce uz zkrachovala. Kdysi to byla absolutni spicka a od roku okolo 2003 to slo dolu, hrozne praskaji kvalita ala cina. Coz je skoda protoze jejich disky na offy byla nadhera a tehdy jeste kvalita
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.