Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váha ALU kola

Od: alukola odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nevíte kolik by mohlo vážit jedno toto kolo - http://alu-kola.fire-shop.cz/pneu-bazar.php?eshop/alu-kola-15/244/nova-alu-kola-mangels-5x112/783/ . Mám ty samé, ale celé zkorodované - odlupuje se lak atd... A jelikož jsem koupil už nové a mám je namontované ty nové, tak bych ty staré chtěl hodit do šrotu, myslíte, že mi je vezmou jako hliník, když jsou to ty ALU kola?
Předem děkuji a jsem s pozdravem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

hliník nekoroduje, jestli se jen loupe lak a nejsou bouchlé, tak je zkus prodat za pár kaček. někdo si je vezme a hodí je do barvy, která mu po pár měsících sleze, protože nechat si je stříkat komaxitem je drahé,ale pro mladýho kluka na blbnutí budou v pohodě. jinak si myslím, že je to slitina

des*

Myslím že zas to není tak velký problém je do toho šrotu dát.Nikdo za ně nedá odpovídající sumu jak ve výkupu.Doba kdy chtěli každého oj..t je dávno pryč.No a kolk váží?To je snad vtip ,né?

kdokoliv*
hodnocení

0x

Ve šrotu Vám to veznou určitě jako litý hliník cena výkupu jak kde 20-27kč/ kg a váha tak odhadem 4 - 5 kg/ ks.

doplněno 21.12.11 11:41:

pro " dasfdfasd...dasfd... Je to litý hliník( slitina ) tedy bez Fe. Jestli se tedy jedná stále o hliníková kola. Hliník se s Fe nesnáší vytvářel by článek a to by výrobce určitě nedělal.

dasfdfasdfasdf
hodnocení

0x

A jaký je to hliník? Bez Fe, nebo jaký? Děkuji za odpovědI

erikch*

jen tak mimochodem-ALU kola jsou všechna finálně upravena stejně jako lak na autě-tzn.plnič,barva(metalická) a lak...A je škoda,pokud nejsou totálně vzatá o obrubník apod.(čili nebouchlá), je dávat za dvacku do šrotu-to bych je raději nahodil na aukro,annonce apod.za nějakou rozumnou cenu,ale rozhodně vyšší než výkup ve šrotu...-je spousta lidí,kteří si s koly vyhrajou(zbaví veškerých vrstev barev a plniče) jemně přebrousí a vyleští do zrcadlového lesku...Osobně když takhle narazím na nějakou zajímavou sadu(řeším límce-to pak ve finále celopovrchově přeleštěný vypadá hodně super),tak jí do dvojčičky pořídím a prodávám na autě,který k tomu občas zvenku přivezu...Každopádně nešrotuj,ale inzeruj-no a kdyby se jich náhodou nemohl zbavit,nahod sem info a nechalo by se něco vymyslet...

blackflamesiczi*

ono zrovna znacka mangels nepatri mezi neco extra , od te doby co presunuly vyrobu tak uz to neni co byvalo. Mam za to ze dokonce uz zkrachovala. Kdysi to byla absolutni spicka a od roku okolo 2003 to slo dolu, hrozne praskaji kvalita ala cina. Coz je skoda protoze jejich disky na offy byla nadhera a tehdy jeste kvalita

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]