Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1.2 HTP - palivové čerpadlo

Od: nestastnik® odpovědí: 6 změna:

Dobré ráno všem,

kolega dnes ráno s fabkou ujel pár metrů,pak se rozsvítila kontrolka palivového čerpadla,motor šel nepravidelně,až nakonec se zcela zastavil.Ukazuje to na nečistotu v palivovém systému,nebo se odporoučí čerpadlo?Kolega má v nádrži vždy maximálně 10 litrů paliva,což na zimu asi není nejlepší (já se naopak snažím ji mít plnou).Jedná se o rok výroby 2004.

Děkuji:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Čerpadlo zřejmě nasálo nějaké nečistoty,může být i zamrzlé,v nádrži bývá na dně dost vody.Pokud parkuje venku,tyto teploty kolem nuly jsou nejhorší.Ať tam naleje Velfobin a dá auto do tepla.Jinak pokud ho spálil,tady je adresa- skoda-dily.cz/...

erikch*
hodnocení

0x

pro klid duše-čerpadlo(podávací) bud jde nebo ne-nic mezi tím...,takže pokud šlo(motor pracoval) a pak "kucky kucky" a nic-je jasný,že si "přicuclo" bordýlek,případně vodu...Čili krom Velfobinu bych ještě použil čistič pal systémů (od STP,případně Valvoline...) a doplnil benzín,zároven pak auto pár km v kuse "protáhnout"...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

obsah nadrze na to vliv nema , pokud by tam byla voda tak se projevi stejne pri 40 litrech jako pri 10 a bordel je na tom stejne protoze veskera cerpadla sajou od spodu ne zezhora

jarda3*
hodnocení

0x

Tak v palivovem systemu je snad filtr... A cerpadlo muze davat treba maly tlak, s tim uz jsem se setkal.

blackflamesiczi*

nejsem si jistej jak u fabie ale u vetsiny vstrikovacich list je ventilek kde se tlak necha zmerit(manometrem), ja mel u sebe vadne cerpadlo a tlak 2 atm a auto nejelo jak melo, cerpadlo nove a skoro byl klid

benito

Tak na palivové čerpadlo pozor.Já krom rozvícené kontrolky žadný problém nepozoroval a než jsem to po roce začal řešit oddělalo mi to obě lambda sondy.Čerpadlo dávalo malej tlak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]