Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu...ZHruba před čtyřmi roky jsem vlastnil vuz,který jsem mel asi 1rok...prodal jsem jej,ale jiz nemam po ruce kupni smlouvu a nevim kdo nyni vuz provozuje pod mojim jmenem,tehdy jsem neodhlasil vuz na noveho majitele a nyni se ozvala ČKP,celou dobu jsem veden jako majitel,aniz bych vuz provozoval a ted nevim co s tim delat, abych tam nebyl v registru uveden a neplatil za kazdy uplynuly den od doby pred tremi roky az do ted 50,-/za každy den...to jest 365dní * 3roky * 50,- = 55000,- to se z toho pos... jestli to budu vsechno platit,zatím chteji za první 3mesice nepojistene 4600,-
Tyto věci se zde řeší dnes a denně. Nezbyde Vám nic jiného než reagovat čkp na jejich dotazník a to do 30 dnů a tam jim tuto záležitost vysvětlit a také se obrnit proti nátlaku k zaplacení z jejich strany. Kupní smlouvu, když nemáte lze si jí vystavit sám k tomu nikoho nepotřebujete viz. nepřeberné množství v příspěvcích na toto téma. Důležité je nic neplatit, nejste-li vlastník vozidla. - čkp zasílá po 3 měsících asi aby to vypadalo, že to je vše ale není a po zaplacení posílají další 3 měsíce až do Vámi udávané částky. Nárok na toto mají pouze v případě, že je vozidlo provozované bez pojištění a tento příspěvek do GF mohou vymáhat zase pouze na majiteli! V překladu to znamená, že vlastník a osobou povinnou je ten, kdo to koupil. Kdy a jak jste zrušil zák. pojištění po době jeho vlastnictví než jste vozidlo prodal a kdo má tech. průkaz? Nahlášení změny majitele je Vaší povinností ale to není věcí čkp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.