Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepojištěné auto

Od: maja1728 odpovědí: 11 změna:

Na konci roku 2008 se stalo naše auto nepojízdné.Značky jsem dala do depozitu ale až 1.4.2009 a ted mi přišlo z kanceláře pojistitélů,že mám zaplatit pokuto za nepojištěné auto.Dá se nějak bránit?Musím dokázat třeba se svědkem,že auto bylo nepojízdné?

Děkuju za odpověd a rady co s tím.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

2x

Povinné ručení se mělo bohužel vypovědět až po uložení registračních značek do depozitu. Zbývá Vám jediná možnost, a to zkusit napsat na ČKP čestné prohlášení, že nebylo vozidlo v době bez pojištění provozováno.

maja1728
hodnocení

Moc děkuji za rady.S ukončečením ručení se toma takhle...auto napsané na mně,ručení na manžela(chtěl uplatnit body z minuleho ručení).Ten už ale s nami nebydlí a problém nehodla řešit.O tom,že ručení ukončil dříve jsem nic neveděla,vyčetla jsem to dneska z toho papíru.Značky jsem odnesla do depozitu hned jak to bylo možné.Myslím ale že toho kdo chce peníze za pojištění muj problém a složitá situace zajímat nebude.

erikch*

mnohokrát to již bylo-v kostce reagujte tvrzením(a pravdivým),že auto nebylo v danou dobu pojištěné z důvodu jeho nepojízdnosti,stálo na uzavř.veřejně nepřístupném míctě a z důvodu nedořešených majetkoprávních vztahů nebylo možno RZ uložit do depozitu dříve...Na jejich reakci,že "je to nezajímá" sdělte,že to je sice možné,ale i tak je vaše sdělení pravdivé a pokud o tom ČKP pochybuje(může),necht řešení sporu předá soudu-ten jediný je s to rozhodnout...Nějaké jejich "bubáky" neřešte a hlavně nic neplatte,ale každopádně reagujte,proti případnému elektr.podanému návrhu platebního rozkazu(od ČKP,který ale nikdo nezkoumá,nic se neprokazuje atd.) od soudu podejte odpor,pak až bude nařízeno soudní jednání a až tam se budou řešit důkazy pro a proti...ČKP žádný nemá,jen "vodítko" v podobě registru,ovšem ano to nemá žádnou právní váhu-dle obecně závazného rozhodnutí NS...

hodnocení

0x

Než poradí třeba někdo lépe, zadejte si do zdejšího vyhledávání a zkuste si projít diskuze, které zde proběhly na toto téma.

maja1728
hodnocení

V diskusi jsem našla tohle:

1) ČKP má ze zákona oznamovací povinnost vůči registru vozidel a má oznamovat, že došlo k zániku povinného ručení a do 14 dnů nebylo sjednáno nové (§15 zákona č. 168/1999 Sb.). Registr vozidel by pak měl z úřední povinnosti zahájit řízení o trvalém vyřazení vozidla z registru vozidel (samotný vlastník by to měl nicméně také iniciovat). Pokud by proto úřady řádně plnily své povinnosti, nikdy by se nemělo stát, aby někde bylo roky registrované a nepojištěné vozidlo, které je pak zlatým dolem pro ČKP, protože z něho má jistý příjem

Takže se ptám..jestli že poviné ručení bylo ukončeno 28.6.2008 a neuzavřelo se nové bylo poviností ČKP záhájit řízení o vyřazení vozidla z provozu.Potom si myslím,že nemájí právo žádat o zaplacení částky za období 1.1.2009-31.3.2009,nebo se pletu?

nu*
hodnocení

0x

a proč to nechcete zaplatit? Víte kolik lidé utratí na vánoce za nepotřebné dárky, jídlo atd...pár tisícikorun se tam ztratí

maja1728
hodnocení

Protože si myslím,že na tu částku nemají nárok.Auto bylo nepojízdné.

Kolik utratí ostaní za nepotřebné dárky a zbytečné jidlo je mi vcelku jedno.Já kupuji jen to na co mám a pár tisicikorum které bych jen tak vyhodila nemám.

kdokoliv*

maja 1728 - budete muset tuto teoretickou praxi vysvětlit čkp, ukončením pojištění jste se vystavila sama sankci za neodevzdání SPZ do depozitu od správce registrace vozidel a potom také sankci za provozované vozidlo čkp do jejich zlatého GF. Osobně si myslím, že vyhnout se sankce za neodevzdání do depozitu se nevyhnete a její výše bude podle toho na koho narazíte - s čkp to bude poněkud složitější, protože oni Vás budou přesvědčovat o tom že jste osobou povinnou. Já radím nedejte se! Osob s těmito problémy je celá řada a zaplatí za nic jen ti co se podě..jí. Přeji pevné nervy. Mimochodem čkp bez důkazů o provozování nemají nárok! Musíte ale reagovat a bránit se.

doplněno 19.12.11 14:13:

správce registrace vozidel - (dopravní úřad)

nu*
hodnocení

0x

A proč se chcete bránit až po 3 letech? Když bylo auto nepojízdné v roce 2009, mohl někdo pojízdný odevzdat značky do depozita...nebo ne? Neukládá Vám to zákon o povinném ručení?

maja1728
hodnocení

Dnes jsem byla na dopravce celou věc řešit:Dostala jsem potvrzení,že z mé strany je vše v pořádku.Značky byly odevzdány do depozitu dříve než v období,za které mám zaplatit.

Volala jsem do ČKP,kde jsem paní celou situaci vysvětlila.Nicméně paní si stála na svém,že nestačí potvrzení z dopravky,že ty značky tam byly,ale chce kopii techničáku.Prý jsem stále vedená jako majitel.Ptala jsem se na to na dopravce a jako majitel je už 2.5 roku uplně někdo jiný.Paní tvrdila,že si musím techničák dohledat a zajistit kopii.Na to jsem ji řekla,že kopii ráda zajistím a zašlu,společně s dokladem z dopravky,potvrzením o zaplacení kolku na dokladu,učtenkou z autobusu a přiložím potvrzení z práce o tom,o jaký vydělek jsem přišla a budu se dožadovat toho,aby ČKP proplatila všechny náklady...a světe div se,najednou stačí jen vyplnit přiložený dotazník písmeno D a poslat doklad z dopravky.

nu*
hodnocení

0x

Myslím že kecáte, chci potvrzení z dopravky o tom že jste byla na dopravce..hned to naskenujte dejte to sem...a až budete dohledávat techničák, dohledejte také nožík co jsem Vám loni půjčil a ještě jste mi nic nevrátila:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]