Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nevím na koho se obrátit, a tak píšu sem. Chtěl bych se začít věnovat programování řídících jednotek motoru u osobních automobilů. Mám na mysli jak běžné mapování jednotek naftových motorů ale i programování programovatelných jednotek pro sportovní účely. Práci mám, ale nevyhovuje mi (nebaví mě) a tak jsem si říkal, že bych začel bokovku programování řj. Bohužel nevím, kde začít. zkoušel jsem hledat na google.com nějaké PDF ohledně programování řj, ale nic kloudného jsem nenašel. Nevím, jestli se dělá nějaké školení, ale nic takového jsem na netu nenašel. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Děkuji Michal
odborník na chiptunig musí být komplexním odborníkem nejen na softwre ale například na konstrukci atd., takže také minimálně trojař...a k odbornosti potřebuje všechny potřebné technické údaje ketré jsou často know-how výrobce a dají se sehnat jen za úplatu nebo čloěk musí mít nějakého " insidera" ve výrobě a typové zkušebně...Kdo má přesné údaje o materiálech, konstrukci, výsledky zkoušek, atd, ví například že různé konstrukční části, motor, poloosy, karoserie atd jsou předimenzované a vydrží zátěž vyšší o 25 procent podle topho volí další postup...nebo jsou poddimenzované a pak couvne...
Nekompetentní a ničeho neznalý idiot načipuje motor 2.0 TDi 125 kW na audině na 170 kW a šťastný majitel se pak diví že po roce musí měnit "oděšlou" poloosu a spojku a v konečném důsledku utratí tolik peněz žy by mohl mít audinu 2.7 TDi a nemusel nic čipovat...
V Čechách se to dělá často po stodolách s ntasem a CD-čkem koupeným na AUKRU za pár stokorun a osobně jsem neslyšel o žádném chip-tunungi, kde by se časem neobjevil nějaký problém, v horším případě i software auta napadený virem
to prave je autochip a djtuning u nich nikdy problem nebyl jedno je zajeta firma a druhy je znudenej clovek co ho to bavi a vybaveni za mraky penez a hlavne pravdu tomu rozumi a soft neni nejlevnejsi, 2,4 me cipoval za 14 000 ze znamosti a slapala jak hodinky do 350 000km pak padla ale to same udelala druha 2,4 uz v 300 000 bez chipu (obe auta sjela z pasu po sobe vin +1)
na druhou stranu v čem se dnes dá vyniknout bez jména? a myslím si, že mé zkušenosti v elektrotechnice a IT (zejména programování C/C++ a NASM) nejsou úplně k zahození. Přece není nemožné, abych si takhle bokem vydělal nějakou tu kačku prostřednictvím chip tuningu?!
PS: instalací a programování řj typu AUTRONIC, AEM, VI-PEC, apod se moc firem nezaobírá.. tím myslím i firmu autochip.cz nikde jsem v jejich sortimentu nenašel, že by se tímto zabývali.
TO je asi pravda ale pak musíš hledat, a sám se naučit anebo se nechat zaměstnat na základě tvého umu který zařídí to že se jim budeš líbit a nakonec ti taková fitma lecos dá...
Rozhodně nečekej že něco najdeš na českkém webu v češtině... to ani za mák...
v českém jazyce zásadně nehledám. jednak tu máme spoustu dezinformací a jednak v anglickém jazyce toho najde člověk podstatně víc... v zásadě mi šlo o to, jestli k tomu není třeba nějaké školení, které "tenerovi" umožní vystavovat certifikáty pro upravené jednotky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.