Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám kompresor schepach hc 51 dc a rázový utahovák ,když dám hadici,která má dostatečný průměr do rychlospojky ,katerá je u manometru, tak utahová se sice točí , ale nemá sílu. A napadlo mě něco co jsem viděl u některých kompresorů,které mají klasickou tlakovou nádobu ,ale tam , kde je na nádobě zátka (bývají tam 2) je nasazená rychlospojka,jestli by tam nešel pak dát utahovák?
děkuji
Někdy je i dobré vyhodit z přívodního okruhu rychlospojku a dát starodávné šroubení s přímým průchodem. Rychlospojka docela přiškrcuje průtok vzduchu. Pneumatické nářadí je také choulostivé na mazání. Turbinka v utahovačce má ráda olejovou mlhu, takže by mělo být mezi kompresorem a nářadím přímazávání. Říká se tomu olejovač tlakového vzduchu a podobně. Obrázek níže, dělají se ale v různých provedeních. Pokud není, je dobré čas od času nářadí odpojit a do přivodu vzduchu na mašince olejičkou nalít trochu oleje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.