Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poradit jak mám auto přepsat, nebo spíše poradit, jestli níže uvedený postup lze provést a kolik za to vše zaplatím. Předem děkuji za odpověď.
Mám auto, Škoda Octavia 98 rok. Je přihlášené v Olomouckém kraji, přesněji v Šumperku a potřebuji ho přihlásit v Brně, tak se tedy ptám, jestli tento postup "jak přihlásit auto na ZTP a násladně na mě" můžu použít.
1. Odhlásím auto na ZTP v Šumperku
2. Přihlásím auto na ZTP v Brně - Majitel bude ZTP a já jako provozovatel
3. Změna údajů - Provozovatel je shodný s majitelem
osdpověděl jste si sám, ale pokud Vám jde o neplacení eko-daně, musí být ZTP provozovatelem, a VY majitelem, evidenčka na jméno provozovatele, tedy na ZTP...po tomto zápisu-registraci necháte ZTP vymazat, tedy vlastník (Vy) bude shodný s provozovatelem ( Také Vy)
Ano jde mi o to, jak neplatit eko daň. Já jsem právě myslel, že když bude majitel auta ZTP, tak se neplatí eko daň a ani přepis. Tady na poraďte jsem se právě dočetl, že to má být výše uvedeným způsobem a že když to je naopak, jak říkáte vy, tak se platí 800 za další přepis, protože to není změna údajů, ale zmena provozovatele.
tady bohužel často radí lídé kteří vůbec neví o čem je řeč, je na Vás koho poslechnete...registruje se vždy provozovatel, a pokud je majitel odlišný od provozovatele, zapisuje se i majitel...ekodaň platí provozovatel, pokud je odlišný od majitele
Aha, takže jako Majitel mám být já a provozovatel bude ZTP? Šlo mi o to, že bych zaplatil jen evidenčku a pak změnu údajů za 50 Kč, takhle budu platit kolik? A když se to bude odhlašovat v Šumperku, tak na koho, na mě nebo na ZTP? Ještě jeden dotaz, potřebuji kupní smlouvu pro přihlášení? Žádnou totiž nemám. Jinak děkuji za odpovědi.
adresujte to úředníkům v šumperku, mají tam telefony, to bude nelepší, vyvarujete se tak případnému nedorozumění
Ano takhle by to šlo taky, ale nevím co by mě řekli na to, že se chci vyhnout ekologické dani, to by mě asi podezřívaly z podvodu. A tomu se chci vyhnout. Proto jsem se chtěl zeptat tady na poradte.cz, abych byl už připravený rovnou na přepis. I tak děkuji, každá rada, dobrá rada.
Nesmysl. Trestný čin podvodu je definovám zákonem. nebuďte vyděšený a zavolejte tam. Úřad je k tomu aby provedl nebo neprovedl registrační úkon, a ne aby někoho podezíral.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.