Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze provést tento postup přepisu?

Od: brawl* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl bych poradit jak mám auto přepsat, nebo spíše poradit, jestli níže uvedený postup lze provést a kolik za to vše zaplatím. Předem děkuji za odpověď.

Mám auto, Škoda Octavia 98 rok. Je přihlášené v Olomouckém kraji, přesněji v Šumperku a potřebuji ho přihlásit v Brně, tak se tedy ptám, jestli tento postup "jak přihlásit auto na ZTP a násladně na mě" můžu použít.

1. Odhlásím auto na ZTP v Šumperku

2. Přihlásím auto na ZTP v Brně - Majitel bude ZTP a já jako provozovatel

3. Změna údajů - Provozovatel je shodný s majitelem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

osdpověděl jste si sám, ale pokud Vám jde o neplacení eko-daně, musí být ZTP provozovatelem, a VY majitelem, evidenčka na jméno provozovatele, tedy na ZTP...po tomto zápisu-registraci necháte ZTP vymazat, tedy vlastník (Vy) bude shodný s provozovatelem ( Také Vy)

brawl*
hodnocení

Ano jde mi o to, jak neplatit eko daň. Já jsem právě myslel, že když bude majitel auta ZTP, tak se neplatí eko daň a ani přepis. Tady na poraďte jsem se právě dočetl, že to má být výše uvedeným způsobem a že když to je naopak, jak říkáte vy, tak se platí 800 za další přepis, protože to není změna údajů, ale zmena provozovatele.

nu*

tady bohužel často radí lídé kteří vůbec neví o čem je řeč, je na Vás koho poslechnete...registruje se vždy provozovatel, a pokud je majitel odlišný od provozovatele, zapisuje se i majitel...ekodaň platí provozovatel, pokud je odlišný od majitele

brawl*
hodnocení

Aha, takže jako Majitel mám být já a provozovatel bude ZTP? Šlo mi o to, že bych zaplatil jen evidenčku a pak změnu údajů za 50 Kč, takhle budu platit kolik? A když se to bude odhlašovat v Šumperku, tak na koho, na mě nebo na ZTP? Ještě jeden dotaz, potřebuji kupní smlouvu pro přihlášení? Žádnou totiž nemám. Jinak děkuji za odpovědi.

nu*

adresujte to úředníkům v šumperku, mají tam telefony, to bude nelepší, vyvarujete se tak případnému nedorozumění

brawl*
hodnocení

Ano takhle by to šlo taky, ale nevím co by mě řekli na to, že se chci vyhnout ekologické dani, to by mě asi podezřívaly z podvodu. A tomu se chci vyhnout. Proto jsem se chtěl zeptat tady na poradte.cz, abych byl už připravený rovnou na přepis. I tak děkuji, každá rada, dobrá rada.

nu*

Nesmysl. Trestný čin podvodu je definovám zákonem. nebuďte vyděšený a zavolejte tam. Úřad je k tomu aby provedl nebo neprovedl registrační úkon, a ne aby někoho podezíral.

laybor*

Uředníků se vůbec nebojte,ti tyto postupy se ZTP a následným dohlášením znají a někde i pomáhají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]