Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás... dnes se mi podařilo zavinit dopravní nehodu (ťuknul jsem řidiče přede mnou), blbec hned volal policajty, řešilo se to přes ně. Chci se zeptat jestli jako viník musím něco hlásit pojišťovně (samozřejmě mi nic nezaplatí). Jestli ano, co a jak? Dostal jsem akorát Potvrzení o účasti na dopravní nehodě.
Díky moc, je to moje "poprvé" a nevím jak postupovat...
Pokud jste způsobil škodu druhému řidiči, měl by jste mít sepsaný protokol(formiulář) o nehodě, nějaké fotky poškozeného auta(pro jistotu) a nahlásit to své pojišťovně, u které máte zaplacené povinné ručení. Oni Vám řeknou, co a jak dál.
Tohle všechno má policie, protože jsme to sepisovali přímo s ní. Já jsem dostal jen papír "Potvrzení o dopravní nehodě", s tím mám jít do pojišťovny to nahlásit? A můžu tam jít já (řidič který nehodu způsobil), nebo tam musí majitel auta, na kterého je i napsána pojistka?
po telefonu to nahlasite a prideli vam cislo pojistne udalosti (tomu prvnimu kdo to nahlasi z vas dvou) a druhej to dohlasi na to same cislo poj. udalosti a je to nikam nemusite. Alespon u normalnich pojistoven
mám kooperativu. mají pobočku pár set metrů odsud, takže pro mě asi bude jednodušší stavit se tam osobně.
nechci kecat ale asi vas odkazou na telefon ci net, nevim jestli u CP nebo koop to nejde nahlasit na pobocce ale u jedne to bylo dokonce me nabidli i telefon at si tam cinknu od nich
na jejich stránkách píšou že můžu i osobně na kterékoliv pobočce jenže taky píšou že mám mít "záznam o dopravní nehodě", ale ten já nemám, protože to řešila policie... opravdu jediné co jsem dostal je "potvrzení o účasti na dopravní nehodě". Bude tohle stačit?
zlášť při tomto:
"Upozorňujeme, že novela zákona č. 168/1999 sb. o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla ukládá s účinností od 1.1.2010 poškozenému při uplatnění nároku povinnost předložit společný záznam o dopravní nehodě (§9, odst. 1). Tato povinnost je uložena i pojištěnému (§8, odst. 4), přičemž pojištěnému při nesplnění této povinnosti hrozí, že pojistitel proti němu uplatní právo na úhradu vyplacené částky (§10, odst. 1, písm. d). "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.