Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
prosím o radu. Felicia nechce startovat. Po přečtení několika diskusí na netu jsem dospěl k tomu, že se nejspíš jedná o vadný startér, kdy při otočení klíčku shasnou kontrolky, motor nenaskočí a po jeho puštění se kontrolky opět rozsvítí, takto se choval i světla. Sehnal jsem 2 startéry, ale jejich výměnou se nic nezměnilo. Vytáhl jsem z auta baterku, na které jsem naměřil 12,026 V. Má cenu ji dávat na nabíječku, nebo je napětí dostatečně vysoké pro nastartování a problém mám hledat jinde?
Děkuji.
Po otočení klíčku se startér potočí, po dlším otočení klíčku už jen cvakne.
Proste mas spatnou a nebo vybitou baterii, tak prestan spekulovat, zkus ji nabit a zaroven si pro jistotu pujc od souseda jeho funkcni a vyzkousej, pokud na tu jeho to bude v pohode a na tu tvoji po nabijeni pres noc to nebude tocit motorem porad, tak si rovnou kup jinou a nevymyslej ptakoviny. Kdyz je to na tri startery porad stejny, tak to asi starterem nebude, ne. A alternator prece vubec se startovanim nesouvisi, tak jestli nejses schopnej si tohle vydedukovat sam, tak radsi rovnou zavolej do servisu.
A je teda možný, že z těch , to auto nechytne? To je takovej rozdíl těch pár voltů? Neůže být na vině třeba také alternátor?
co kostry na motoru? Baterku zmerte hned po startu pokud je dobra nastartujete i na 11v ale baterka se testuje jao prvni ne jako posledni
Měřil jsem jí jako první, nenapadlo mě, že 12,03V je nedostatečné k nastartování. Kostry na motoru? Musíte mě trochu zasvětit. Díky.
To sis tedy dal, vyměňovat startér, když při zapnutí startéru vše zhasíná, tak je to v první řadě slabá baterka! Typická závada objevující se s přicházející zimou!
Noo, sice to hádám na baterku, ale ten starter zase taková blbost není. Stačí a někdo z kolegů řekne přesněji "zadřený" starter a bude to taky pohasínat a nic nedělat. Ale to je šance malá i já jako amatér zkouším první baterku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.