Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta bez přepisu

Od: jene* odpovědí: 4 změna:

Prodal jsem auto mám kupní smlouvu, auto bylo napsané na mě. Dal jsem i velký techničák a plnou moc s tím, že nový majitel auto dopřevede. Pojistku jsem odhlásil. Zjistil jem asi po 3 měsících, že je auto stále na mě a pojistka placená není. Po kom budou vymáhat příspěvek do GF. DÍK ZA ODPOVĚD.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Jasně,že po majiteli a to je v tomto případě ten druhý. To je vše.

doplněno 16.12.11 15:25:

Kdyby se náhodou stalo, že Vás osloví čkp s jejich dotazníkem tak jim jednoduše odpovíte, že vozidlo jste prodal tehdy a tehdy (viz. kupní smlouva) a tak to pro Vás končí.

jene*
hodnocení

Tak díky moc a je to tak i když jsem tímto způsobem prodal auto v polopřevodu - taky mám kupní smlouvu a auto jsem prodal v polopřevodu na mě.

kdokoliv*

Je jedno kdo byl v danou dobu v polopřevodu, vždy záleží na tom aby v tu dobu kdy byl ten který vlastníkem (i třeba v tom polopřevodu) dodržel dané zákony hlavně tedy zákon o povinném ručení. Jestli- že máte podloženo kupní smouvou tyto mezipřevody a byli k tomu dodrženy dané předpisy není třeba se tímto zatěžovat.

doplněno 16.12.11 15:33:

Každý je vlastníkem vždy v době nabytí vozidla a jeho vlastnictví končí následným prodejem. Vždy je to od kdy do kdy.

nu*
hodnocení

0x

ČKP neví o tom, že lidé prodávají vozidla, zákonnou povinností každého provozovatele je nahlásit změnu...ČKP čerpá informace z registzru vozidel a oslovuje tojo. kdo je zde uveden jako poslední...Že je auto vedeno na Vác je jen a jen Vá problém, plná moc Vás nezbavuje zákonné povinnosti...Plná moc znamená že jste pověřil někoho jiného aby Vás zastupoval a v zákonné lhůtě splnil to o vám zákon ukládá...že to neudělal, je to samé, jako kdyby jste to neudělal Vy...Máte dát plnou moc lidem, kteří jsou spolehliví...Bude to teď Váš boj a Vaše vysvětlování

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]