Nejste přihlášen/a.
prosím poraďte mi.
29.11.2011 mi podle § 24c zákona č. 168/1999 Sb.,došla od ČKP výzva k úhradě 1970Kč, tak jak převážně všem
za 1. čtvrtletí 2009. Vlastnil jsem malý motocykl Jawa 50 Pionír. Prodal jsem ho pravděpodobně v roce 2004,
jelikož poslední pojištění vozidla končilo k datu 12.5.2004 a na RZ byla TK do července 2004.
Motocykl jsem prodal starému pánovi na náhr. díly, z oblasti cca 60km od mého bydliště.
Motocykl jsem prodal za 2000 Kč, na základě čehož (nízká hodnota předmětu smlouvy) byla smlouva ústní.
Odmontoval jsem značku, odhlásil povinné ručení. Stroj je stále registrovaný na mě.
Dnes nevím jak tenkrát probíhalo odhlášení z registru. Buď jsem ho odregistroval a on ho na sebe nenapsal,
nebo jsem ho neodhlásil. Dříve se to tak neřešilo. Po prodeji moto znovu pojištěno nebylo,
pravděpodobně bylo rozebráno na nějakou motokáru pro vnuka a dál se jako moto neprovozovalo.
Kdo byl kupec samozřejmě nevím. Den po výzvě ČKP jsem ve zmatku a na radu pracovníka registru vozidel
na sebe přeregistroval moto, nechal udělat nový TP a uzavřel povinné ručení, ve snaze ukončit období,
za které mám platit přemrštěné částky. Budu muset \\zvrakovat \\ pincka, který už není,
abych ukončil tento bludný kruh. Za tři roky zaplatím ČKP bez mála 24 000,- ,a protože jsem neodevzdal značku
a TP do registru, ještě půjdu ke správnímu řízení na magistrát a tam mi dají zaplatit pokutu 2 500 - 20 000,-.
Co s tím? Tyto peníze platit je pro mne likvidační. Už pár dní čtu diskuse o ČKP a z toho je mi jasné,
že jde o legální okrádání lidí, jenž ne vždy má oporu v zákoně. Poradí mi někdo jestli mám možnost to neplatit?
Děkuji
opakuje se to tady dokolečka dokola, doporučuji Vám prostudovat si historii poradny a všechny příspěvky, promlčecé doba k úhradě dluhu na nezplaceném pojistném je 3 roky
1.) i tenkrát fungovalo vedení registru stejným způsobem jako dnes, to znamená že ten kdo prodal registrované vozidlo měl ze zákona povinost do 5 dnů na DI - VB nahlásit změnu majitele, po roce 2001 na dopravním úřadu do 10 dnů...Zda jste to udělal nebo ne se dá zjistit ze zápisu v regitrru vozidel, tedy u toho šikovného pracovníka registrace který vám tak dobře radí, stačí si za ním dojít aby se podíval do historie záznamů...Osobně si myslím že jste to neudělal, jako ticíce dalších
2.) nahlásit změnu provozovatele se dá i po letech, ale vzhledem k tomu že nic nevíte a nepamatujete si komu jste motorku prodal není co porait, protože si na nic nechcete vzpomenout...Tady v poradně nikdo neví jak to přesně bylo je proto zbytečné roezbírat to
3.) Vyslovuji hypotézu, že jse mi ukradl z králíkárny tři králíky,každý měl hodnotu 5.000,- Kč protože byli ušlechtilí, požaduji proto po Vás zaplacení 15.000,- Kč, a to do 30 dnů... Pokud jse mi nic neukradl, chci aby jse mi to prokázal...Rozumíte? PROKAŽTE-DOKAŽTE MI ŽE NEJSTE ZLODĚJ...Pokud neprokážete-nedokážete že nejste zloděj, dám Vás k soudu a exekuce Vás nemine...Co VY na to?
4.) Závěrem - pokud jste prodal motorku, není důvod plati pojištění ani cokoliv jiného, lidé v té době neřešili nic protože nebyl zákon o povinném ručení v takové formě jako dnes...Takže rada zní: Buď uděláte evidenční úkon - odhlášení na nového majitele dodatečně, nebo neuděláte...k evidenčnímu úkonu jsou nutné osobní údaje, doklady mk motorce a pokud je nemáte, máte smůlu...žádná jiná zákonná cesta jak udělat úkon v evidenci neexistuje...ani žádná jiná rada...ČKP vše vysvětlíte, podrobně vše popiště jak jste motorku prodal a nic nenahlásil a jak dnes nejste schopen evidenční úkon provést, a že Vám nevzniká povinnost dcokoiv paltit protže jset motorku po 1.1.2009 nevlastni lani neprovozoval...dejte si na těch fotmulacích záležet a opakujte jim dfo dokolečka dokola, tak jako se tady ta dotazy neustále opkaují...Počítejte s tím že s Vás budou snažit odbít, ale POVINNOST PRÁZAT VZNIK DLUHU DLUHU je V Ž D Y na žalobci, ne na žalovaném...HOWGH
5.) Pokud jste po 1.1.2009 prováděl na radu pracovníka evidence v registru nějaké úkony a platil poijstku, vypadá to tak že lžete a motorku jste po 1.1.2009 měl a pravděpodobně i provozoval...Zmatek nezmatek, blbost neblbost...ale i to se dá vysvětlitl, teď s edomluvte s oným prcovníkem tegistrum, jak miotorku z registru vyřadit, když od roku 2004 neexistuje, mimochodem nechápu jak jste na sebe mohl PŘEREGISTROVAT podruhé motorku, která byla celou dobu registrována na Vás...Tady něco nehraje, bu%d jste zmatený nebo kecáte
ne, ne, ne špatně jste to pochopil. Moto je registrovaná na mne. To ano. "Přeregistrace" je úkon při kterém mi vystaví nový TP.
Nelžu. Vše co jsem popsal je pravda. Ano unáhlil jsem se, ale koho mám poslouchat, když ne člověka nanejvýš fundovaného.
Řekl mi, že bez TP mi nemůže pomoci, že nemá na základě čeho moto trvale vyřadit. Jakou mám šanci, že s TP a zaplac. pov.
ručením se z toho dá vymotat? Myslíte, že lze tento krok lze vzít zpět? Např. Zrušit TP v registru vozidel?
Omyl, přeregistrace je úkon při které je registrován jiný provozovatel, a na konkrétní úkony se ptejte toho nanejvýš fundovaného člověka, který je bude na základě Vaší žádosti provádět...Vyčerpávající odpověď i zklidňující pohlazení po vlasech Vám poskytuje hypotéza o odcizených králících, a pokud jste to nepochopil, nemá smysl cokoliv dalšího psát. Hodně štěstí.
Normalne jim napsat, jak to je - jste snad majitel nebo provozovatel? Kdyz byl pincek prodan, byl prodan, nejaka povinnost odhlasky je uz davno promlcena. No i kdyz ted po te genialni konstrukci urednika to bude asi tezke, na nej bych rovnou podal stiznost, jak muze doporucit nelegalni postup...
Buď zaplatíte ČKP, nebo flastr že jste nedal RZ do depozita. Tak si vyberte menší zlo.
Pokud jste ho někomu prodal , měl jste u spr. orgánu pincka převést, oznámil to pojišťovně a tím by jste se ho zbavil, pokud ne a nemáte kupní smlouvu, že jste ho prodal... za blbost ...
Když přišla povinnost a kontrola ČKP, ihned jsem si nechal vyjet co mám v registru a ejhle, byl tam UAZ, kterého jsem prodal přes bazaristu který sliboval, že to převeda, vys... se na to. Takže jsem to okamžitě řešil.
No já zaplatím i ČKP i pokutu. To už je jedno. Nepamatuju se na to jak se to odhlašovalo. Mám za to, že tenkrát museli být oba, jak prodávající, tak kupující u přepisu. A jelikož on byl z daleka, tak se to zašmodrchalo. A já navíc seděl pořád v náklaďáku a jezdil. Jak jsem mohl sledovat všechny novely a změny zákonů co u nás vyjdou. Lidi kvůli nim musí chodit na školení, aby v tom neměli maglajs a stejně kolikrát maj a lajk nestíhá. Je to trestuhodný ten neustálej pohyb v zákonech jak se komu zrovna hodí!
NIKDY nemuseli být u přepisu oba dva, dycky se to dalo provést plnou mocí danou při prodeji,...jenže nikdy nebyla jistota, že to kupující udělá, proč se spoléhat na cizího? Mohl tam jít kdokoliv s plnou mocí od vás. Správně měl spr. orgán pincka sám vyřadit z evidence, bohužel..., A znáte to - neznalost zákona neomlouvá... bral jsem i Sbírku zákonů, než byl internet.
doplněno 15.12.11 00:03:S ČKP to hrejte na neprovozování.
ze svojí zkušenosti vím že asi nic jiného než zaplatit nepomůže. měl sem pojistku u české pojišťovny a informace o pojistném mi přestali chodit poštou, pouze na mail který tak moc nesleduji. cca po měsíci, kdy jsem nezaplatil mi zavolala paní z čp a oznámila zánik smlouvy, po telefonu sjednala novou, ale ten nezaplacený měsíc po mě vymáhala čkp. zaplatil jsem asi 10ti násobek normální částky a po tel. rozmluvě se zaměstnancem čkp mi nebyli schopni sdělit jestli mám vše uhrazeno či nikoli. musím prý čekat zda mi ještě něco přijde... poulím oči nad tím jak vědomě mlží aby člověku narůstal větší a větší dluh.
Dobrý den.Posílám jedno vyjádření ČKP kde se evidentně píše že vozidlo za určitých podmínek nemusí být pojištěno!Uložení SPZ je věcí obecního úřadu-magistrátu a ne ČKP . fkhv.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.