Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod úvěru a prodej auta na nového majitele

Od: shaft* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
Chci se zeptat, mám zájem o koupi vozu, který je koupený IČ, na úvěr a k dnešku je zaplacená cca třetina celkové částky, majitel je plátce DPH.
Auto kupuji na svoje IČ a plátce DPH jsem také.
Převod úvěru zajistí úvěrová společnost (škofin). Ptám se, majitel mi vystaví fakturu na 2 třetiny úvěrové částky (doplatek) plus DPH, tuto fakturu zaúčtuji do majetku, jako vstupní cenu DHM? (případně může být tato částka povýšena o "odstupné původnímu majiteli") Nebo místo ní vkládám nějaké potvrzení od škofinu, pouze na částku zbytku úvěru? (ale pak jak s DPH?)
Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

já myslel že majitelem je škofin, a že se jedná o leasing, ale asi se hluboce mýlím

shaft*

jj, omyl, tak to není...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]