Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v polopřevodu (trvalé odhlášení)

Od: denisbiker odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Koupil jsem auto v polopřevodu na bývalého majitele co mi auto prodal.K autu mám malý tp s ustřihlim rohem a velký tp.Auto jsem nechal po roce ekologicky zlikvidovat jelikož jsem nesehnal náhr.díly.A teď bych ho rád nechal trvale odhlásit z evidence vozidel,ale nvm jak mám postupovat když nejsem majitelem vozidla a s původním majitelem se těžko spojim,má nové tel.číslo.Jediné co vim,je jeho adresa kterou má uvedenou na velkém tp.Mám mu Velký tp.poslat aby auto odhlásil na svém úřadě,nebo mohu auto odhlásit sám na svém úřadě?Děkuji za info.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Musíte doregistrovat a zároveň zrušit. Mohl by to udělat původní majitel ale ten by se vystavil nebezpečí vymáhání sankce od čkp a z tohoto důvodu to odmítne. Jestliže bylo pojištěno celou dobu co jste to vlastnil tak bych u toho původního se o toto pokusil to tímto zrušit.

denisbiker
hodnocení

Takže si to mohu registrovat na sebe na svém úřadě bez původního majitele?a co k tomuto úkonu potřebuji za doklady?Mám pouze smlouvu,velký a malý tp.

nu*
hodnocení

0x

další prosťáček, který sice koupil auto, ale přesto není majitelem...prvním možným ktrokem je registrace nového provozovatele, je jedno koho, a poté vyřazení provozovatele i auta z registru...

denisbiker
hodnocení

Prosím bez urážení...Své chyby sem si vědom a chci ji napravit...

kdokoliv*

V pohodě, jen je třeba jak už jsem psal. K tomu není potřeba nic jiného než kupní smlouva ( někde chtějí na úřadě také plnou moc) občanský průkaz, samozřejmě ten doklad o likvidaci.

doplněno 14.12.11 16:54:

ta reakce od "nu" je jen proto: že jakmile koupíte = tím okamžikem jste majitel

doplněno 14.12.11 17:24:

vozidlo je k nějakému datu zlikvidováno, jak jsem pochopil, tak jak by jste chtěl mít pojištěno nic. A jestli-že máte doklad o ekolikvidaci daného vozidla - jak by šla udělat taková evidenčka také nevím. Důležité je jak to bylo do té doby likvidace = od - do.

denisbiker
hodnocení

Ok děkuji moc,takže pojištění na své jméno a evidenční kontrolu potřebovat nebudu?Plnou moc potřebuji podepsanou od majitele?

denisbiker
hodnocení

Přesně tak,auto je zlikvidované.Jen jsem se chtěl přesvědčit.Tak ještě jednou děkuji a dám vědět jak to dopadlo,aby se mohli poučit i jiní se stejnym problémem.

erikch*

příteli nu-to,že koupím auto s kupní smlouvou znamená jediné,a sice že jsem majitelem...To,že není zápis(změna) v registru nemá na vlastnictví pražádný vliv...,ale to bys měl jistě vědět,že...?!

nu*

já to vím, příteli, ale tazatel v tom nemá jasno, a vidím že ani Ty nechápeš na co reaguješ, zkus i přečíst původní dotaz...mimochodem, k tomu koupím, zaplatím ještě chybí PŘEVEZMU...pak jsem vlastníkem...

hodnocení

0x

densibikere

musíte si napsat sám plnou moc mezi Vámi a osobou "polopřevodu na bývalého majitele" ten co je napsaný v techničáku na posledním místě. Vezmete doklad o ekolikvidaci a na Vašem uřádě vozidla za 800Kč na sebe dohlásíte a hned v jednom kroku vyřadíte.

Stačí?

ICQ 55180641

denisbiker
hodnocení

Ano jistě stačí,díky moc za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]