Nejste přihlášen/a.
Zdravím potřebuji poradit. Jezdím příležitostně taxíka v Praze. A předevčírem se na mne nalepila městská policie a asi čekala až udělám přestupek, odbočil jsem do ulice kde byl zákaz vjezdu, ale s dodatkovou tabulkou "mimo dopravní obsluhu" stále se zamnou drželi, až k hotelu kde jsem vysadil zákazníky a vydal účtenku, hned mne obklíčili že chtějí doklady od voyu a taxislužby(koncesi,knihu taxametru,přestávek ajiné) vše jsem jim dal ini si to ofotili a že prej že jsem udělal přestupek ten že jsem odbočil do zákazu, tak jsem se snima chvilku hádal a pak si asi uvědomili že jsem dopravní obsluha. Tak hledali dál asi na co by mne dostali. A našli, neměl jsem napsaný dva dny přestávek, a to že prej je porušeni zákona apod... a ještě jsem měl prasklé čelní okno. Takže to sepsali a zakázali mi dál jezdit(nakonec mne nechali odjed domu) ale to že jsem neměl napsaný přestávky za poslední dva dny prý předají na magistrát a že prej mi hrozí pokuta do 10tisíc a nějaký zakazy podnikání(přesně něvím)
Mne je jasný že jsem neměl věci v pořádku, ale měla městská policie právo na takovou kontrolu? Vždyt oni nemohou přece jen tak stavět auta a dělat kontrolu. Co si o tom myslíte?
Trošku se vám podivuji, jste prakticky občas řidič z povolání a vy nevíte co po vás jaká policie a jiní mohou chtít? Jako taxikář by jste to měl mít v malíčku už jen z toho důvodu, aby vás nedoběhli. Já bych si důležité §§ vytiskl a vozil s sebou.Vizte zák. č. 553/1991 Sb.
jak píše správně Milan C.,onen web je vcelku užitečný...Jinak bohužel i městská(o státní nemluvě)je stát ve státě a "mohou" si dělat co chtějí...,a až absurdně to může dopadnout i tak,že pokud je řidič sám,v okolí nikde ani noha,tak jakože jste se pokusil je fyz.napadnout(krom verbálních urážek) Oni jsou dva,jejich svědectví má mnohem větší váhu než kterékoli jiné fyz.osoby a tradá je problém...Bohužel už i to se (nejednou)stalo...Ale tím nechci říkat sklopit uši a dobrý-právě naopak,jen nedat volný průchod emocím(nenechat se vytočit) a být slušný(ale asertivní)...
Co říká Google?
Kontrola dokladů řidiče motorového vozidla
Jaké doklady má právo MP kontrolovat?
Strážník městské (obecní) policie může po řidiči motorového vozidla požadovat pouze tyto tři doklady:občanský průkaz, řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla (dříve OTP). Pokud máte nějaké zdravotní důvody, je oprávněn požadovat i tento doklad. Jiné doklady (jako například doklad o pojištění vozidla (zelená karta, apod.) není z hlediska zákona oprávněn požadovat.
Paragraf 6, odst. 8 a 9 zákona č.361/2000 Sb. ve znění novely 411/2005 Sb.:
doplněno 13.12.11 21:41:
Kontroladokladů obecníměstská policie Strážníci.com
doplněno 13.12.11 21:42:
Určitě dostanete další a další rady...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.