Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký má práva městská policie?

Od: kahsa*

Zdravím potřebuji poradit. Jezdím příležitostně taxíka v Praze. A předevčírem se na mne nalepila městská policie a asi čekala až udělám přestupek, odbočil jsem do ulice kde byl zákaz vjezdu, ale s dodatkovou tabulkou "mimo dopravní obsluhu" stále se zamnou drželi, až k hotelu kde jsem vysadil zákazníky a vydal účtenku, hned mne obklíčili že chtějí doklady od voyu a taxislužby(koncesi,knihu taxametru,přestávek ajiné) vše jsem jim dal ini si to ofotili a že prej že jsem udělal přestupek ten že jsem odbočil do zákazu, tak jsem se snima chvilku hádal a pak si asi uvědomili že jsem dopravní obsluha. Tak hledali dál asi na co by mne dostali. A našli, neměl jsem napsaný dva dny přestávek, a to že prej je porušeni zákona apod... a ještě jsem měl prasklé čelní okno. Takže to sepsali a zakázali mi dál jezdit(nakonec mne nechali odjed domu) ale to že jsem neměl napsaný přestávky za poslední dva dny prý předají na magistrát a že prej mi hrozí pokuta do 10tisíc a nějaký zakazy podnikání(přesně něvím)

Mne je jasný že jsem neměl věci v pořádku, ale měla městská policie právo na takovou kontrolu? Vždyt oni nemohou přece jen tak stavět auta a dělat kontrolu. Co si o tom myslíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Určitě nemá právo. Co si o tom myslím, že neznáte své práva a necháte si to líbit.

straznici.com/...

i když ne moc slušný web, ale občas i poučný...

buss
hodnocení

1x

Trošku se vám podivuji, jste prakticky občas řidič z povolání a vy nevíte co po vás jaká policie a jiní mohou chtít? Jako taxikář by jste to měl mít v malíčku už jen z toho důvodu, aby vás nedoběhli. Já bych si důležité §§ vytiskl a vozil s sebou.Vizte zák. č. 553/1991 Sb.

erikch*

jak píše správně Milan C.,onen web je vcelku užitečný...Jinak bohužel i městská(o státní nemluvě)je stát ve státě a "mohou" si dělat co chtějí...,a až absurdně to může dopadnout i tak,že pokud je řidič sám,v okolí nikde ani noha,tak jakože jste se pokusil je fyz.napadnout(krom verbálních urážek) Oni jsou dva,jejich svědectví má mnohem větší váhu než kterékoli jiné fyz.osoby a tradá je problém...Bohužel už i to se (nejednou)stalo...Ale tím nechci říkat sklopit uši a dobrý-právě naopak,jen nedat volný průchod emocím(nenechat se vytočit) a být slušný(ale asertivní)...

viky*
hodnocení

0x

Co říká Google?
Kontrola dokladů řidiče motorového vozidla

Jaké doklady má právo MP kontrolovat?
Strážník městské (obecní) policie může po řidiči motorového vozidla požadovat pouze tyto tři doklady:občanský průkaz, řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla (dříve OTP). Pokud máte nějaké zdravotní důvody, je oprávněn požadovat i tento doklad. Jiné doklady (jako například doklad o pojištění vozidla (zelená karta, apod.) není z hlediska zákona oprávněn požadovat.
Paragraf 6, odst. 8 a 9 zákona č.361/2000 Sb. ve znění novely 411/2005 Sb.:
doplněno 13.12.11 21:41:

Kontroladokladů obecníměstská policie Strážníci.com
doplněno 13.12.11 21:42:

Určitě dostanete další a další rady...

buss

(8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe ... a to je pro mne závazné

cinematic*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]