Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
8,8,2007 jsem zakoupil nový moto Kentoya. Při koupi bylo pov. ručení hrazeno kooperativou nebo (kentoya)na 2 roky zdarma. Dostal jsem zel. kartu platnou od 8,8,07 do doba neurčitá.Bohužel jsem po 3 letech zjistil, že nemam placenou pojistku, tak jsem zašel na kooperativu vše urovnat 17,8,2010.Bylo me řečeno, že kentoya uhradila pov. ručení od 8,8,07 do 8,8,08 a ne na 2 roky.Bohužel ve smlouvě není uvedeno jak dlouho bude kentoya platit pov. ručení. Tak pov. ručení nebylo placeno od 8,8,2008 do 17,8,2010.Ptal jsem se v kooperativě jak se to da vyřešit a odpověd´ byla, že se to zpětně doplatit nedá, tak jsem uzavřel novou smlouvu. Vím, je to moje chyba a dnes me přišel dopis CKP uhradit pokutu za období 1,1,09 do 31,3,09 1970kč.Když to uhradím tak budu čekat na další složenky až dokud nesplatím dluh do 17,8,2010? Nedá se to vyřešit s CKP jinak? Prosím o radu zda raději platit, nebo jestli se dá nějak dohodnout s CKP.Nejde o úmysl neplatit pov. ručení vždy na moto platím pov. ručení jen 332kč ročně.Vemi děkuji za radu.
denně se to zde řeší, ale pokud jste vozidlo provozoval, nelze se sankci vyhnout. Pokud ale budete tvrdit, že jste neprovozoval, lze najít řešení.
"Při koupi bylo pov. ručení hrazeno kooperativou nebo (kentoya)na 2 roky zdarma" tomu ale nikdo neuvěří... dva roky zdarma? Nevěřím...
Ano, byla to nějaka akce od kentoy. Zaplatily, ale jen rok je to asi 332kč.Bohužel jsem si nevšiml, že nechodí složenky a poj. smlouva byla mezi kentoya a kooperativa. Já ve smlouvě figuruji jako držitel moto (ten kdo je zapsaný v TP), takže o zániku smlouvy jsem neměl tušení. Ale je pravda že ten třetí rok je to má chyba. Akorát nevím proč to nejde nějak napravit dříve a musíte čekat na pokutu od CKP
gotrekzagari nechápeš to tak se do toho nezapojuj! Udělal jsem chybu tak to zaplatim. Na skutru jezdil syn a prostě se stalo. .Mam auto, vlek , karavan a vše řádně platím. 300kč za rok pov.pučení na skutru jsem fakt ušetřit nechtěl. Myslel jsem si, že někdo poradí jak se zachovat, když už se to stane, nebo jen čekat na dopis z CKP.
Milane děkuji už jednou jste mě pomohl, ale já to asi zaplatím. Moc se v tom neorientuji a nesouhlasím s chováním CKP. Pokud přijdou další složenky tak to bude cca 14 000 kc. Pro mě je to dost velká částka, ale riskovat, že to ještě naroste o nějaké penále se mě nechce. Pokud odepíšu, že jsem motorku neprovozoval a zapoměl odevzdat spz asi si nepomůžu.Nevím jak zareagujou tak ještě jednou díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.