Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení baterie - nelze nastartovat auto

Od: michalll* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

potřebuju co nejrychleji nutně poradit.. Přítelkyně má doma nové auto Renault Clio 1999, čistil jsem ji motor, musel jsem demontovat baterii, jak jsem ji připojil, auto dlouze blikalo a nyní nejde nastartovat...Vše funguje jak má, pouze nesepne vůbec startér, musel tam být nějaký bezpečnostní prvek, auto máme pouze týden...

Jak to teď nastartovat? :D Auto stojí na dost blbém místě, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

A nedal jsi baterii obráceně? +pól na -pól? Vysvětli ještě pojem"dlouze blikalo".Jestli blikaly směrovky dlouho,může jít o vybitou baterii.Zkontroluj tedy polaritu baterie(+kabel na +kontakt,-kabel na -kontakt baterie) a zkus nastartovat pomocí startovacích kabelů z jiného auta.Červený kabel na +kontakt baterie a černý(zelený,modrý) přímo na kostru auta.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

az budete vevnirt zkuste dalkou odemnkout, to dela ten renaultackej immobilizer

michalll*
hodnocení

VYŘEŠENO!

Pro ostatní, kteří na problém narazí, stačí klíček zapalování držet cca 5 sekund, jako byste 5 sekund točili startérem...Cca po 5ti vteřinách motor najednou sepne a naskočí :))

tr

Zdarvím, pokud je to takto ale stále, jedná se o chybu, to renaulti nedělají. Nechci si představit, že mi to někde chcípne v křižovatce a budu čekat až se startér uráčí.

erikch*

Renault řeší imobáč dálkovým ovládáním a pokud odpojím baterii,musím ho jakoby znovu "zaktivovat" pomocí dálkového...To s tou polohou klíčku ve spínačce je "divočina"-tipnul bych spíš "chybička" někde v kontaktu na baterii(raději překontrolovat kontakty-očistit,a dotáhnout)

axlik*

Chyba bude v kontaktu u starteru..Mě to dělalo naprosto stejnou věc..Otočil sem klíček a nic..A po pár vteřinách to chytlo..Kontakt od baterky na starteru pořádně nevodil a tím pádem to tam jiskřilo a trvalo tomu nabrat ten proud nebo jak to říct...

blackflamesiczi*

tohle delal starej sarflane (nevim jak se to pise) clovek to chcipnul a kdyz chtel startovat tak to neco francouzky kecalo o ostrikovacich atd, v krizovatce me to zdechlo (spojka v haji) a staj jsem tam jako penis a poslouhal kecy francouzkeho auta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]