Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším problém v přibuzenstvu s neodhlášeným autem, na které se opětovně přišlo až s dopisem od ČKP. Narazil jsem na Vaše přízpěvky a napadlo mě Vás oslovit o radu, jak z toho nejlépe ven. Pokud by ste nam mohl pomoci, budeme neskonale vděčni.
Pls o odkaz na diskusi kde se řešilo, či vlastní zkušenost.
Historie -
1) auto, Skoda Favorit, rok výroby 1989, používané cca 2 roky, pak stalo u rodinného domu (soukromý pozemek), vedené na majitelku od 2003.
Povinné ručení placeno od 07.2003 do 10.2005.
2) 2.2.2007 dano pres znameho do autobazaru - smlouva k dispozici.
Známí slibil, že se o to postará a auto prodá, ale nedotahl to. Pak měl vazny uraz na motorce, koma, těžké následky a 2 roky byl po nemocnicich a rehabilitacich a na auto se zapomnělo.
3) 1.1.2009 - novy zakon
4) 28.11.2011 - dopis od CKP za obdobi od 1.1.2009-31.3.2009 - lhuta 30 dni na zaplaceni cca 4600 Kč
5) 11.12.2011 - overeno, ze auto je stale v registru na puvodni majitelku
6) 12.12.2011 - znami, který prodej zajistoval, navstivil bazar, kam dal auto. Auto tam neni, hleda se, kdo by o něm věděl. Zjistuji se dalsi detaily.
Děkuji za pomoc a podměty jak z této šlamastiky ven.
Roman
doplněno 13.12.11 13:26:Doplňuji, ze vlastnikem vozidla je matka mé přitelkyně a my se to teď snažíme řešit. Diky
Jestli-že jsem to dobře pochopil tak to vozidlo Škoda Favorit není Vaše a ani té známé - bylo prodáno. Nevím v čem je problém. Viz. stovky příspěvků zde na poradně. čkp v tomto smyslu odpovězte, že nejste majitelem, vozidlo bylo prodáno! A kam se podělo není Vaše starost. Jsou mnohem horší příběhy.
doplněno 13.12.11 13:08:čkp to takto často dělá že posílá za 3 měsíce aby to nebyla tak velká částka, a jak se zaplatí tak posílají znovu - mají za to, že je dotyčný majitel a nedají mu pokoj! BACHA NA TO!
doplněno 13.12.11 13:49:Smlouva o prodeji může být i ústní! jen se hůře takto jedná a vysvětluje. Ale vozidlo jste prodali a KONEC. To, že to někdo nepřepsal na sebe to nemůžete řešit Vy.
No to co pravě nevíme, jestli bylo auto prodáno, pokud ano, super, ale nemame doklad.
Smlouva, kterou máme je "Smlouva o obstarání prodeje věci" a navíc není sepsána na majitelku,ale na výše uvedeného známeho, který prodej zprostředkoval.
Na auto již povinné ručení, nikdo jiný neuzavřel a v registru vozidel je stále auto vedeno na puvodní majitelku jako v roce 2005.
Spíše mě zajimalo, jak postupovat, pokud se to auto již nedohledá fyzicky a ani nebude doklad o prodeji / likvidaci v autobazaru.
Snad to dava smysl, omlouvam se, ale jsme z toho na prášky ...
Píšu o majitelce (matka přítelkyně) ve 3-tí osobě, ale samozřejmě správně by mělo být z pohledu majitele = majitelem automobilu jsem já a řeším výše uvedené body.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.