Nejste přihlášen/a.
V roce 2008/12 jsem prodal motorku Jawa 21 a nyní jsem zjistil, že nový majitel ji nepřihlásil k evidenci. Doklady má nový majitel a
kupní smlouva shořela při požáru garáže. Na policii mi odmítli bez dokladů evidenci zrušit a Česká kancelář pojistitelů si ze mne
udělala dojnou krávu. Za první 3 měsíce v roce 2009 chtějí 1970 Kč! Hrůzou nespím když si spočítám kolik ze mne vyždímají až
do dnešního dne. Abych je neživil až do své smrti tak jsem radši Pionýra 21 znovu pojistil i když ho nemám a ani nevím kde skončil.
Děkuji za každou radu která mi pomůže z této situace ven.
Je chybou, že se nezeptáte dříve než začnete tuto věc řešit po svém. Vy jste prodal tak jste se toho měl držet. Tím, že jste sjednal pojištění vozidla, které není Vaše jste dal jasně najevo, že tomu tak není. Dáváte tím najevo, že motocykl máte. čkp jste měl napsat, že majitelem je "Lojza z Černý Horní - zkrátka ten komu jste prodal a další je na něm! Nyní těžko budete hájit svoji pozicil ale jedině takto to vyřešit vysvětlit ikdyž Vám nebudou věřit.
doplněno 11.12.11 19:30:nic neplatit! vždyť to není Vaše! Budete platit za někoho jiného?
A co nový majitel?Nechce spolupracovat?Přinejhorším nahlásit zcizení motocyklu konkrétní osobou.Pokud nemá kupní/nabývací smlouvu tak bude těžko vysvětlovat jak k tomu přišel.On je povinen neprodleně provést změnu mjitele.Třeba bude stačit pohrozit aby změnu proved.Je to divoké ale snad by to zabralo.
Jestli-že neznáte nového majitele, tak se nedá nic dělat, to nemusíte vědět ale je to lepší znát při následném vyjanění situace, která je v tuto chvíly opravdu dost něpřehledná ale pro Vás jediná. Zrušit nelze bez tech. průkazu. Mohl by jste zažádat duplikát za ztracený ale tím zase jen upřesníte vlastnictví! a budete se těžce vyvazovat z placení sankce do GF čkp.
Pojišťovna měla všechny údaje z pojistky před prodejem. Dokonce v tomto dokladu uvedla důvod zrušení : prodej
Problém je, nejen s čkp ale i s tím jak pionýra zrušit .
Proc byste ho rusil, kdyz neni vas? Mel jste to na noveho majitele kdysi odhlasit, ale tento spravni prestupek je jiz promlcen a dal neni duvod se tim zabyvat. CKP odpovidat nejsem majitel, pripadne vlastnictvi at vyjasni pripadne soud.
Nahlaste na policajtech odcizení motorového vozidla pincka neznámým lumpem a cenu uveďte 0 kocourkovských. (Zcizení nehlaste, to byste se dost ztrapnil.) Orgáni motocyklet hledat nebudou a dají vám papír, že nejste majitelem.
Tak teď už vím, že pan psycholog Hubálek má fakt pravdu, když tvrdí že 40 procent čechů je úplně blbých...něco podobného radili úřednice a úředníci známé na úřadu v Sedlčanech...nahlásit krádež...Tak já prodám motorku Polunipermanente , ale protože jsem trubka a nic neřeším, vzpomenu si na to až po 10 letech, smlouvu nemám, nic nevím a protože jsem úplně blbý, jdu nahlásit krádež motorky...Policie zadá motorku do pátrání a POLINAPERMANENTA bude za měsíc kontrolována hlídkou a motorka jí bude odebrána jako doličný předmět...také bude předvedena na služebnu k podání vysvětlení...
Pak se samozřejmě vše vysvětlí a já dostanu pokutu 50 tisíc, jen proto, že jsem si nechal poradit od nekompetentního IDIOTA...Nakonec budu tím idiotem já...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.