Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chci se zeptat zda nevíte proč se mi rozsvicuje kontrolka motoru.Dělá to jen když vyjíždím z garáže,je to prudký kopec a vyjíždím ho na zpátečku,ale kontrolka se rozsvítí jen někdy a začne přitom hučet motor.
doplněno 11.12.11 10:08:a asi po 2-3 vteřinách to přestane
Zkontrolujte hladinu oleje. To vypadá, že při couvání do kopce olej steče do přední části motoru a čerpadlo nasaje vzduch. Tomu motoru to určitě dobře nedělá, ale pár vteřin by to snad měl vydržet.
Nějak nechápu ten obrázek...
áháááá, to je symbol na té kontrolce. Já tam mám nápis "check engine"
Je lepší chvilku počkat než se začne couvat, aby se olej dostal do koloběhu potom to dělat určitě nebude.
pokud auto nastartujete a hned couváte z podúrovnové garáže na ulici-jajajaj chůďa váš motor-takhle za studena a hned mu dávat "čočku"-to nemá nejen že rád,ale dokonce mu to hodně vadí-a jestli takhle budete i nadále pokračovat,může se stát,že vbrzku udělá motor "pápá"a vy budete potřebovat hodně velké a plné prasátko...A nejde jen o ten olej,resp.dobu kdy je schopno olejové čerpadlo dostat olej k vačce,ventilům apod...
tahle kontrolka ale muze znametnat docela dost veci ja to tedka resil a byla to lambda sonda jinak kdyby to bylo olejem tak by se normalne rozsvecela cervena maznička a nebo oranžová maznička u některých aut znamená nízkou hladinu oleje ale to boužel všechna auta nemají jinak na tuhle kontrolku kdyz sviti vkuse se muze vetsinou normalne jezdit pokud problikává tak bych s autem raději zajel do servisu takže radím jet na diagnostiku jinak závadu nejspíše nenajdete
já vím že motor nemá rád když mu dám čočku a hlavně za studena,ale přeci nemůžu čekat než se v garáži ohřeje,to bych otrávil psa
bez diagnostiky s tim nic nevyresite, ale zkuste nedavat plny plyn, je to kontrolka elektorniky motoru nejcastejsi je potenciometr skrtici klapky, lambda (nema cenu resit keca kazda) nebo cidlo teploty pro RJ atd
dnes ráno se mi to nestalo hned po vyjetí z garáže,ale až když sem projížděl kolem domu,je to tam úzký tak musím jet přes spojku cca 6metrů tak mě napadlo jestli to není kvůli spojce a to hučení vypadá na ventilátor,ale ten by se kvůli spojce nezapínal ne?...pokuď to vyjde tak bych to zejtra necha na učilišti autotronikům ať se na to mrknou
Tak dnes mi auto prohlídli přes počítač a ještě nějaké ty jejich mašinky a vše je v pořádku,akorát na kostře je 5x větší odpor než by měl mít,takže musím pročistit všechny kontakty kostry...
...nejen kostry-když už budete povolovat kontakty,vemte to komplet od baterie až po altík a startér(přes kostru motoru a kastle)-obrousit,ošetřit Kontaktolem a tradá zpátky...
ale baterku se odpojit bojím,když jsem ji odpojil tak to dělalo problémy...po nastartování chcípalo,...potom to musel štelovat nějakej automechanik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.