Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstoupit od kupní smlouvy?

Od: dkm6* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně problému s odstoupením od kupní smlouvy. Auto jsem koupil zhruba před 14 dny přes inzerát. Auto mělo pár vad kterých jsem si všiml, automobil jsem odkoupil, jel jsem na evidenční prohlídku a auto nevyhovělo (vady: nestadartně vyraženo číslo karoserie + nenalezen kod motoru) Automobil mi stojí před domem který nejde přepsat, samozřejmě chci vrátit peníze, ale další problém, že už jsem ve velkém TP. Majitel mi nezvedá telefon a peníze mi vrátit nechce, tvrdí že už je utratil, nemá ani cenu to řešit přes soud, když automobil byl zakoupen za 20 000Kč. Byla posláno odstoupení od kupní smlouvy. Co dělat, když mi nevrátí peníze? Předem vám děkuji za jakoukoliv pomoc...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vemte si s sebou dva pořádné "rambiče" a navštivte ho. Ať dá buď peníze, nebo podepíše uznámí závazku, kterým se zaváže dlužnou částku zaplatit do určitého data. Pak budete mít v ruce podklad pro soudní žalobu.

blackflamesiczi*

a pokud bude mit rozum tak si to nahraje a ta sazba za vyhrozovani je docela zajimava a popotahovani po soudech za to urcite stoji

O vyhrožování nepadla ani zmínka. Mít svědky není nikdy na škodu a to ať si klidně nahraje.

jarda3*
hodnocení

0x

Neresitelne.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

nijak soudit se, pak on bude tvrdit ze on vam to prodal v poradku vy pak zaplatite expertizu a ve finale vysledek nejisty takze nic.

Jinak ja nechapu proc si lidi sebou neberete nekoho kdo autum rozumi, to je vam lito nekomu dat litr za cestu s vama?

cyril*
hodnocení

0x

Bez znalosti znění zmíněné smlouvy se radit nedá, jen si o tom planě pokecat.

blackflamesiczi*

a i s zanalosti smlouv musite k soudu kdyz on nebude chtit takze i se znalosti smlouvy si bez soudu o tom muzete jen plane pokecat

cyril*

Jste na omylu. Při znalosti obsahu smlouvy dokáži, narozdíl od vašeho planého kecání, tazateli poradit jak se v dané situaci zachovat. Zda to bude pro tazatele přínosem však dopředu posoudit neumím. ;)

blackflamesiczi*

a jak zavolate puvodnimu majitely a on pokorne vrati penize? *smich* Pokud nechce tak s nim hne jen soud , zadne namitky ci argumentace nepomuze coz uz vypliva z dotazu tazatele

cyril*

Bohužel za to, že nechcete či nedokážete pochopit to co uvádím, nemohu. Jen musím dodat, že "Pokud nechce", tak s ním nehne ani ten soud. Sankce jsou většinou účinné na poměrně slušné lidi a ne na syčáky a grázly.

blackflamesiczi*

to mate pravdu a je lepsi se s tim smířit, pokud nechce tech 20 vratit tak je nevrati , soud o 20 nema cenu, osobne bych se to pokusil zlegalizovat nacerno a nebo jezdit v odhlasce coz je normalni.

buss
hodnocení

0x

Pro radu kapkunaděje: A modlete se, že na vás nezavolá policii...

Bude to tvrzení proiti tvrzení, nebyl-li první majitel, bude tvrdit, že to tak koupil (EP před vaší koupí?). Zřejmě byla vyměněna kastla, převařen plech s číslem... . Ale pro vás je to vada. Když odmítne vrátit, půjdete k soudu? V čem spatřujete problém že je auto přeregistrované? Bylo vaše, jakmile jste odjížděl. Zkuste se poradit s právníkem, ale on do toho klidně půjde, své má jisté. Nevolat, vše písemně!

doplněno 10.12.11 21:39:

rozum za ... a ta kastla odppovídá typu vozu? Jinak nevidím zvl. důvod přenášení čísla.

blackflamesiczi*

za 20 asi kradene nebu spis to zrezlo na kasi nebo bylo bourane a oni to jen prerazily. Protoze kdyby to bylo kradene tak prevari cislo a je klid

laybor*
hodnocení

0x

Co chcetete za zustatkovou cenu,vždy jen zůstatkový stav,s tím musíte počítat,a stím bude argumentovat i právník žalovaného u soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]