Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně problému s odstoupením od kupní smlouvy. Auto jsem koupil zhruba před 14 dny přes inzerát. Auto mělo pár vad kterých jsem si všiml, automobil jsem odkoupil, jel jsem na evidenční prohlídku a auto nevyhovělo (vady: nestadartně vyraženo číslo karoserie + nenalezen kod motoru) Automobil mi stojí před domem který nejde přepsat, samozřejmě chci vrátit peníze, ale další problém, že už jsem ve velkém TP. Majitel mi nezvedá telefon a peníze mi vrátit nechce, tvrdí že už je utratil, nemá ani cenu to řešit přes soud, když automobil byl zakoupen za 20 000Kč. Byla posláno odstoupení od kupní smlouvy. Co dělat, když mi nevrátí peníze? Předem vám děkuji za jakoukoliv pomoc...
Vemte si s sebou dva pořádné "rambiče" a navštivte ho. Ať dá buď peníze, nebo podepíše uznámí závazku, kterým se zaváže dlužnou částku zaplatit do určitého data. Pak budete mít v ruce podklad pro soudní žalobu.
a pokud bude mit rozum tak si to nahraje a ta sazba za vyhrozovani je docela zajimava a popotahovani po soudech za to urcite stoji
a i s zanalosti smlouv musite k soudu kdyz on nebude chtit takze i se znalosti smlouvy si bez soudu o tom muzete jen plane pokecat
Jste na omylu. Při znalosti obsahu smlouvy dokáži, narozdíl od vašeho planého kecání, tazateli poradit jak se v dané situaci zachovat. Zda to bude pro tazatele přínosem však dopředu posoudit neumím.
a jak zavolate puvodnimu majitely a on pokorne vrati penize? Pokud nechce tak s nim hne jen soud , zadne namitky ci argumentace nepomuze coz uz vypliva z dotazu tazatele
Bohužel za to, že nechcete či nedokážete pochopit to co uvádím, nemohu. Jen musím dodat, že "Pokud nechce", tak s ním nehne ani ten soud. Sankce jsou většinou účinné na poměrně slušné lidi a ne na syčáky a grázly.
Pro radu kapkunaděje: A modlete se, že na vás nezavolá policii...
Bude to tvrzení proiti tvrzení, nebyl-li první majitel, bude tvrdit, že to tak koupil (EP před vaší koupí?). Zřejmě byla vyměněna kastla, převařen plech s číslem... . Ale pro vás je to vada. Když odmítne vrátit, půjdete k soudu? V čem spatřujete problém že je auto přeregistrované? Bylo vaše, jakmile jste odjížděl. Zkuste se poradit s právníkem, ale on do toho klidně půjde, své má jisté. Nevolat, vše písemně!
doplněno 10.12.11 21:39:rozum za ... a ta kastla odppovídá typu vozu? Jinak nevidím zvl. důvod přenášení čísla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.