Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka pro více aut?

Od: kdokoliv* odpovědí: 19 změna:

Jestli-že nás k jízdě po komunikacích a jejímu používání (těch kterých se to týká) opravňuje dálniční známka, proč tuto nelze použít k jízdě jiného vozidla, když je jasné, že s touto známkou nelze jezdit současně na dvou či více vozidlech. Ponechme stranou, že je to takto určeno.

doplněno 10.12.11 10:20:

Téma na víkend : nejen

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

1x

Chápala jsem to vždy tak, že je vázána k vozidlu a ne osobě řidiče. Přeci si každý k řidičáku nebude kupovat vlastní známku s tím, že si ji plácne na auto, se kterým zrovna jede? :)

Což o prachy za známku, ale to, jak (ne)jsou využívané, to je pekelně k vzteku...

kdokoliv*
hodnocení

Ona ta známka je vázána k vozidlu. Mě by ale přišlo celkem logické, když si koupím tu možnost používat komunikace - budu tedy tuto možnost využívat bez ohledu na to zda jedu s autem jedním či druhým. Ta možnost používat je zaplacena právě tou danou částkou, která nemusí být pro každého malou především v souvislosti s (ne)používáním.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Podobné návrhy v naší zemi již byly,ale nakonec jde vždy jenom o prachy a ne o to co by bylo účinné a výhodné pro lidi-řidiče.

erikch*

přesně tak-o prachy jde až v první řadě,a bohužel pro nás,o prachy státu,ne lidí...:-P

kdokoliv*
hodnocení

Je to jasný, o tom není pochyb ale chtěl bych vědět, jak to je odůvodněné. Nevěřím, že by při rozhodování řekli: jde nám o prachy tak plaťte - " lůzo". Případně, jak je toto řešeno v "normálních" zemích?

lui*

Tak např. Kalifornie-USA. Na dálniční známky si pokud vím nehrajou. Platí se tam mýto na místě, v okamžiku použití.

Ale co vím jistě, a je to trochu analogie, tak pojistka je tam na řidiče, nikoliv na vozidlo. Čím mladší řidič, tím dražší pojistka. Má tento systém tu výhodu, že bez obav můžete komukoliv půjčit auto, aniž by jste se museli bát, že v případě problémů přijdete o bonus z pojistky.

Bohužel si naše pojišťovny dobře spočítaly, že takhle vyberou víc peněz, než kdyby se platilo za řidiče. Domnívám se, že s dálničníma známkama je to stejné.

des*
hodnocení

0x

Jde o dodanění,již tak nízkých daní keré se pozdí za inflací.Není dálniční známka,náhodou započitatelná do odpisu nákladů?Nevím nejsem živnostník.Mne spš štve že bude pro obyčejné lidi za 1500kč.

celp*

Dobrý fór-dodanění.Když mi systém vezme jako zaměstnanci 44% z celkové hrubé mzdy tak se mi nezdá,že odvádím málo.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

To je otázka na experty z Ministerstva dopravy.Jen oni budou schopni se z takto jednoduše položené otázky vcelku úspěšně vylhat.Proto to jsou experti.

hodnocení

0x

To máte stejné s povinným ručením. Auto samo žádnou škodu způsobit nemůže. Vždycky za to může řidič. A když si dejme tomu půjčím sousedovo auto a někoho s ním zruším, přijde o bonus soused, který s nehodou nemá nic společného. Moje pojistka zůstane bez poskvrny.

hop®

Magdon: nemohu zcela souhlasit, auto může způsobit škodu. Třeba v případě vadné elektroinstalace vzplane a zapálí něco, vedle čeho stojí. Těžko by se pak prokazovalo, kdo škodu způsobil. I proto je toto pojištění povinné a vázané na vozidlo. Jiná věc je havarijní pojištění...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

My jsme s přítelem také doufali, že se prosadí přenosné "viněty" - sice dražší, ale těm, co mají 2 auta, se to vyplatí. Takhle holt budem muset v lednu kupovat zase dvě :(

ono zase není takový problém známku nalepit na fólii a přilepit si ji na sklo jen lepkou... už se Vám někdy stalo, že by Vás stavěli a kontrolovali známku? Max kouknou jestli ji máte...

tesyk*

No jo, to ale šlo ještě v době, kdy se na známku nepsala RZ.

jaký je v tom rozdíl? copak je SPZ z venku viditelná? i kdyby byla, kdo by to zkoumal v té rychlosti? ;)

A jestli budu mít na dálnici nehodu a někdo to bude mít ambice to zkoumat, tak těch 5tis za pokutu už mi při nehodě za x tisíc bude srdečně jedno...

blackflamesiczi*

ja spz na znamku jeste nikdy nepsal stejne to po mesici na slunci neni videt a nikdy jsem to neresil

buss
hodnocení

0x

Zajisté máte pravdu, jen jste si trošinku spletl adresu, komu tu otázke položit. Směřujte ji prosíím na parlament, MDS a lobbisty!

moto*
hodnocení

0x

Dálniční známka je pokuta za to, že jezdíme po vozovce která nám ničí auto.

blackflamesiczi*

na to doporucuji hradeckou , ten hup co tam je me stal naraznik u druheho auta stropni calouneni, a u tretiho plast na kufru a vzdycky na nej zapomenu (jezdim tam tak 5x do roka)

doplněno 19.01.12 23:37:

jinak d1 jezdim co to da abych zustal v rychlem pruhu, jednou jsem prehledl ze nemam benzin tak jsem asi 10 km jel v pomalem a pumparce jsem nerozumel ani slovo jak me hucelo v usich a z manzelkou jsme na sebe musely kricet (jen nevim presne kde to bylo ale sjizdel jsem u hupolce takze mezi brne a humpolcem*frajer*)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]