Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odřený blatník, viník nereaguje

Od: n3ss3r odpovědí: 20 změna:

Dobrý den předevčírem když jsem přišel ke svému autu tak byl odřený zadní nárazník a byli tam bílé stopy laku a já stál vedle bílé oprýskané felicie která tam ale již nebyla když sem na to přišel ale včera a dnes tam stojí znovu tak jsem dal papírek za stěrač že to chci řešit má tam spoustu odřenin a sem si jistý že je to to auto co mě odřelo v papírku stálo že se mi má ozvat ale papírek dnes zmizel a nikdo se ještě neozval myslíte že bych měl volat policii? nechci to nechat být dost mě to vytočilo že někdo neumí parkovat a já bych z toho měl mít opravu za 3500 ze svého

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

sám jsem zvědavej, čeho dosáhneš. myslím že ničeho. kdybych byl majitelem oné Felicie , tak bych mohl říci " já jsem neodřel Vás,ale Vy mě" jak se to dá dokázat?jedině nějaký záznam, jinak tvrzení proti tvrzení.

n3ss3r
hodnocení

mám dva lidi který mi dokážou že ty škrábance tam byli potom co odjela ta felicie navíc právě proto se ptám jestli mě policajti spíš nevysmějou

olaf71*

já bych našel 3 lidi, že to tak nebylo*smich*

n3ss3r
09.12.11 17:32
hodnocení

chápu :D

olaf71*

vím, že je to k naštvání, také mám auto odřené ze všech stran, ale od toho tam ten nárazník je a to že stojí novej s lakem 5 tisíc nikoho nezajímá

ladinpraha*
hodnocení

1x

Jak postupovat? Zvykat si. Dříve bylo běžné, že když jsem ráno přišel k autu, tak jsem napřed musel odstrčit auto přede mnou, potom auto za mnou a pak jsem teprve mohl vyjet. Ale to ještě auta měla nárazníky, které fungovaly a ne jenom pro okrasu.

n3ss3r

:D:D něco na tom bude no :)

des*
hodnocení

0x

U vás nejsou policajti?Když nereaguje a nebaví se tak po nahlášení určitě bude.

erikch*
hodnocení

0x

přesně tak-když někdo nemá "páteř",aby s k problému postavil-pokud tedy "nenávratně nezmizel" a vy byste těžko věc nějak řešil-to že tam stála bílá Felda a momentálně již nestojí(to by PČR nestačilo),ale takhle si dotyčný asi ani neuvědomuje,že ještě "provokativně" stojí vedle-tím spíš bych zavolal pomocníkům a věc řešil,resp.nechal řešit je-od toho jsou,aby konali a jednali...

buss
hodnocení

0x

A jak to bude dokazovat, myslíte, že udělají nějaký rozbor laku? Jsou tam kamery? Vy si můžete být jistý na kolik chcete. Toho je denně.

erikch*

od toho jsou pomocníci-je jasný,že jsme v čechách-takže výsledek jejich "pátrání" a "prověření"je asi jasný,ale i tak bych četníky zavolal...Hovor je grátis a těch pár minut jakože "zdůvodnění" je asi taky jedno...

n3ss3r

no bejt to rozhodně nenechám jo nárazníky tam na to sou ale to si můžu pořídit Fiat Uno a přestat takovíhle věci řešit uplně ale jako tady jde o to že tam prostě stál potom co odjel odřený můj nárazník a na něm bílá barva von má ve stejném místě také odřeniny takže ikdybych měl pátrat na vlastní pěst po majiteli tak budu a budu chtít slyšet jeho názor

olaf71*

jestli máš lepší auto než Uno, tak si ho pojisti a je to vyřešený. jak se říká " kdo chce mít koně, musí mít pro ně". pro klid na duši a uklidnění mu můžeš prokopnout patou dveře a nebo mu dej do nosu (tak aby to nikdo neviděl, anebo musíš mít víc svědků nežli on) a samozřejmě aspoň postavu jako já*frajer*

moto*
hodnocení

0x

Odřený nebo rozbitý?

Pokud by byl jen odřený, doporučil bych zaklet a pustit z hlavy. Stanou se horší věci a je nutno se s ními smířovat. V každém případě člověk co to udělal je neslušné hovado.

Pokud je rozbitý a škoda je větší, tak samozřejmě by měla být snaha pachateli prokázat a škodu si nechat zaplatit z jeho povinného ručení. Ovšem je to tvrzení proti tvrzení a jak zde již bylo psáno, těžko se bude prokazovat. V podstatě by musel soudní znalec prokázat že je to lak z auta podezřelého a pokud by toto bylo prokázáno, tak by ještě svědci případně soudní znalec museli prokázat míru zavinění. Snadno by se dalo otočit proti vám. Takže z mého skromného pohledu předchozí varianta, zaklet a hodit za hlavu a mít veselou mysl. Vnitřní škody z naštvanosti jsou horší než s prominutím blbej nárazník.

n3ss3r

ten nárazník je pouze odřený alé ten lak popraskal kdybych vám to mohl nakreslit tak pochopíte že já jsem ho ani nemohl odřít protože jsme stáli šikmo a já to mám na zadním nárazníku nikoli na předním takže vina je jasně na něm nebo nejde nějak zjistit jeho jméno a příjmení? z spz vyhledávače zjistím pouze kde to auto je pojištěné.. no nic díky za názory

moto*

Rádi bychom vám pomohli, moje zkušenost mi říká, že je to pravděpodobně marné. Napadlo mne ale, pokud máte SPZ pravděpodobného pachatele a jeho pojišťovnu, nahlásit vzniklou škodu jeho pojišťovně a ta provede šetření.

Mám totiž zkušenost, že za mnou jedoucí řidič nahlásil pojišťovně, že mu kámen vymrštěný kolem mého auty rozbil sklo. A pojišťovna to řešila. Tedy ne pojišťovna přímo, ale nějaká její smluvní agentura.

doplněno 09.12.11 19:40:

Podotýkám, že jsem člověka který na mne hlásil škodu neznal a ani jsem se s nim nesetkal. Takže se domnívám, že lze i bez součinosti druhé strany. U mne to tehdy bylo o to komplikovanější, že ten člověk si to vymyslel a svým způsobem se pokoušel o pojiťovací podvod. Já jsem tehdy měl velký problém, abych nepřišel o bonusy u své pojišťovny. Tu škodu jsem odmítl, ale při placení pojistky pro další rok jsem zjistil, že je najednou vyšší. A když jsem bádal proč, tak to bylo, že škodu uznali a sebrali mí část bonusu. Až po mém odvolání mi bonus vrátili. Píši to jen proto, že pro zahájení řízení stačí zřejmě hlášení škody poškozeným, v mém případě to tak bylo.

n3ss3r

já jsem do pojišťovny volal a paní mi řekla že musí bejt sepsanej ten papír o nehodě a s tím pak mám přijít takže jedině mi asi zbýbá odchytit si toho člověka a počkat co mi k tomu řekne

n3ss3r

ještě tedy jednou zavolám do pojišťovny a uvidíme

buss

Sklo a ostatní je rozdíl, se sklem to nějak řeší, ani se s tím nemusí na pojišťovnu, to si řeší některé servisy se tím živící samy. Považoval bych pachatele za vola, nebo velmi otrlého, kdyby se na místo postavil znovu. Ale jw tu dokazování, a to je svi.a.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

takovou vec nema cenu resit , ja mam takto omlaceny auto kolem dokola a nic s tim neudelam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]