Nejste přihlášen/a.
Ahoj prosím vás o pomoc dnes jsem jel z feldou po městě topení puštěné na teplý vzduch a teplotu 70 stupnů z ničeho nic topení topilo studeně teplota vylítla až na 110 a v motoru něco bublalo.Když jsem zastavil teplota spadla a začalo topit teplý vzduch když jsem otevřel motor tak jsem měl všude kolem expanzní nádržky mokro i nádržka byla vlhká když jsem otevřel nádržku tak šla ven pára taková tmavější bílá. Nevíte čím by to mohlo být prosím? Všem děkuji za rady
Spíš to bude těsnění pod hlavou. Topení je na malém okruhu motoru a termostat otevírá jen velký a ten se skládá pouze s chladiče. Takže při uzavřeném i otevřeném termostatu topení topí dle teploty sacího potrubí a teploty motoru nikoliv dle termostatu.
Ještě bych kouknul na víčko expanze. Neudrželo tlak (buď díky těsnění motoru, nebo k vůli sobě samému).
doplněno 08.11.12 17:13:čidlo teploty je sice u termostatu, ale funguje jen ponořené do vody. Vodu, kterou čerý vzduchové bublinky od motoru díky špatnému těsníní čidlo zaznamená jako s nižší teplotou/ nebo vyžší, teď nevím, každopádně tam ten vzduch to zkreslí. Dále se vzduch tlačí do expanze a tam prskne víčko...
pro upřešnění: vyzela vám voda, nechal jste vyměnit vodní pumpu. pokud poté už voda nemizela, a nešel z výfuku tuším bílý kouř tešněni pod hlavou to nebude , jinak ten termostat, případně může být i zarostlý chladič ale muj tip je termostat
bohužel zde nezaznělo to podstatné-a sice ztrácení vody-proto byla i před 14 dny měněna vodní pumpa...se ztrátou vody nemá co dělat(pokud se úplně nerozsypala a voda nešla do motoru),a o to mín i termostat-čili otázkou je kam voda "mizí", a když zmizí je jasné,že vodní pumpa nemá co pumpovat,radiator topení se nemá od čeho ohřát(a tudíž topit) a termostat nemá podle čeho "otvírat"... Takže to že netopíte a vaříte je v tuhle chvíli podružné-otázka zní kam jde voda-bud prasklina,trhlina v okruhu(hadice,potrubí,chladič) a nebo,horší varianta těsnění hlavy,resp.hlava samotná...Doporučuji urgentně navštívit mechanika,ten vám okruh pod tlakem zkontroluje-ale asi bych volil jiného než měnil pumpu-její výměnou nevyřeší ztrátu kapaliny v okruhu(pokud tedy nebyla úplně k.o.-jak jsem psal výše)...
voda mi mizela plna nadrka mi vydrzela na tyden po výměně vodní pumpy voda nemizí ale ubyla voda tím jak to vybublalo když mi vylezla teplota nahoru tak mi ani nesepla sahara.Když jsem otevřel kapotu tak u výčka bylo slyšet jak to tam mírně syčí.Olej na měrce je pěkně černej bez bublinek.pod víčkem na olej mám mírnej šlem ale to je prej normální.Co mám tedy skusit v jakém pořadí mám zkoušet výměnu dílů? mám docela strach abych neměl prasklou hlavu nebo něco.
Jinak z výfuku jde bílí kouř ale jde ho trochu víc
doplněno 08.11.12 20:57:vodní pumpa byla uplně kaput od té doby voda nemizí a objevil se tento problém
doplněno 08.11.12 20:59:jinak s topením problem nemám když nastartuju tak do 5 min už krásně topí teple ale jak mí šla ta teplota nahoru tak začalo topit studeně cca 15 vteřin poté teplota spadla a opět to topilo krásně teple.
Prasklé těsnění pod hlavou. Ten bílý kouř znamená, že to těsnění je porušeno mezi vodním okruhem a výfukem. Olej je proto v pořádku. Oprava do tisícovky.
Takže když jde z výfuku bílí kouř tak je to špatně? mám tedy skusit první těsnění pod hlavou?
Pokud bíle kouří i po zahřátem motoru (po 100km jízdy, kdy se prohřejí výfuky a vyloučí se tak kondenzace par v nich), tak to těsnění bude určitě. Topení na okamžik netopilo, protože tam vletěl vzduch...
doplněno 09.11.12 13:28:Ty závady se hromadí postupně dle stavu těsnění. Bílý kouř a únik kapaliny je začátek. Konec je, že to špatně startuje a tlakuje se nádobka, která všude vychrstá vodu a zavzdušní systém.
doplněno 09.11.12 13:29:Mělo by se to udělat v počátku, když jsou závady malé. Jinak voda zničí nejen těsnění, ale i hlavu a bude se muset snížit/rovnat.
doplněno 10.11.12 16:28:Jinak Fa a Fe se odvzdušní sama (chladící systém).
Já myslel že kdyby bylo vadné těsnění pod hlavou tak že auto nemá výkon a tah.S autem jezdím jen krátké trasy dá se z této trasy cca 7 km poznat podle kouře z výfuku jestli je špatný těsnění?
Uvařil jsi motor a je otázka,jestli se neprovalilo těsnění pod hlavou.Bolest škodovek bylo zavzdušňování chladiče a protože se tím pádem voda nechladí,začne vařit i když je termostat v pohodě.Kontrola těsnění pod hlavou je vcelku jednoduchá.Naplníš expanzku až k hrdlu,nastartuješ a pokud se objevují ve vodě bublinky,je těsnění K.O.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.