Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čkp - Co s tím

Od: richu odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Dnes jsem byl na pojišťovně odhlásit povinné ručení z důvodů prodeje vozidla a dozvěděl jsem se, že povinné ručení mi bylo ukončeno k 23.8.2011.

Jelikož jsem peníze poslal v červnu na špatný účet, ale nevěděl jsem o tom a mi v září někdo poslal zpátky peníze na účet s textem pravděpodobný omyl. V říjnu jsem odeslal znovu peníze na pojišťovnu a oni si doúčtovali částku k datu kdy mi pojištění sami ukončili. Tudíž si mám zažádat o přeplatek a zbytek si mám vyřídit na české kanceláři pojistitelu kde to pojišťovna po ukončení smlouvy odeslala. Problém je ten, že pojišťovna mně obesílala, ale byt na trvalé adrese jsem v květnu prodal a dopis se jim vrátil jako adresát na této adrese neznámý. Tak že jsem vůbec nic netušil. Nevíte prosím někdo dá se s tím něco dělat nebo to musím zaplatit čkp?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Měl jste pojištěno? Měl, jestli Vašemu dotazu dobře rozumím. Nechal bych to být, až se sami ozvou.

cyril*

Rozumíte špatně, pojištěno nebylo. Ať to nechá či nenechá být, tak vždy to skončí oprávněným požadavkem ČKP na úhradu do GF.

nu*
hodnocení

0x

Dá se s tím dělat jedna věc, poučit se na vlastní blbosti a začít se chovat jako normální člověk, číst pozorně smlouvy které podepisujete, dodržovat je, změny bydliště ve vlastním zájmu hlásit, a své dluhy vlůči pjišťovnám a ČKP podle zákona uhradi.

kocourluk*
hodnocení

0x
To je nemilé . Vzal bych všechny doklady výpisy účtu , potvrzení o prodeji koupi bytu a vše ostatní a vyrazil na pobočku pojišťovny . A tam jim doplatit pojištění . Ono to zrušení ještě snad neznamená že by to mělo jít na kancelář pojistitelů .
erikch*

tady bude asi trošku problém-bohužel souhrou okolností(špatné č.ú.,nevyzvednutá korespondence z trv.bydliště-odstěhování apod.) jste v situaci skončeného pojištění z důvodu neuhrazení pojistného...Bohužel zpětně s vaší (nejen)pojištovnou nic nevyřešíte,nelze už jednou zrušenou smlouvu zaktivovat,eventuálně zpětně uzavřít jinou...Takže asi jedinou možností vyhnout se příspěvku x tisíc je deklarovat kupní smlouvou(antidatově),že auto jste prodal už někdy v srpnu...Stačí trošku zagooglit i v nedávné historii zde-je to velmi časté téma a nechá se to takhle(jedině)řešit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]