Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Mondeo 1,8 TD r.v. 98 - EURO II nebo III

Od: magic62* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.

Narazil jsem na inzeráty kde nabízejí Ford Mondeo 1,8 TD, r. v. 1998. Jeden prodávající uvádí že splňuje EURO III ( poplatek 0 Kč)a druhý píše, že EURO II ( poplatek 3000 Kč). Jedná se o auta vyrobena ve stejném roce. Mohou mít odlišné EURO? Nebo se jedná o klamnou informaci?

Za informace děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Tak já Vám nabízím ford mondeo 1.9 TDCI z roku 1999 a toto auto plní normu EURO 4. Co myslíte, mám pravdu nebo kecám?

doplněno 06.12.11 18:35:

Víte že písmenka v českých inzerátech jsou jen písmenka, realita se pak liší, a pokud se nechcete nechat ojebávat o své poctivě vydělané peníze českými prodejci, jeďte si pro mondeo z roku 2000 do SRN sám, když bude v inzerátu napsáno že plní EURO 3 a má zelenou umwelplaketu bude to pravda.

stirecek*

nejsem si jistý, zda by šlo o 1,9tdci, řekl bych 1,8 nebo 2,0tdci, ale nic mezi tím neznám. Možná původní 1,9tdi...

Nu, řekl bych, že kecáte. Nebo řečeno slovy politika - fabulujete. Pokud je mi známo, forďáci dělají TDCi někdy od r. 02. Sám mám totiž Mondeo Mk3, když jsem si mohl vybrat mezi TDDi a TDCi, šel jsem do toho TDDi. A je r.v.02 . V r.99 se dělaly Mondea Mk2, ty pokud vím, měly snad 1.8TD - ale to už nevím jistě. Zcela určitě ale neplnily Euro4

hory*

Nu - prč má jezdit do Německa,on už auto má

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

euro 2 plni urcite ale je mozne ze tam nejaky urednik napsal euro 3, oni samy nevi co tam pisou, mam 3 identicka auta jedno euro 0 druhe 1 treti 2 a nic divneho, protoze vsechny plni euro 2 tak bude chyba jinde. Jinak v cem je problem v TP je to napsane a pokud ne tak automaticky 10 000 jako euro 0 nebo to dohledat

nu*

identická auta nemusí mít emisní systém s uvedením stejné emisní normy,když vedle sebe postavím dvě "identické" fabie, jednu z roku 2000 a druhou z roku 2001, první bude plnit EURO II a druhá EURO 4 , je to otázka homologace, nedávno jsem viděl dve identické pažouty 206 z roku 2000, jedna vyrobena pro trh beneluxu s EURO 2, druhá v plné palbě pro švýcarsko s EURO 3, ojebávání s emisní normou je běžným trikem velkých bazarů, především 3xAAA prodávají auta s emisní normou euro 3 a vyšší, ale když naivní kupec dostane konečně poštou po měsící velký TP, zjistí že auto plní euro 2 a eko-daň ještě nidko nezaplatil...

magic62*
hodnocení

Když špatně informuje autobazar, tak se jedná také o podvod? Jenom si to nesmíme nechat líbit. Viz. inzerce např. AVÍZO - černé na bílým = důkaz? *bum*

blackflamesiczi*

a v cem vas podvadi? kouknete na VTP a vidite to cerne na bilem co vice chtit

magic62*
hodnocení

Tak k čemu jsou zákony, když úředníci v tom dělají bordel? Dělají to zadarmo? Když je špatně vypsaný TP tak se jedná o podvod? *blee*

blackflamesiczi*

to zkuste na dopravce rict

nu*

Tak asi před rokem na podobný blábol obviňující úředníky napsal můj brácha co si o dotyčném myslí, a jeho IP adresa byla až do konce listopadu 2011 blokovaná administrátorem-Protože tady je CENZURA...Teď budu asi zablokován já, protože na to co jsta napsal asi nejde reagovat slušně a bez posměšků...

Připomíná mi to 60 a 70 léta a jednu rozhlasovou relaci,která se jemnovala MARATÓN a vysílal jí slovenský rozhlas, kde se v jedné scénce bavili dva lidé o tom, že národní banka uvažuje od nového roku o ražbě hranatých mincí, protože se lépe balí a lépe skladují v pokladnách v obchodech, opak s e tam mluvilo že jedne slovenský zpěvák si koupil stavební parcelu na měsící a další bláboly...

To bylo v sobotu, a v pondělí se stovka možný tisíce lidí, naivních jako vy, na základě jedné úsměvné relace obracelo na banky a spořitelny, jak je to s tou hranatou korunou, a do uvedeného rádia volalo obratem několk desítek lidí, kdo že si to mophl dovolit prodat zpěváku Hammelovi parcelu na měsíci..

Tak je to i s úředníky, podvody, špatně vypasným techničákem atd...jeden inteligent na ně plivne, a další nic nechápající inteligent se přidá...na základě jednoho inzerátu...

Známý český politolog má pravdu, cca 40 procent lidí v ČR je ÚPLNĚ BLBÝCH...

bilimuzbezhlavy
hodnocení

0x

K puvodni otazce, ano je mozne ze totozna auta maji odlisne euro, jelikoz do konce roku 2011 slo za par korun si nechat prepsat na lepsi euro(to znamena z eura 0 na euro 1, z eura 1 na euro 2...), jenze od noveho roku uz to nejde, jelikoz zmenili zakon,aby se to nemohlo zneuzivat...Dulezite je co je psano ve velkym technickym prukazu. Najdete to pod oznacenim smernice Euro, nebo smernice Ehs/es. udaje napiste na internetu do nejakeho vyhledavace a tam zjistite jake presne euro splnuje

hodnocení

0x

Dobrý den,

Existují sice nějaké přibližné intervaly,v nichž ta která vozidla dle roku výroby splňovala tu kterou normu (ve Vašem případě by to mohlo být EURO II),ale fakticky rozhoduje pouze to,co je psáno ve velkém TP.

erikch*

jen tak mimochodem-Mondeo rok 98 (čili II.řady)měl jeden jediný naftový motor,a to 1.8 TD 66kW...Jiná možnost nebyla...

Měl jsem to MONDEO z roku 1997 a bylo to MK I - při prodeji se platilo 3000,- Kč emisní poplatek. V roce 1998 už vyráběli MK II, ale motory tam mohli dávat ještě staré, takže ten poplatek by mohl být stejný.

blackflamesiczi*

jeste existovala 55kw, neveril jsem tomu dokud jsem s tim autem nejel 200km, byl to dovoz ale nevim odkud a po pridani plynu se nic nedelo a na dalnici do mirneho kopce 4-3 a sneci jizda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]