Nejste přihlášen/a.
Měl bych otázku na moje auto.Dnes jsem nechtěně zastartoval s zařazenou rychlostí ( kontétně 2.rychlostní stupeň ) .Stalo se mi to,protože jsem dal po dlouhé na zabrždění vozidla rychlost a neuvědomil jsem si to.No,ale abych se vrátil k problému.Hned jak jsem po tom špatném startu vyřadil a zkusil to znovu,tak žádná odezva od startéru,ani se nic neozývalo,žádný zvuk při snaze při startování.Co by to mohlo být? Předem děkuji za odpovědi.Hudens
Stává se že zůstane starter zaseklý v záběru.Stačí poklepat kladivem.Nebo zařadit a roztlačit aby motor chytil.
doplněno 04.12.11 11:24:chytil=myšleno rozběhl se.
Proboha, nezkoušejte ani jedno z doporučených řešení! Nebušte do starteru (kde ho vlastně chcete hledat?) a už vůbec se nesnažte auto roztáhnout (roztlačit). Tento pokus by mohl vést k vznícení motoru a posléze celého vozu. Bušit do starteru se vyplatilo na starých škodovkách před dvaceti, možná i třeceti lety... Jistota dnes je servis! Bude to drahý, ale jistý!
ale no tak-startér není z cukru a když se takhle "kousne" samozřejmě potukání s citem pomůže...A kde by ho hledal-kdepak asi ten startér může být...? Překvapivě stále na stejném místě-už desetiletí, a sice u sterváku a ten je jak opět známo,mezi převodovkou a motorem...Akorát že bud je zepředu nebo zezadu,u koncernu,vesměs zepředu u chladiče,čili poměrně dobře přístupný...
doplněno 03.12.11 22:40:jestli správně chápu-auto dost dlouho stálo,že? No a tím startem s kvaltem se klidně mohlo i stát,že baterka už bude "unavená"(vybitá) a neměla už dostatek energie,aby "zajel" pastorek...Takže určo zkontrolovat a dobít baterii,nebát se ,s citem,poklepnout do těla startéru(né do cívky-ten menší válec nahoře)...Baterie asi bude alfou omegou problému...
Nevím, o tom poklepání jsem slyšel.Vznícení může být způsoben plno faktory. Abych to nemusel davat do servisu ,co by se s tím dalo dělat?
s rozvodakem se roztahovat nema ale ruku na srdce kdo měl problemy třeba s baterkou nebo starterem kdo to z nas neudělal aby se dostal domu ja třeba jo!ale že by z toho někomu shořel motor to slyšim fakt poprve a asi naposled!
K přeskočení rozvoďáku může dojít, když se pří roztahování velmi prudce pustí spojka a motor se roztočí velkým rázem. Takže startovat roztažením lze bezpečně, musí být ale zachována jistá opatrnost a spojku spínat s citem. Motoru je uplně jedno, zda je roztáčen startérem přes ozubení setrvačníku či převodovkou.
Vznícených motoru jsem pár viděl, bylo to ale vždy pro poruchu palivového systému který byl primární příčinou, pokud k tomu někde došlo v proběhu roztahování, mohla být jen souhra náhod. Jinak je to nesmysl.
doplněno 04.12.11 20:58:Ještě k dotazovanému problému. Zkusít poklepání na starter nic nezkazí, pokud je šetrné a nemlátí se na kontakty nebo místo kde je nějaký krycí plech. Osobně tedy netuším kde Oktávka má startér. A šance že je starter jen zaseklý v jisté poloze je. Proudový náraz když měl startér větší odpor mohl způsobit problém i u kontaktů které nemusejí být již stoprocentní. Chce to také zkontrolovar hlavní přívodní kabel od baterky ke starteru, někdy stačí jen utáhnout matku která jej připevňuje. Dále zkusit relé zda spíná a pokud nepomůže tak asi startér ven a do opravny.
doplněno 04.12.11 21:01:samozřejmě předpokládám, že je baterka v pořádku
starter je stejny od stare octavie z 60 let po novou octavii takze v klidu poklepat, a poc by auto chytlo? vetsi blbost jsem neslysel uz hodne dlouho
mi se něco takoveho nikdy nestalo protože startuji se spojkou,ono to ulehči motoru i starteru hlavně v zimě kolega toho tady napsal trochu malo,i přes to že by zustal viset starter měla by tam byt nějaka zvukova odezva na otočeni spin.skřinky civka na starteru by měla cvakat,tam,jen poklepani asi nepomuže!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.